Hoe word ik 1 meter 80?

Je ziet een overdreven strakke fitgirl en je besluit binnen een week je 10 kilo te veel in te wisselen voor een indrukwekkend wasbord. Maar nu echt. Je bent 1 meter 60, maar je bent altijd jaloers op lange vrouwen, dus besluit je 1 meter 80 te worden. Maar nu echt. Veel mensen willen iets veranderen aan zichzelf. En het liefste nu. En echt. Maar wat is haalbaar?

Onbereikbare doelen

Heb je besloten er nu echt – maar dan ook echt – voor te gaan, check dan even of je doel wel een reëel doel is. Met een verfje, knipbeurt, personal trainer, je in je gezicht laten spuiten en cursusje meditatie kun je aardig anders voor de dag komen. Maar binnen een dag heel je leven omgooien en voor eeuwig alleen maar van geluk genieten is voor velen best onmogelijk.

Afleidingsproject

Niet haalbare doelen creëer je waarschijnlijk om de bevestiging te krijgen dat je het toch niet kan. Auw! En omdat je bang bent voor de verandering of er gewoon nog niet aan toe bent. Herken je jezelf hierin? Kijk dan eens wat er echt aan de hand is en vestig daar je aandacht op in plaats van een afleidings(faal)project op te starten. Wat wil je echt bereiken? Zit er wellicht een andere gedachte achter je ‘maar dan ben ik wel eindelijk gelukkig’-hysterie? En doe je het voor jezelf, omdat je er happier van wordt, of omdat je denkt dat anderen dan beter over je denken? Je hebt natuurlijk veel meer kans dat het lukt als je het voor jezelf doet. Hallo girlboss!

Doel van een doel

‘O ik wil een paar kilo kwijt’ of ‘nou over een poosje wil ik wel promotie maken’ vraagt om een feest van uitstellen en ‘ach, eigenlijk heb ik het zo ook best naar mijn zin’-gedachten. Een realistisch doel stellen is daarom wel heel erg belangrijk. Maar maak het concreter dan concreet. Schrijf duidelijk op wat je wanneer wilt bereiken en visualiseer jezelf bij de finish. Hoe voelt dat? Maak een plan met tussenstapjes die je steeds een whoohoo-gevoel gaan geven als je ze bereikt. Maak en hou het positief en zo leuk mogelijk. Kijk wat of wie je nodig hebt om je doelen te bereiken. Blok je agenda. Kijk wat je in de weg staat en los het op.

Hé… een finish!

De grote grap is dat als je precies weet wat je wilt de kans veel groter is dat het ook slaagt. Je staat ervoor open en kijkt op een andere manier om je heen. Details die eerder niet belangrijk waren zijn het nu wel. Je klets erover met anderen en krijgt ineens waanzinnige tips. Voor je het weet ben je gelukkig, zit je lekker in je vel of vind je een paar pumps met hakken van 20 cm hoog!

Reageer

Navigate