Tips voor de leukste kinderboeken(winkels)

Kinderboeken, ik ben er gek op. Daar kun je er toch nooit genoeg van hebben? Toen Joris nog een héle kleine Joris was, kropen we al graag samen met een boekje op schoot op de schommelstoel in zijn kamertje. Rupsje Nooitgenoeg, Gonnie en Gijsje, Mama kwijt en onze lievelings Jij…, we lazen ze allemaal. Keer op keer op keer. Onze favorieten prijkten allemaal op een plankje boven zijn bedje.

Inmiddels is hij zeven en het plankje heeft plaatsgemaakt voor een heuze boekenkast. Nu lezen we elkaar, voor het slapen gaan, om de beurt voor. Ons momentje waar ik na de hectiek van alledag steeds halsreikend naar uitkijk. We worden betoverd door het wonderschone verhaal van De kleine prins, gniffelen om Dappere Max, leren over het ontstaan van de wereld met Het hele Soepzooitje en verbazen ons over alle dieren uit Bibi’s Bijzondere Beestenboek. 

In de loop der tijd heb ik allerlei fijne plekken (online en winkels) gevonden voor de allerleukste boeken(tips). Ik deel ze graag met jou!

Boekwijzer

Op een van mijn insta-dwalingen stuitte ik, via de niet-influencende influencer Romy Boomsma, op Boekwijzer. Op dit account deelt Eline haar grote passie voor kinderboeken. En wow, ze heeft echt de allerbeste tips. Je kunt ook een lidmaatschap afsluiten waarmee je vier keer per jaar een tiplijst op maat ontvangt. Dus op het leesniveau en de interesses van jouw kindje(s). Je kunt de getipte boekjes direct bij haar bestellen. Maar als je ze liever ergens anders koopt of leent bij de bieb, kan dat natuurlijk ook. En o ja, als Boekwijzerlid mag je ook altijd contact opnemen voor een persoonlijke tip op maat. Hier zijn de tips elke keer een schot in de roos. Tip van mij: ook leuk om een lidmaatschap kado te geven.
Unicorns United_kinderboek_De kleine prins

Tijgerlezen

Heb je wel eens gehoord van Tijgerlezen? Deze serie boekjes van uitgeverij Querido is speciaal ontwikkeld vanuit de gedachte dat kinderen gelukkig leren lezen als ze zélf naar een boek grijpen. Deze boekjes zijn daarom grappig of juist berespannend. Én ze worden vergezeld door mooie, kleurrijke illustraties om de verhalen nog beter te leren begrijpen. Tijgerlezen is niet ingedeeld volgens technische leesniveaus, maar kinderen kiezen zelf het boek waar ze aan toe zijn. Voor de écht beginnende lezer zijn er prentenboeken met één zin op de bladzijde. Kunnen ze net lezen dan zijn er boekjes met weinig tekst en eenvoudige zinnetjes en voor wie al meer geoefend is, zijn er leesboeken met langere verhalen. En allemaal zijn ze even fijn om voor te lezen. 

Dappere Max Ed Veere - Unicorns United
Singel Uitgeverij

De leukste kinderboekwinkels

Ver van hier

Wil je lekker zelf in de boekenkast snuffelen dan zou ik zeker een bezoekje brengen aan Ver Van Hier in het Kleiwegkwartier. In deze Rotterdamse koffiekroeg verkopen ze naast een heerlijk bakkie pleur met wat lekkers (en nog zoveel meer) de leukste kinderboeken. En ze hebben misschien wel de grootste collectie Engelse boeken. Van baby tot young adult. Yes!

De kleine kapitein

Nog zo’n leukerd en een begrip in Rotterdam en omstreken is De Kleine Kapitein. Deze kinderboekwinkel aan de Botersloot is de grootste van Nederland. Op de begane grond vind je maar liefst 340 vierkante meter cadeaus en kinderboeken. Als je het hier niet kunt vinden, weet ik het ook niet meer. Peuter en kleuterboeken, prentenboeken, romans voor 6 tot 18 jaar en tal van informatieve boeken over allerlei onderwerpen. 

De geheime tuin

En, tot slot, kunnen liefhebbers van de mooiste prentenboeken en de beste jeugdliteratuur nu ook hun hart ophalen aan de Stadhoudersweg in Rotterdam. Hier openende onlangs kinderboekwinkel De Geheime Tuin. De naam van de winkel is trouwens gebaseerd op het jeugdboek De geheime tuin uit 1911. En nog een leuk feitje; als je het geboortekaartje van je pasgeboren kindje komt langs brengen, krijg je een mooie prentenboek cadeau. Want zegt de eigenaresse “Ieder kind verdient het om op te groeien tussen de mooie boeken.” 

Tips?

Heb jij nog een tip die absoluut niet mag ontbreken in dit rijtje? Stuur een berichtje aan unicornsunitednl@gmail.com. Dank je wel alvast.

Reageer

Navigate