Lieve Tut,

Ieder bullenbaasje zou je Henk, Tank, Rocky of Hektor noemen. Maar jouw baasje Anouk noemt je Tut. Terwijl je een reu bent… Maar ja, ze noemt haar poezen ook Bluf en Stoei. En heeft een hertenkruk in huis. Ze is lekker gek. En heel erg gek op jou. Daarom mag jij in je pootjes klappen met Anouk als je baasje. En wij in ons handen klappen met jou als Unicorn-mascotte. Ach, en dat je ons met een natte kwijlbek begroet, onze redactievergadering luid overstemt met je gesnurk en we onder tafel weer een varkensoor langs onze blote benen voelen schuren, dat nemen we graag voor lief. Want lief, dat vinden we je.

Jij lieve Tut, jij heb niet eens een kraamcadeau gehad.

Je gaf ons zeer onsubtiel hints om je een cadeau te geven voor dierendag. We geven je geen ongelijk. We houden wel recht van voor zijn raap. Laat het nu zo zijn dat we ons eigen leven als jonge ouders niet altijd – of altijd niet – even strak op orde hebben. Zo vergeten we de dag van de leidster op de crèche, de verjaardagen van kinderen van vrienden of vallen in slaap op de vooravond van de verjaardag van ons eigen kind, met als gevolg dat we om drie uur ’s nachts nog kinderkeukens in elkaar zitten te schroeven. Hashtag asshole-parent. Laat staan dat we de beste suikertantes zijn. Jij lieve Tut, jij heb niet eens een kraamcadeau gehad. Hashtag asshole-rich-aunt. Wie dat rich overigens ooit verzonnen heeft? Laten we het houden bij suikertante. Suiker past beter bij ons.

Nu moeten we ook nog eens bekennen dat we al lang weten dat het 4 oktober dierendag is. En toch is het ons weer niet gelukt om op tijd een cadeau te bestellen. Je had nog wel zo’n mooie shoppinglijst gemaakt. Maandagavond 3 oktober zoeken en zoeken en zoeken we urenlang naar een online winkel die de volgende dag bezorgt. Want morgen zijn we weer druk, druk, druk aan het werk, dus lukt het ons niet meer om nog even langs het Poedelparadijs te scheuren om een cadeautje voor je te halen. Dus ook dit keer is het ons wéér niet gelukt.

Tut, we need to man you up!

Maar, omdat het natuurlijk iedere dag dierendag is, kunnen we verklappen dat je woensdag 5 oktober wel iets moois kunt verwachten! Misschien had je dit niet in gedachte, maar weet dat het uit een goed hart komt. En er zit ook nog een gedachte achter. Met zo’n naam Tut, we need to man you up! Het is een cadeau dat jouw mannelijkheid onderstreept. Waarmee je Franse bulldogteefjes aan de haak kunt slaan als je met Anouk in het park wandelt, die natuurlijk hard op zoek is naar haar man in het park.

Ja, we houden dus echt van je. Ga maar snel bij de deur zitten wachten op de postbode. Hij komt langs voor jou. Speciaal voor jou Tut. We beloven dat het zo’n mooi cadeautje is, dat je – zoals je eigenlijk de hele dag doet – uit excitement vast nog een scheetje extra laat schieten. Sorry Anouk.

Liefs,

Bregje, Esther, Tessa

 

Reageer

Navigate