Parijs voor pro’s: 3 shopadressen (3/3)

Na drie fijne slaapadressen en drie heerlijke restaurant-tips, maken we het drieluik compleet met drie shopadressen. Twee conceptstores en een online winkel slash showroom, die het serotonines-gehalte van een en beetje shop-a-holic direct doen stijgen! Gaat jouw portemonnee sneller kloppen van limited editions, fine art, ambachtelijke producten, statement pieces en vintage Chanel, lees dan snel verder.

1. Fine art in Empreintes Paris

Empreintes is een vier verdieping tellende fine arts conceptstore in Le Marais. Het verkoopt meer dan duizend unieke en limited edition items, gemaakt door Franse ambachtslieden en kunstenaars. Van betaalbaar serviesgoed tot way-out kunstwerken en alles hier tussenin: meubilair, verlichting en sieraden. Voor mensen met een rariteitenkabinet – ikke, ikke, ikke – is dit een waar walhalla. Genoeg bijzondere items voor de verzamelaar. Zoek je een one of a kind cadeau voor jezelf of een ander, zoals een keramieken kop of een statement ketting? Dan is dit jouw nieuwste favoriete shopadres in Parijs, waar je ook nog eens van een lekkere lunch kunt genieten. | Empreintes Paris | 5 Rue de Picardie, 75003 Parijs

Empreintes Paris - Unicorns United
Empreintes by Season – ® Claude Weber

2. Merci, Conceptstore Merci

Ondanks dat Merci er al even is, mag ‘ie natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Deze conceptstore is groot, maar voelt op een prettige manier klein door de verschillende verdiepingen en ruimtes. Je struint langs mode waar een fashionista blij van wordt (zelfs de kledinghangers zijn stijlvol), uitgesproken sieraden in glazen cassettes, grappige stationery items en interieur waar je direct je huis mee wilt inrichten. Er is zoveel moois van steeds wisselende internationale ontwerpers en labels. Uitgeshopt? Plof dan neer op het bankje in de bookstore of op het terras en spiek af en toe in het tasje met je nieuwste aanwinsten. | Merci | 111 Boulevard Beaumarchais, Parijs

Merci Paris Parijs - Unicorns United
Merci Paris

3. Couture te huur bij C’est ma robe

Ga je naar Parijs en is er een gelegenheid waar je très très très Parisienne voor de dag wilt komen maar past een designeroutfit niet in je maandbudget? Huur je outfit bij C’est ma robe! Dat kan online of je maakt een afspraak in hun showroom. Je kunt hier de mooiste jurken, tassen, schoenen en accessoires huren van designers voor een zacht prijsje. Chanel, Dior, Fendi, Isabel Marant en Yves Saint Laurent zijn slecht een paar van de circa 150 labels die ze hier te huur aanbieden. Af en toe verkopen ze ook vintage items. Voor zo’n 450 euro koop je een Chanel jersey jasje, waarmee je toch zo’n 1.050 euro uitspaart. En is er geen gelegenheid, dan creëer je gewoon een gelegenheid. Vraag je schatje ten huwelijk in deze stad van de liefde, huur voor drie dagen een Parlor trouwjurk voor 120 euro (huurprijs) ipv 1450 (retail prijs) en je bent een Asse-design-poester op je eigen bal. | C’est ma robe!

Cest ma robe Paris - Unicorns United
C’est ma robe

En jij?

We zijn regelmatig in Parijs en dit is slechts een kleine selectie van vele adresjes die we graag met je delen. Heb jij nog tips die we absoluut moeten weten voor een volgend bezoekje aan Parijs? Tof als je het ons hieronder laat weten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate