Zo tover je kerststress om tot kerstmis

Stressen omdat het huis niet meer naar dennengeur, maar naar aangebrande kalkoen ruikt. Scheidsrechteren tussen je broer en zwager, omdat de vrede op aarde al snel ver te zoeken is. Ho ho ho’en omdat er te veel verplichte kerstnummers op je planning staan. Verdriet om de mensen die er dit jaar niet meer bij kunnen zijn. Te drukke winkels doorvloeken of bang zijn dat pakjes pas op derde kerstdag bezorgd worden. Je oom die al snel red nosed is van veel te veel neutjes. Weer de hele avond dezelfde kerstverhalen. Jezelf inhouden om je schoonmoeder niet in de boom te hangen. Baggervet je knellende panty aanhouden. It’s beginning to look a lot like fuck this!

Daar hoorden zij engelen… vloeken

De meeste mensen zijn met kerst gestrest. Uit onderzoek blijkt dat zelfs 87 procent op een gegeven moment de zenuwen krijgt. De grootste oorzaak hiervan is de o zo gezellige familieband. Vaak eindigt vrede op aarde in discussie of ergernis. Maar overal is iets aan te doen. Laten we er weer een magische tijd van maken!

Let it go, let it go, let it go

Er is hoop! Hou in gedachten dat alle zoete kerstfilms en -series nep zijn en volg onderstaande tips op. Voor je het weet is het echt een zalig kerstfeest.

  • Inkoppertje: nodig mensen uit waarmee je het gezellig vindt een avond door te brengen en die het ook met elkaar goed kunnen vinden.
  • Kook wat je kunt. Pak uit als je goed kunt kokkerellen, maar bestel een overdaad aan bakken Chinees als je twee linkerkokshanden hebt. Het is zonde van je geld, tijd en energie om zwartgeblakerde gerechten weg te moeten gooien.
  • Dieet? Welk dieet? Met kerst mag je genieten. Je hoeft je niet tot te nok vol te proppen met caloriebommen, maar maak er wel een feestje van.
  • Kleed je leuk aan, maar zorg dat je niet ongemakkelijk alle gangen uit moet zitten in een te strakke, blote glitterjurk als je je daar niet goed bij voelt.
  • Geef niet heel de avond ongevraagd je mening. Slik ‘m af en toe in, samen met een hap kalkoen.
  • Vermijd ten allen tijden gesprekken over politiek of godsdienst.
  • Weet je niet wat je voor iedereen moet kopen? Hou het simpel. Koop een klein plantje, mooie kerstbal of heerlijk smeersel. Koop het wel met aandacht voor de persoon in kwestie.  
  • Nodig een alleenstaande vriend, vriendin, buurvrouw of collega vrijblijvend uit. Je hoeft je hierbij niet op te dringen, want misschien vindt de persoon het fijn om alleen te zijn. Hallo, kerstgedachte!
  • Zet je verwachtingen uit. Dan kan het alleen maar meevallen!
  • Zie je de twee mooiste dagen van het jaar echt niet zitten? Zoek een baan waarbij je moet werken met kerst, fake een griepje of verzin als smoes een kerstdiner waar je echt, echt, echt niet onderuit kunt en dompel je onder in de wereld van Kerstflix

Bron: Scriptgirl | Plazilla

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate