Dit herfstgebak maak je met gemak

Je kunt natuurlijk depressief vanachter de geraniums naar buiten blíjven staren, eindeloos regendruppels tellen, Netflix-bingen en je moody playlist grijs draaien… Wij hebben een beter idee. Grijp deze kans met beide handen aan en duik de keuken in voor het allermakkelijkste en allerlekkerste comfortfood-recept. Als het op is, heb je pas echt een reden om deze dag tot een o-wat-voel-ik me-toch-intens-k*t-dag te verklaren.

Aan de slag

De basis van dit recept is appels in combinatie met hazelnoot. Een match made in heaven in één ultiem herfstgebakje. Zo maak je het:

  • Meng in een grote kom 100 g geroosterde (mag grofgehakt) hazelnoten, 125 g bloem, 100 g hele zachte boter, 100 g suiker, 2 theelepels bakpoeder, 1 ei, 1 eetlepel hazelnootolie en 1 theelepel cacao.
  • Schil daarna 3 middelgrote moesappels, verwijder het klokhuis, snijd ze in vieren, snijd elk kwart doormidden en snijd elk stuk weer in vieren. Ja, dat is heel veel appel, maar het komt goed. Echt.
  • Spatel de appels vervolgens door het mengsel en doe dit in een ingevette en beklede springvorm van 20 cm. Zet de bakvorm daarna 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. En dat is het! Meer niet.
  • Als het je lukt om het af te laten koelen, wordt de hazelnootsmaak nog wat sterker. Vraagt je bui echt om drastisch ingrijpen, dan kun je er natuurlijk nog karamelsaus bij eten of een bolletje roomijs. Of twee.

Landelijke appelplukdag

O ja, dan nog even dit: zaterdag 16 september is het landelijke appelplukdag. Trotseer weer en wind, trek je laarzen aan, sleep je kindje, neefje, nichtje of buurmeisje of -jongen mee en laad jullie manden vol met appels. De beloning achteraf is het meer dan waard. En wij vinden het echt niet raar als je hierna spontaan wenst dat de zomer voorgoed voorbij is.

Bron : dit recept komt uit De smaakbijbel van Niki Segnit. Heerlijk leesvoer voor bij je taartje!

De Smaakbijbel - Niki Negnit
Bol.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate