Blufkoken: Caro’s lycheeparfait

Baby, it’s cold outside… Laten we binnen blijven. Een blokje hout in het hippe kacheltje gooien. Een fluffy one-see aandoen. Een pannetje met stoofvlees op het vuur zetten. En onszelf trakteren op lycheeparfait. Lychee par-wat? Een heerlijk ijzig dessert, dat je in een handomdraai maakt zodat je ongestoord verder kunt hyggen en er morgen lekker van kunt genieten. Want de vriezer doet het grootste gedeelte van het werk!

Blufkoken

Blufkoken is, zoals de naam doet vermoeden, koken met minimale moeite en maximaal resultaat. Gerechten waar je een scheutje ‘magische bluf’ overheen sprenkelt en mensen mee doet verbluffen. Lief voor de smaakpapillen en mooi voor het oog. Maar die niet verklappen dat je geen uren in de keuken hebt gestaan. Dit keer deelt mama Caro haar perfecte lycheeparfait.

Ingrediënten

  • 3 eierdooiers
  • 150 gram poedersuiker
  • 4,5 dl. slagroom
  • 2 blikjes lychees
  • 2 borrelglazen Triple Sec Cointreau
  • een handjevol verse lychees

Lycheeparfait - Unicorns United -01Benodigdheden

  • Halfrond cakeblik of tulbandvorm
  • Houten pollepel
  • Plastic folie
  • Mixer

Aan de slag

Hak de lychees fijn.

Klop de slagroom fijn met de mixer.

Klop met de mixer de eierdooiers en de suiker tot een bijna wit geheel.

Voeg de onderdelen voorzichtig samen en roer het mengsel om met een houten pollepel.

Bekleed het cakeblik of de tulbandvorm met plastic folie en voeg het mengsel hierin.

Lycheeparfait 05 - Unicorns United -01Plaats de vorm minstens 12 uur in de vriezer.

Met behulp van het plastic kun je de parfait voorzichtig uit de vorm lichten (en er later ook weer in terug doen).

Serveer de parfait in 1 of 2 mooie plakjes en decoreer het bordje met verse lychees die nog half in de schil zitten.

Geniet ervan!
Lycheeparfait - Unicorns United -02

Nog meer trek?

Wat dacht je van Esther’s pasteis de nata, opa’s chipolatapudding met roze saus of Caro’s mandarijnensorbet in de schil? Allemaal om je vingers bij af te likken!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate