En ze leefde nog…

Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Na het drama met haar stiefmoeder leek het de goede kant op te gaan met Sneeuwwitje. Helaas bleek de prins op het witte paard niet de prins op het witte paard te zijn. Jammer genoeg kwam de sprookjesprinses daar pas achter toen de diamant al om haar gemani­cuurde vinger zat… En wie droomt daar nou niet van? Eigenlijk wilde ze de nieuwe Beyonce worden, maar aangezien de oude nog niet bestond, had ze geen idee waar ze moest beginnen. Dus dit was een goed alternatief. Achteraf is het natuurlijk allemaal veel te snel gegaan. In plaats van te ‘speeddaten voor sprookjesfiguren’ hadden ze elkaar rustig moeten leren kennen (Tinder en The Inner Cirkel bestonden ook nog niet). Maar ja, zo’n kasteel en de juiste beloftes… Sneeuwwitje was jong en naïef.

Duizenden volgers en de meest exclusieve feestjes

De eerste jaren ging het goed, waren Sneeuwwitje en haar prins een soort van gelukkig en draaiden ze leuk mee in de bovenste laag van de maatschappij. Duizenden volgers en de meest exclusieve feestjes. Toch bleef ze met haar verleden zitten. Het was al erg genoeg dat Sneeuwwitjes moeder werd vervangen door een stiefmoeder from hell die gesprekken voerde met een iets te eerlijke spiegel. Maar toen ze na een kleine uiterlijke tegenslag Sneeuwwitje met de jager het bos in stuurde, zodat hij haar kon vermoorden, gaf de sprookjesprinses alle hoop op een goede band op. Terecht als je beseft dat Sneeuwwitje nog heeft geprobeerd de spiegel van mening te laten veranderen.

Ze mocht nog van geluk spreken. De jager zag het nut van de moord niet in en trok met het hart van een ree terug naar het kasteel. Stiefmoeder trapte er nog in ook met al haar vergane schoonheid. Maar al snel werd Sneeuwwitje verlinkt en kwam de verklede heks langs met een mandje appels. Gelukkig kwam hier met een perfecte timing de prins in het verhaal, die haar op het nippertje redde. Maar dat is allemaal uitge­breid op nu.nl geweest.

Sprookje - Unicorns United
Beeld: Marcel van Driel

IJskoude winterdepressies

Natuurlijk was ze de prins dankbaar en ging ze met hem mee. Toch bleef die actie van haar zure appel haar dwarszitten. Zoiets is niet goed voor je zelfvertrou­wen. Dit uitte zich in ijskoude winterdepressies. De verveling op het kasteel hielp ook niet mee, dus stortte ze zich de afgelopen jaren op carrotcakes, burgers en Tony Chocolonely. En dat paste weer niet in het ideale ‘zien en gezien worden’-leventje van de prins. Hoe meer ze aankwam, hoe vaker de prins met een valse lach achter haar aan liep: ‘Hier, schatje, neem een appel.’

Sneeuwwitje groeide dicht en zij en de prins groeiden uit elkaar.

Dronken en met zijn prinsenoutfitje vol lippenstiftvlekken

Sneeuwwitje groeide dicht en zij en de prins groeiden uit elkaar. Steeds vaker schoof hij alles op haar af. Sneeuwwitje moest zorgen dat het huishouden gedaan werd. Maar ze was f*cking assepoester niet, hij kon het best zelf tegen de schoonmaker zeggen. De prins kwam ook steeds later thuis. Dronken en met zijn prinsenoutfitje vol lippenstiftvlekken. Toen Sneeuwwitje hem er na lang twijfe­len mee durfde te confronteren zei hij alleen: ‘Sorry hoor, maar het is een ex van me. Ze heeft honderd jaar geslapen en is net wakker, dus doen we het weer met elkaar. Zij heeft wél altijd zin. Heeft niks met jou te maken.’

Met de paar spullen die Sneeuwwitje onderweg mee kon grissen, rende ze het kasteel uit. “Ja, gek hè, dat dat wijf wél wil. Die luie trut gaat voor iedereen liggen. Ze is trouwens niet eens echt blond.” Wat zou stiefmoeder genieten als ze dit wist! Het was die heks nu toch gelukt; Sneeuwwitjes hart is in stukken. Door een prins nog wel. En dan zeggen ze dat kneuzen meer pijn doet dan breken.

Sprookje - Unicorns United
Beeld: Marcel van Driel

We snijden haar buik open en halen de zeven geitjes eruit

Teruggaan naar het ouderlijk kasteel was geen optie. En met de huidige huizenprijzen was het ook geen optie om een leuk optrekje voor zichzelf te vinden. Ze kon niet meer dan een vijfkamerappartement betalen. Eigenlijk was er dus maar één plek waar ze naartoe kon gaan. De enige plek waar ze met veertien open armen ontvangen zou worden en zo lang mocht blijven als ze zelf wilde. Toch zaten er ook nadelen aan: je slaapkamer delen met zeven anderen is niet ideaal. En als je alleen al aan die kleine bedjes denkt, schiet het in je rug. Maar ach, misschien wordt het ook eens tijd om blij te zijn met wat je wel hebt. En dat, door die kleine bordjes, de kilo’s eraf zullen vliegen, is toch erg mooi meegenomen. Dus daar zit ze nu. Weer de hele dag te wachten tot de dwergen uit hun werk komen ‘hiho-hiho’en’. Eenmaal aan tafel begint het dagelijkse ritueel. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de heks er uiteindelijk met het ‘happy end’ vandoor gaat, dus tussen de happen aardappelen en erwtjes door komen de dwergen steeds met nieuwe wraakacties.

‘We lokken haar mee naar de bovenste verdieping van het kasteel’, zegt Grumpy. Grumpy heeft iets te lang in de donkere mijn gewerkt en haalt regelmatig de sprookjes door elkaar. ‘Daar staat een spinnewiel. Als ze zich daaraan prikt, zal ze voor honderd jaar slapen.”

Niezel heeft een ander idee: ‘We snijden haar buik open en halen de zeven geitjes eruit. Vervolgens proppen we haar vol stenen en naaien we haar weer dicht.’

Eelt kweken op de prinsessenhandjes, haar eigen geld verdienen en misschien in de toekomst zelfs een eigen kasteeltje.

Iedere avond wordt er een ander verhaal van de gebroeders Grimm bij gehaald en de plannen worden met de minuut bloederiger. Maar Sneeuwwitje voelt er niets voor. Natuurlijk wil ze dat de rollen omgedraaid worden: dat zij eindelijk gelukkig is en haar stiefmoeder flink op haar plek wordt gezet. Toch wil ze zich niet verlagen tot het niveau van de boze heks. Sneeuwwitje wil alleen maar vooruitkijken en haar eigen leven opbouwen. Eelt kweken op de prinsessenhandjes, haar eigen geld verdienen en misschien in de toekomst zelfs een eigen kasteeltje. Dat is al ingewikkeld genoeg. Om te beginnen heeft ze een baan nodig.

Appelfobie

Maar tot nu toe heeft ze geen geluk. Alweer niet. Op welke vacature ze ook reageert of bij welke recruter ze zich ook aanmeldt, nergens komen positieve reacties vandaan. Geen werkervaring, een appelfobie is niet praktisch in de horeca, de baan is net weggegeven aan een prinses die honderd jaar heeft geslapen en nu weer barst van de energie. Maar wat moet ze dan met al haar tijd? Als snel vliegt ze tegen de kleine muren van het huisje in het bos. Het huishouden is binnen een half uur gedaan en ze heeft het internet al uit.

Ze heeft dan wel haar gele designersjurk ingewisseld voor een H&M’etje, op schoenen moet je nooit bezuinigen.

Blond, extensions?

Naar de kapper dan maar. Die ebbenhoutgekleurde boblijn heeft zijn langste tijd wel gehad. Misschien eens blond? Of extensions? Ze is altijd jaloers geweest op de lange lokken van Rapunzel.

Sprookje - Unicorns United
Beeld: Marcel van Driel

Overschreden creditcardlimiet

Sneeuwwitje is expres wat eerder van huis gegaan, zodat ze naast het afwerken van haar wekelijkse verplichtingen ook iets nuttigs kan doen vandaag: etalages kijken. Ja, alleen kijken. Na het verlaten van het kasteel moet ze zuiniger aan doen. Eigenlijk heeft ze zo goed als geen rooie rotcent. Maar op de hoogte blijven van de laatste trends is altijd goed. En een beetje passen hier en daar kan natuurlijk ook geen kwaad. Zoals die wijnrode pumps daar in de etalage, die passen perfect bij haar outfit. Met andere woorden: die heeft ze echt nodig. Ze heeft dan wel haar gele designersjurk ingewisseld voor een H&M’etje, op schoenen moet je nooit bezuinigen. Sneeuwwitjes hersenen worden na lange tijd weer aan het werk gezet. Er is namelijk een klein probleempje: waar haalt ze met een reeds overschreden creditcardlimiet en reservecreditcardlimiet zo snel 450 euro vandaan?

Sprookje - Unicorns United
Beeld: Marcel van Driel

Een superleuke vent

‘Hé, Sneeuwwitje, ben jij dat?’ De man die haar zojuist heeft aangesproken, komt haar vaag bekend voor. Helaas net iets te vaag om de juiste herinnering naar boven te halen. Geen enkele herinnering. Hij ratelt maar door, wat Sneeuwwitje meer bedenktijd geeft. ”Ik ben zo lang naar je op zoek geweest! Ik wil echt met je afspreken.”

Nou, dat kan natuurlijk. Het is een superleuke vent en eigenlijk is ze wel klaar met dat prinsessengedoe. Een ‘zomaar iemand’ is misschien leuk voor de variatie, dus geeft ze haar nummer. Gewoon om te kijken of het met deze man wel wat kan worden. En, nog belangrijker, zo heeft ze gelijk een reden om die schoenen te kopen.

Sneeuwwitje herkent die uitgroei uit duizenden en haar sneeuwwitte gezicht wordt rood van terugwerkende woede.

Sneeuwwitje is zeker de mooiste van het land

Al voor je ‘nieuwe collectie winter ’16/’17’ kan zeggen, staat ze in de winkel. Ze past de te hoge hakken waar ze absoluut überstylish mee voor de dag gaat komen en volgt de verkoopster naar de toonbank. Haar telefoon begint te piepen, maar dat kan wachten. Eerst dit heerlijke heilige schoenenmoment afronden. Ze pakt haar nieuwe aanwinst aan en laat vervolgens haar tweede reservecreditcard op de grond vallen doordat er iemand arrogant op een ‘de hele wereld is van mij’-manier tegen haar aanbotst. De vrouw loopt overdreven heupwiegend heen en weer en het ziet er niet naar uit dat er maar iets van een excuus haar kant op gaat komen. Sneeuwwitje herkent die uitgroei uit duizenden en haar sneeuwwitte gezicht wordt rood van terugwerkende woede. In een reflex steekt ze haar voet uit. Het nepblondje valt hard tegen de spiegel, maar het gekraak komt van haar neus en haar kaken. Dit brengt meer geluk dan de scherven. Gevloerd stroomt het bloed uit haar nu scheve neus. Het ziet er zo dramatisch uit dat zelfs de spiegel er stil van is. Als er nog twijfel was, is deze nu weg, Sneeuwwitje is zeker de mooiste van het land.

Sprookje - Unicorns United
Beeld: Marciel van Driel

Lang en gelukkig

Als ze even later voldaan naar de kapper loopt, kijkt ze naar het scherm van haar telefoon: ‘Een paar jaar geleden heb ik je laten gaan voor het hart van een ree. Nu wil ik jouw hart veroveren.’ Oh my god… ineens weet ze weer wie hij is, de man van net. Ze had hem niet herkend, omdat hij er in tegenstelling tot vroeger ineens perfect gespierd, geknipt en gekleed uitzag. Eindelijk heeft ze een man gevonden die zich aan zijn woord houdt. Zoals de stiefmoeder jaren geleden vroeg, heeft de jager nu toch haar hart gestolen. En als het toch nog mis gaat, heeft ze altijd haar nieuwe aanwinst nog. Die hakken maken haar ook lang en gelukkig…

The end. Of toch niet?

Sprookje - Unicorns United
Beeld: Marcel van Driel

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Fotograaf: Marcel van Driel | Styling: Gwendolyn Nicole | Visagie: Clayton Leslie | Modellen: Valerie & Luc

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate