DIY: maak je eigen deo

Je bent nog niet eens half terug van vakantie of de eerste stress-situatie staat je al aan je bureau op te jagen. Je begon zo ontspannen, want je zou je niet meer gek laten maken had je jezelf beloofd op vakantie, maar binnen een mum van tijd heb je deadlines die iets te snel dichtbij komen en klotsende oksels. Wij hebben de oplossing! Niet voor de stapels werk, maar we zorgen wel dat je alle situaties fris en fruitig te lijf kunt gaan. We zorgen dat je op en top okselfris de dag doorkomt. Hoe? Door te laten zien dat je het beste zweetwerende goedje gewoon zelf kunt maken. Maak deze perfect werkende, lekker voordelige deo in een handomdraai!

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels baking soda (zuiveringszout).
  • 2 eetlepels maiszetmeel in poedervorm.
  • 2 eetlepels kokosolie (gesmolten).
  • 6 druppels etherische olie. Tip: salie helpt tegen zweten en lavendel werkt verzorgend. 

Aan de slag

Verwarm de kokosolie totdat deze vloeibaar is en roer er vervolgens de maïzena, zuiveringszout en etherische olie doorheen. Giet het mengsel in een potje naar keuze en zet het een paar uurtjes in de koelkast. Eenmaal hard kun je hem gebruiken. Neem met een klein spateltje een beetje crème uit het potje en smeer het onder je oksels. Heel even laten intrekken en drogen en je bent klaar voor een lange frisse dag.

Vind je het maar niks om met een spateltje of je vinger te werken? Door in plaats van 2 eetlepels kokosolie, 1 eetlepel kokosolie en 1 lepel cacaoboter te gebruiken, krijg je een hardere massa die niet smelt in de zon. Giet dit in een lege deostick, zet het een paar uur in de koelkast en de stick is klaar voor gebruik!  DIY Deo Unicorns United

Heb je de cosmetische smaak te pakken? Maak dan ook je eigen tandpasta!

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate