Op staycation in de jungle

Met 130 kilometer per uur scheur ik naar werk. De A20 is leeg. Even geen filerijden, fijn. Door de speakers van de auto vraagt Broederliefde aan me: “Waar wil jij heen? Waar dan? Waar wil jij heen?” Ja, als ik toch mag kiezen: de jungle klinkt best avontuurlijk. Ik zing uit volle borst mee, trommel het ritme op het stuur en glimlach bij het stoplicht naar nog zo’n arme ziel die zich vandaag naar het werk sleept, maar duidelijk 3FM niet aan heeft staan.

Ik dwaal af als ik me afvraag of ze überhaupt wel kerst vieren in de jungle.

Eenmaal aangekomen realiseer ik me dat mijn bestemming ‘Werk’ ver, heel ver weg is van de jungle. En dat het nog lang, heel lang duurt tot ik vakantie heb. Met kerst. Ik dwaal af als ik me afvraag of ze überhaupt wel kerst vieren in de jungle. Tijd voor een cocktail. Ik bedoel; koffie. Met een beetje fantasie maak ik van de kantoortuin een kantoorjungle. Bananenplant Daan en cactus Karel doen echt hun best. Die laatste kampt acuut met stress, want die gedijt nu eenmaal beter in de woestijn dan in mijn denkbeeldige jungle. Ik open mijn mail en ga met die banaan.

Zo halverwege de dag geeft mijn telefoon aan dat ik bijna geen data meer heb. De idyllische vakantiefoto’s van familie en de ‘kijk mij eens dansen op deze blitse buitenlandse bar’-foto’s van vriendinnen hebben mijn telefoon volgespamd. Met het laatste beetje geheugen dat nog rest stuur ik een hartje en ‘Geniet van je vakantie!’ via WhatsApp terug en ik vraag mezelf af: “What’s Up Tess?”

Als ik niet naar de jungle kan, dan komt de jungle maar naar mij toe.

Ook al werk ik de zomer door, het wordt hoog tijd om te gaan genieten. Dus doop ik alle zomeravonden en weekenden om tot staycation. En als ik niet naar de jungle kan, dan komt de jungle maar naar mij toe. Ik besluit mijn schoenen uit te trappen. Te dansen in het zand van de zandbak met mijn kleine Jane. Te drinken uit de kokosnoten van de Bas (voor 020: dat is de Dirk). Te sjansen met mijn vent. Klimop-lianen te laten groeien in de tuin. Passievruchten-parfait met pandaprint te maken. Heel hard en vals met Broederliefde mee te zingen. En samen met mijn ‘zusterliefdes’ Unicorns te surfen op de mooie golven van het wereldwijde web. Intussen maak ik hysterische selfies en stuur ze de wereld over. ‘Met de groeten uit mijn Rotterdamse jungle’.

Waar hang jij uit deze zomer?

Hang je nog nergens uit, maar wil je alsnog nú weg, dan geven we je vijf tips om op korte termijn naartoe te zwerven. Ook vertellen we je de komende tijd; het stoere verhaal van Didi die met haar pasgeboren baby op roadtrip ging, delen we onze favo souvenirs en items voor in je knapzak – of handtas als dat meer jouw stijl is. We sturen je nog even uit shoppen voor de must-not-forgets. Laten we je zwerven door je gedachten. Verklappen hoe je je eigen deo en tandpasta maakt, om een frisse en fruitige indruk te maken op je nieuwe vakantievlam. En voor hen die tot de kerst door moeten; zo maak je van je apenhoofd een meditatiemind.

En nog veel meer.

Geniet zo lang mogelijk van de zomer!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate