Detox je kledingkast met stylist van de sterren: Liz Cachel

Over een paar maanden word ik voor de zevende keer 29 jaar. Toestand hoor. Ik voel me echt nog 23 maar ik kwam een tijdje geleden met grote schrik tot de conclusie dat ik gewoon bij de grote mensen hoor tegenwoordig. Met een fluctuerende kledingmaat heb ik de afgelopen jaren een garderobe opgebouwd waar eigenlijk iedereen zijn slag zou kunnen slaan. Van maat 36 tot 44. Van Hermes tot Hennes. Van Zadig & Voltaire tot Zara. Van Marant tot markt op zaterdag. Van Diane von Furstenberg tot Didi. You name it, het hangt erin. Uitpuilende rekken en volle planken met de mooiste en lelijkste kledingstukken. Ik deed ooit een opleiding tot kleur- en stijladviseur maar als je naar mijn garderobe kijkt is die kennis en kunde ver te zoeken. Nu de zwangerschapskilo’s op hun retour zijn (kun je eigenlijk nog spreken van zwangerschapskilo’s na 3 jaar?) is het de hoogste tijd voor een detox. Van mijn kast.

Daar was Lizzy

Detox kledingkast Lizzy Cachel Teubel - Unicorns UnitedWant dat iets nog steeds (of weer) past, betekent niet automatisch dat je het moet dragen. Daar was Lizzy: Rotterdams eerlijk, zeer modebewust en stylist van menig BN’er. Zo iemand die in elke situatie met mensen van allerlei pluimage om zich heen altijd zichzelf is. Die woorden gebruikt als Robe Manteau (zoek maar op) en tegelijkertijd kan twerken like you’ve never seen before.

Modebewusteloos

We hadden het al vaker over DE DETOX gehad en na drie keer verzetten (ik kon het nog niet aan) was het dan eindelijk D-DAY. Ze was er om 10u sharp en voordat we de kast indoken stelde ze me allemaal vragen over mijn stijl, smaak en wensen. En weet je wat? Ik had dus geen idee wie ik eigenlijk stijl technisch ben tegenwoordig. Gevalletje modebewusteloos. Ja, ik kan opnoemen wat ik bij andere mensen mooi vind staan maar bij mezelf? Ik denk te vaak in termen van “over-min-5-kilo” of “dalijk – van de zomer”. Maar ik leef nu en ik moet toch elke dag kleren aan. Stiekem grijp ik toch steeds vaker naar zwarte jeans, kasjmier truitje, sneakers of een hak en klaar: Bep de deur uit. Ik leef in een cirkel van dragen, wassen, drogen, strijken, dragen. Er is paniek als er een feestje is. En dat terwijl ik dacht dat wanneer ik dan volwassen zou zijn dat ik dan eindelijk zo’n kast zou hebben waar alles in klopt. Niets was minder waar (denk hier even een treurig muziekje bij).

Liz Cachel - Kleding kast detox - Unicorns UnitedFavo veilige items

Nadat ik een hele dag werkelijk alles – maar dan ook echt alles – had gepast wat er in mijn kledingkast hing, had ik nog 30 kledingstukken over die ik wilde houden. De meeste van deze kledingstukken zijn mijn favo veilige items. Lizzy had zelf ook nog het een en ander meegenomen om me een aantal styles te laten zien waar ik zelf niet zo snel op was gekomen maar die me wel heel goed stonden en waar ik me ook verrassend goed in voelde, min 5 kilo of niet. Het fijne is dat ze ongeveer alle collecties van alle merken elk seizoen uit haar hoofd kent. De perfecte zijden blouse? &Other Stories. Het perfecte broekpak: die en die van Filippa K. Mooie loafers? Check eerst Sasha. En zo ging het maar door! Het was fantastisch.

Fashion lessen

Omdat ik zo blij ben deel ik graag een aantal van mijn geleerde fashion lessen, opdat jij daar profijt van hebt lieve lezer:

Koop je uitgesproken items niet te duur

Mijn kast hing vol met uitbundige feestjurkjes van DvF die ik allemaal precies 1 of 2 keer had gedragen. Koop deze uitgesproken pakjes en kleedjes liever bij de Zara of H&M of &OtherStories.

Kasjmier voor weinig

Dure truitjes van Repeat? Dat hoeft helemaal niet. Houd liever de kasjmier collectie van H&M in de smiezen en je weet alles, in alle kleuren.

Regel een blazer

Ik voelde me in een blazer, colbert of hoe je zo een ding ook noemt altijd net een soort serveerster (en als je mijn ontbrekende fijne motoriek daarbij optelt is dat niet best) maar Lizzy liet me zien dat het juiste model me 20 centimeter langer en een powerhouse van me maakt.

De witte blouse is belangrijk

Voor alle dagen dat je geen enkel idee hebt wat je aan moet trekken: de witte blouse is je go-to. Skinny, boyfriend of leren broekje eronder – sneaker, hak of laars en GAAN.

Detox kledingkast Liz Cachel - Unicorns UnitedGoed ondergoed

Het is de meest voor de hand liggende en de meest verwaarloosde maar goed ondergoed is een must. Lizzy introduceerde me met het merk Hanro, love it. En zelf was ik al mega fan van de seamless strings en broekjes van Intimissimi. Kortom: ga voor naadloos, ga voor de goede maat, en zorg dat het fijn zit, voel je er mooi in en bewaar de hete schuursetjes voor in de slaapkamer.

The Jeans

De ultieme klassieker voor elk lichaamstype is THE JEANS. Het kan jaren duren voordat je de perfecte hebt gevonden en hiervoor geldt dan ook: passen, passen, passen, janken, passen, passen, schelden, passen, passen, YAY!!! Ben je curvy like me? Ga liever voor stretch. Ben je wat rechter? Ga dan voor een oldtimer zonder stretch. Merk en prijs zegt niets bij jeans. Ik vond mijn perfecte skinny bij J Brand (310 euro) en mijn perfecte boyfriend jeans bij Pull&Bear in het sale-rek (8,99 euro).

Kostuumpak

Lizzy zweert voor iedereen bij een goed kostuumpak. Ik noemde ‘m al eerder: volgens Liz is ‘ie van Filippa K. Multifunctioneel inzetbaar voor werk, feest, partij, borrel. Met welke schoenen eronder dan ook. Los van elkaar te dragen op twintigduizend manieren.

Sinds mijn sessie met Lizzy heb ik alleen maar goede items gekocht, waar ik allemaal superblij mee ben! Het bizarre neven-effect: niet alleen je kast is opgeruimd na de detox, je hoofd ook. Dit is een cadeautje aan jezelf waar je elke dag plezier van hebt. Het is the gift that keeps on giving. Dat wil je toch?

Liz Cachel - overview fashion - Unicorns UnitedBoek een kleding detox voor jezelf

Ook zin in DE DETOX? Lizzy is te bereiken via info@lizcachel.com. Daarnaast is het ook leuk en handig om Lizzy te volgen op Instagram @lizcachel waar je ook haar very betaalbare fashion sieraden lijn kunt bekijken en kopen. Dan nog iets: Lizzy verkoopt regelmatig parels van schoenen, kleding, tassen en accessoires. En niet van alleen maar van zichzelf, ook van alle hippe, klassieke en chique kippen om haar heen.

Credits: het hoofdbeeld is van Unicorns United. Alle beelden in het artikel komen van het Instagram account van Liz Cachel en kunnen niet zonder toestemming overgenomen worden.

Reageer

Navigate