Parijs voor pro’s: 3 heerlijke eetadressen (2/3)

Eerder tipten we je drie fijne slaapadressen, later tippen we je drie toffe shopadressen, vandaag is het de beurt aan de Parijse eettentjes. Ver weg van toeristische plastic Ola-stoeltjes en je hoeft je niet te verslikken bij het zien van de rekening. Twee restaurants zijn eenmanszaken van locals die met veel liefde en aandacht hun tentje runnen en dat proef je. En een adres dat al sinds jaar en dag stand houdt in het steeds veranderende Parijse restaurantaanbod. Gewoon, omdat het is zoals het is. Very French.

1. De tijdloosheid van Bouillon Chartier

Bouillon Chartier (foto hierboven) is een eetgelegenheid waar je van moet houden. In een steegje waar je zo voorbij zou lopen vind je een oud maar imposant pand. Door ober in gilet en strik word je naar je tafel begeleid. Schrik niet als je aan tafel schuift bij Franse locals maar lach erom en deel je water en brood. Bestel de Cuvee Chartier: een prima flesje rode huiswijn voor een scherpe prijs. Vervolgens kun je kiezen uit diverse typisch Franse eenvoudige maar prima gerechten. Denk aan eieren met mayonaisesaus (2,20 euro) als voorgerecht, steak tartare (11,80 euro) als hoofdgerecht en profiteroles met warme chocolade (3,90 euro) als nagerecht. De rekening wordt vervolgens op je papieren tafelkleed geschreven en ja, je wordt verwacht om af te rekenen en weer te gaan. Want de volgende mensen staan al weer te trappelen om je tafeltje over te nemen. Zoals ze zelf zeggen: geen kristallen glazen, geen zilveren vorken, maar de ziel en authenticiteit van een unieke en tijdloze plek. Geen uren fine dining, maar wel een unieke ervaring. Ga het zelf eens ervaren. | Bouillon Chartier | 7 Rue Faubourg Montmartre, Parijs

Bouillon Chartier Parijs Paris Entree - Unicorns United
Bouillon Chartier

2. De huiskamer van Da Graziella

Dit is een restaurant van klein formaat, met een grote traditionele houtoven waar pizza’s uitkomen met een immense smaak. Quote van mijn tafelgenoot. “Ik heb veel pizza’s gegeten over de hele wereld, maar deze staat echt in mijn top 3 ooit.” Ik kon dat alleen maar stilletjes beamen, terwijl ik nog een hap van mijn pizza nam en dit afwisselde met een slok heerlijke huiswijn. Eigenaresse Graziella is een echte Napolitaanse die haar gasten de ware smaak van Napoli laat ervaren in een ontspannen huiskamersfeer. Ze is niet alleen ontzettend aardig, ze is nog prachtig ook in haar salopette jurkje met blote rug middenin de winter. | Da Graziella | 43 Rue des Petites Écuries, 75010 Parijs

Da Graziella Paris Parijs - Unicorns United
Tiphaine Dubled – ParisBouge.com

3. Calipolitaanse pizza & verfijnde biertjes bij Yeast 66

Yeast 66 is een toffe plek om even een pizzaatje te eten. Een Calipolitan pizza, om wel te verstaan. Dit is een combinatie tussen een Californische en Napelse pizza die op ambachtelijke wijze wordt bereid. Het begint bij de bereiding van het deeg. Deze heeft er al dagen opzitten voordat ‘ie afgebakken op jouw bord beland. Je bestelt een kleine pizza vanaf 8 euro of een grote vanaf 12 euro, neemt er een artisanaal biertje of een ruige cocktail bij en je hebt het perfect naar je zin. Maak het feestje helemaal compleet met een lekker toetje: huisgemaakte tiramisu misschien? Of chocoladecake? Het is hier ongecompliceerd genieten, mede dankzij de ‘adorable’ eigenaren. Zelfs alleen is dit een plekje waar je je nooit ongemakkelijk en ontzettend welkom voelt. | Yeast 66 | 66, Rue d’Hauteville, 75010 Paris

Morgen tippen we je 3 shopadresjes. Hou de site dus goed in de gaten.

En jij?

We komen regelmatig in Parijs en hebben nog veel meer voor je in petto. Heb jij een adresje wat we echt niet mogen overslaan? Tof als je het ons hieronder tipt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate