DIY: toffe taart topper

Ik ben goed in het maken van dingen. Dat is helemaal mijn ding. Wat ik niet zo lekker in de vingers heb is het bakken van taarten. Ze zijn tongstrelend maar niet zo mooi voor het oog. Er zit een gaatje in de strakke fondantlaag, hij is een beetje scheef of uitgezakt en vaak is de topping wat minder romig en luchtig dan de bedoeling was…

De oplossing is eenvoudig: leid de aandacht af. Met een hoop pompoms, bloemen of plastic dieren valt dat gaatje in het glazuur ineens niet meer zo op. Dit keer ga ik voor een strakke geometrische taart topper. Hieronder vertel ik je wat je hiervoor nodig hebt en leg ik je stap voor stap uit hoe je deze maakt.

Dit heb je nodig
  • 4 kleuren papier van 120 gram
  • Diamant mal
  • Liniaal
  • Potlood
  • Snijmat
  • Stanleymes
  • Lijm
  • Een houten stokje of satéprikker
  • Eventueel een zaagje

Aan de slag

  • Leg de mal op het papier.
  • Trek een lijn langs alle randen van de mal. Ook de gaatjes!
  • Snij de vorm uit met een liniaal en stanleymes.
  • Ril vouwen in je vorm volgens de instructies op de mal.
  • Vouw het papier naar binnen of naar buiten volgens de instructie op de mal.
  • Lijm de hoekjes aan elkaar.
  • Zaag het houten stokje of satéprikker in de juiste lengte.
  • Steek het stokje door het open gaatje aan de brede kant van de diamant.
  • Steek de toppers in je taart en klaar!

DIY: feestelijke taart topperDe taart op deze foto is de Victoria Sponge Cake van Jamie Oliver. Het recept vind je hier.

We vinden het heel leuk als je jouw creatie met ons deelt op Facebook, Instagram en Pinterest.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate