Weekendtip: appelgebak met hazelnoten

Weerbericht voor dit weekend: regen, regen en nog eens regen. Top! Kan niet beter. Maar echt! Nee, niet depressief naar buiten staren, eindeloos regendruppels tellen en je moody playlist grijs draaien. Wij hebben een veel beter idee. Grijp deze kans met beide handen en duik de keuken in voor het allermakkelijkste en allerlekkerste comfortfood-gerechtje: appelgebak met hazelnoten. Een regenachtige herfstdag was nog nooit zo lekker.

Aan de slag

De basis van dit recept is appels in combinatie met hazelnoot. Een match made in heaven in één ultiem herfstgebakje. Zo maak je het:

  • Meng in een grote kom 100 g geroosterde (mag grofgehakt) hazelnoten, 125 g bloem, 100 g hele zachte boter, 100 g suiker, 2 theelepels bakpoeder, 1 ei, 1 eetlepel hazelnootolie en 1 theelepel cacao.
  • Schil daarna 3 middelgrote moesappels, verwijder het klokhuis, snijd ze in vieren, snijd elk kwart doormidden en snijd elk stuk weer in vieren. Ja, dat is heel veel appel, maar het komt goed. Echt.
  • Spatel de appels vervolgens door het mengsel en doe dit in een ingevette en beklede springvorm van 20 cm. Zet de bakvorm daarna 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. En dat is het! Meer niet.

Als het je lukt om het af te laten koelen, wordt de hazelnootsmaak nog wat sterker. Trouwens ook erg lekker met karamelsaus of een bolletje roomijs. Of twee.

Bon appetit!

 

Bron : dit recept komt uit De smaakbijbel van Niki Segnit. Heerlijk leesvoer voor bij je taartje!

De Smaakbijbel - Niki Negnit
Bol.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate