Zo organiseer je een Franse apéro

Volg je ons al een tijdje? Dan weet je hoe groot mijn liefde is voor Parijs. De vlinders zijn ooit ontstaan toen ik het geluk had om daar te mogen wonen voor mijn studie. En ze fladderen nog steeds. Als nu, meer dan een decade verder, iemand terloops zegt dat ‘ie naar Parijs gaat, dan dring ik mezelf instant op. Eet-, slaap- en shoptips worden gedeeld. Of je nu wilt of niet. Dit keer een tip waarvoor je niet naar Parijs hoeft, maar Parijs naar je toekomt en zo je woonkamer inwalst, in de vorm van een apéro. Dit is de Franse traditie van een gathering met vrienden, waarbij je samen geniet van heerlijke drankjes en hapjes. Klinkt als onze borrel, alleen dan in een fancy jasje gestoken.

Apero Mooiwatbloemendoen - Unicorns United
Mooiwatbloemendoen.nl

Botanische twist

Nodig je vrienden uit aan het einde van de middag, trek je fancy Frenchie pants aan, een set hoge hakken, stift je lippen lekker dik en zorg dat je apéro-uitzet er tip top uit ziet, evenals je hapjes en drankjes. Wil je jouw gathering echt een extra touch geven? Bevrijd je inner-stylist en voeg verse bloemen en planten toe. Op Mooiwatbloemendoen.nl lees je alles over hoe je zo’n apéro stylt met mini-boeketten, florale drankjes maakt, een bar cart omtovert tot botanische bar en coasters maakt met gedroogde bloemen. Wij mogen twee recepten delen : het recept voor vlierbloesembier om aan je gasten te serveren en een boeketrecept om je huis mee te stylen!

Recept: Vlierbloesembier

Hier heb je 100 ml vlierbloesemsiroop, 4 flesjes Belgisch witbier (bijvoorbeeld Gulpener Korenwolf) en verveine voor nodig. Verdeel de vlierbloesemsiroop over vier bierglazen en vul aan met witbier. Serveer de drankjes met bijvoorbeeld een takje verveine erin.

Drankcart botanische apero - Mooiwatbloemendoen - Unicorns United
Mooiwatbloemendoen.nl

Boeketrecept en plantentips

Style je bar cart of salontafel met je mooiste glazen en maak het bijzonder door er persoonlijke items aan toe te voegen. Maak kleine boeketjes van herfsttoppers zoals dahlia’s, Gloriosa en rozenbottel die je in vintage tumblers of coupes schikt en maak de botanische look compleet met de Insta-lievelingetjes zoals de pannenkoekplant en varen. Zet de planten in een pot, een retro ijscoupe of onder een stolp.

Herfstboeket - Mooiwatbloemendoen - Unicorns United
Mooiwatbloemendoen.nl

Voilà, klaar, en nu genieten maar, van Parijs, alleen dan thuis.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 Comments

  1. Avatar

    Als ik dit niet gelezen had, zou ik nog langer niet hebben geweten wat een apéro is…en ik denk dat dat in mijn geval echt niet kan? Leuk stuk! En kom maar door met de Parijs tips. Ik ga binnenkort?

Reageer

Navigate