Toffe trike voor je baby, dreumes en peuter

Lieve newbie-ouder, je spruit verdient natuurlijk het allerbeste, daar zijn jij en je nieuwe telg het over eens. Alleen waar jullie het misschien niet over eens zullen zijn, is wat de exacte definitie is van ‘het allerbeste’. Met alle goede bedoelingen voor het kind, haal je de mooiste spullen in huis. Van hout. Duurzaam, educatief, niet kapot te krijgen. Het doet even pijn in de portemonnee, maar omdat het een goede investering is (met name voor je interieur), wordt de aankoop een feit. Jij blij, kind niet blij. Want, je kind wilt – uitzonderingen daar gelaten – iets dat werkt, kleuren en geuren, plastic fantastic en toeters en bellen.

Knap (onhandig)

Neem nu het eerste loopfietsje voor onze dochter Teddi. Wij kochten er een van hout. Een prachtige driestappenfiets. Een strak en eenvoudig design, stoere bandjes en haar naam pronkt op de voorkant. Ze vond ‘m mooi, dat zeker! Maar na een paar rondjes loopfietsen, was ze er klaar mee. Haar hiel fungeerde als rem, want het bandje stootte er telkens tegenaan. Lange benen of grote voeten? Niet aan de orde. Ze is Eurasian, dus zit ruim onder het gemiddelde op de groeicurve. Gevolg: de fiets staat vooral enorm mooi te lopen te wezen.

Afdankertje

Nu is ons meisje echt net 3 en ze cruist wat rond op het plastic doorgeefafdankertje van de buurt: de loopwagen voor eenjarigen. Ze heeft er maling aan dat het buurmeisje van 3,5 haar inhaalt op haar fiets zonder zijwieltjes en op de crèche laat mevrouw zich meestal rondrijden door haar grote liefde die zich het leplazarus fietst. Ze doet ’t rustig aan. Prima meisje, al die druk komt later toch wel op je pad. Maar laten we wel gaan werken aan je zelfvertrouwen en stuurvaardigheid op een geschikte driewieler.

Smart hoor, zo’n trike

Na al onze houten investeringen, besluiten we overstag te gaan. We kijken naar een driewieler en stuiten op de smarTrike Glow, een driewieler die je kunt opbouwen in 4 stadia:

  1. Wandelwagenmodus (vanaf 10 maanden)
  2. Begeleide Trike (vanaf 18 maanden)
  3. Training Trike (vanaf 24 maanden)
  4. Classic Trike (vanaf 30 maanden)
SmarTrike Glow Black White - Unicorns United
4 fasen SmarTrike Glow Black White

Met deze trike kiezen we voor de middenweg: geen hout, wel een neutrale zwart-witte kleur. Het is best een apparaat, met alle add-ons en plug-ins, maar dat maakt ‘m juist handig. En qua ontwerp zou ‘ie op een designbeurs niet misstaan. Niet voor niets won een SmarTrike eerder de Red Dot Design Award.

Ride of the hood

Als ik Beppy vertel over hèt apparaat, begrijp ik dat haar dochter Solène er ook een heeft. Sterker nog, Beppy beweert dat Solè erin zit alsof ze the ride van the hood heeft. Ze beeld uit: een arm nonchalant op het stuur, en om haar verhaal wat kracht bij te zetten zingt Beppy: “They see me rollin’ (…), trying catch me ridin’ (…)” van Chamillionaire. Okay, ik ben overtuigd. Ted gaat deze trike gewoon rocken.

smarTrike Glow - Unicorns United

Fase 4

Wat Teddi moet met fase 1, 2 en 3 van het apparaat? Niets. Haar kleine babybroer die nu nog in de buik zit wel. Dus hij gaat en zal ‘m volledig benutten. Tegen de tijd dat hij de leeftijd heeft voor fase 1, is zijn grote zus al weer toe aan haar eerste echte meidenfiets. Misschien nog even met zijwieltjes. In ieder geval met lekker veel toeters en bellen. Wat voor haar werkt.

He kleine meid op je kinderfiets. De zon draait steeds met je mee. Hé kleine meid op je kinderfiets, de zomer glijdt langs je heen. Met je haar in de wind en de zon op je wangen, rijd je me zomaar voorbij, fiets. – Herman van Veen, gezongen door opa Erik Triesscheijn

smarTrike Glow - Unicorns United

 

Bewaren

Bewaren

Ook zo’n gave ride?

Voor meer informatie, kijk op www.smartrike.com. Ook tof: vanaf half november wordt het nieuwste model, de SmartFold, verkocht bij Intertoys. Die vouwt de trycicle op tot minder dan 85% van zijn originele grootte. Past zelfs in de achterbak van mijn Twingo!

Deze blogpost is met veel plezier tot stand gekomen in samenwerking met SmarTrike Nederland.

Reageer

Navigate