Eropuit naar Zoutelande (eten, drinken, slapen)

Alleen de Zeeuwen en een paar kuilen-gravende-Duitsers kenden Zoutelande. Verder hadden maar weinig mensen van dit plaatsje gehoord. Tot BLØF en Geike Arnaert een plaatje scoorden met de gelijknamige titel. Plaat of geen plaat, Zoutelande was altijd al een goed idee. We delen een aantal tips in en om Zoutelande, dus zet koers naar het Zuid-Westen van ons land. Op naar zand, zee, kreeft, bolussen en een bed & breakfast en laat tijdens je roadtrip naar Zeeland het stoere stemgeluid van Pascal en de engelenstem van Geeske door je speakers galmen. 

Laten we eerst even je geheugen opfrissen:

Check? En door!

Strand van Zoutelande

Rij over de lange N-wegen naar Zoutelande. Zowel in de winter als in de zomer een heerlijk strand om een wandeling te maken langs de kustlijn. Aan de horizon zie je Strandpaviljoen De Strandzot. Een hele fijne plek voor een goede kop koffie. En vooruit: een stuk apfelstrudel.

Westkapelle

Pak vervolgens de auto en rij een stukje verder naar Dijkpaviljoen de Westkaap in Westkapelle. Laat je niet afschrikken door de grote parkeerplaats en de ligging langs de N-weg. De Westkaap ligt direct aan het water op het meest westelijke punt van Walcheren. Fijn bootjes kijken. En kreeft eten. Verser kan bijna niet. Het toetje? Een bolus natuurlijk. Een echte Zeeuwse. Daar lik je echt je vingers bij af.

Slapen in een B&B

Overnacht in de buurt van Zoutelande bij de uitermate charmante chambre d’hôte Frankrijk Noord om de hoek. De naam doet vermoeden dat het in Frankrijk ligt. Het voelt als Frankrijk, maar dan in Westkapelle. Het vakantieparadijsje is gevestigd in een boerenhof uit 1750. De uitstraling van het boerenbedrijf is nog steeds aanwezig, maar alles is geweldig gerenoveerd tot fijne gastenverblijven. Je kunt hier slapen in een kunstzinnige boomhut, een tuinhuisje of in een van de vier boerderijkamers.

Er is een grote gemeenschappelijke living die aanvoelt als een woonkamer waar je aan de lange tafel heerlijk kunt tafelen, even intapt op de wifi of wegdommelt in een grote luie stoel. Buiten op het terrein is het lekker badderen in de Dutchtub en er staat een stevige stenen barbecue waar de gastvrouwen op aanvraag graag op koken.

Frankrijk Noord - Unicorns United
Beeld: Frankrijk-Noord

Je bent blij dat je hier bent, blij dat je hier bent.

Heb jij nog fijne tips in en om Zoutelande? Leuk als je hieronder een reactie achterlaat.

2 Comments

  1. Avatar

    Naaa, Tes! Ik heb net geboekt! Weekje Zoutelande it is komende zomer?! Heerlijk dit…

Reageer

Navigate