Kattenliefde in Kunsthal Rotterdam

Een beetje kattenliefhebber anno nu volgt natuurlijk de Insta-famous katten Princess Monstertruck, Venus The Two Face Cat, Grumpy Cat, Lil Bub en haar BFF Pudge. Maar way back, lieve kijkbuis- en smartphonekinderen, adoreerden we katten niet op Instagram, maar middels kunst. En dat laat Kunsthal Rotterdam, samen met le Musee du Chat, Het KattenKabinet en Gallery Delaive, zien in de meest aaibare familietentoonstelling van het jaar: Kattenliefde.

Pudge the cat - Unicorns United
Instacat Pudge

Zo beestje zo baasje

De tentoonstelling presenteert klassieke topstukken van Henriëtte Ronner-Knip, Théophile-Alexandre Steinlen evenals hedendaagse kunst van David Shrigley, Walasse Ting en Marie Cecile Thijs. Overigens is dit een alles-behalve-met-de-handjes-op-de-rug-tentoonstelling. Je waant je in de wereld van de kat en gaat al sluipend en spinnend door de tentoonstelling heen, begeeft je op de Katwalk en doet mee aan een snelcursus ‘niksen’. Seriously? Jazeker. Je was vast al een crazy cat lady of guy, dus de stap naar miauw-karaoke is zo gezet. Neem je kinderen uiteraard gezellig mee.

Zet de datum alvast in je agenda: vanaf 9 september 2017 t/m 14 februari 2018 kun je de tentoonstelling ‘Kattenliefde, 9 levens in de kunst’ bewonderen. Meer info vind je op de website van Kunsthal Rotterdam.

Unicorns United - Kattenliefde - Kunsthal - His Majesty 2011 Series Majestic by Marie Cecile Thijs
Marie Cécile Thijs – His Majesty 2011

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate