Helemaal zen in de eerste Plant Bathing Studio van Nederland

Maandag 15 oktober opent Mooiwatplantendoen.nl de allereerste Plant Bathing Studio van Nederland. Een wat? Nou, een Plant Bathing Studio. In deze pop-up studio kun je voor 1 euro 5 minuten opladen in het groen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mij klinkt dat – na een aantal hysterische werkweken –  als muziek in mijn oren. Even helemaal niets. Midden in het groen. Hallelujah!

Badderen in het groen

Plant bathing is geïnspireerd op het steeds populairder wordende forest bathing of Shirin-yoku zoals de uit Japan overgewaaide zen-trend eigenlijk heet. Het draait om het verlagen van je tempo en het openzetten van al je zintuigen. Tessa en ik volgden onlangs een workshop forest bathing in de bossen van Wassenaar (mooi!), maar deze plant bathing ervaring beleef je gewoon middenin de stad.

Plant Bathing Studio - Mooiwatplantendoen - Unicorns United
Mooiwatplantendoen.nl

Power pop-up

De Plant Bathing Studio is een groene oase in het centrum van Amsterdam. En voor 1 euro is deze oase even helemaal alleen voor jou. Nadat je plaats hebt genomen – je hoeft niet echt in bad – gaat de studio dicht. Vanaf dat moment is het only you and the plants en kun je zelf ervaren wat planten voor je doen. Ze verlagen bijvoorbeeld je hartslag, verminderen stress én geven je energie. Als je even één wordt met de natuur, kom je uit je hoofd en steeds meer in het moment.

Ga jij het ook proberen?

Van maandag 15 tot en met zaterdag 20 oktober, tussen 10.00 en 18.00 uur, kun je voor jouw plantenbad terecht op Haarlemmerstraat 72. Voor 1 euro mag je vijf tot vijftien minuten baden. En als je dacht, beter kan het niet worden: na jouw korte maar krachtige zen-momentje krijg je ook nog een plantje mee naar huis. Het begin van je eigen plant bath oase.

Reageer

Navigate