Terug naar Terschelling (slaap-, eet- en eropuit tips)

Het was de zomer van 1997. Ik was 14 (“bijna 15”) toen ik voor het eerst op Terschelling was. Camping De Appelhof was dé bestemming voor je eerste vakantie zonder ouders. Kratten bier stapelen, voor het eerst een jointje roken, fietsen naar de discotheek en tosti’s Hawaï als ontbijt, lunch en avondeten. De ananas was het meest gezonde wat we binnenkregen die week. Nu, bijna 20 jaar verder, zette ik samen met mijn lief en peuter voor het eerst weer voet aan eiland. Een eiland waar we instant verliefd op werden. Ik deel de leukste plekjes die wij hebben gevonden.

Chalets Om ‘t Noord – Midsland Noord

We zochten een huisje op het eiland voor een midweek. Na lang zoeken stuitte ik op huisje ’t Lichthûs. Dit is een 4-persoons chalet dat ligt op het kleinschalige, duurzame recreatiepark om `t Noord in Midsland Noord. Het huisje heeft 2 slaapkamers en heel bijzonder; nog een extra slaapplekje onder de sterrenkijker. Deze laatste is niet geschikt voor de kleintjes, maar zeker voor de jeugd. Buiten geniet je van de tuin op het zuiden, het royale terras en de buitenhaard die ook als pizzaoven gebruikt kan worden. Op het terrein is een natuurspeeltuin voor de kinderen. Alles wat je nodig hebt is aanwezig in het huisje (Nespresso-apparaat, waterkoker van Bodum, vaatwasser, inductieplaat, combi-oven, etc). En meer: het viel ons op hoe ontzettend mooi het is ingericht. Manlief zei direct: het lijkt wel ingericht door Depot Rotterdam. Niets bleek minder waar. Alle huisjes op dit terrein zijn ontworpen en ingericht door Depot Rotterdam, in samenwerking met de Terschellingse ondernemer Jort Bonne. Er zijn meer vergelijkbare huisjes te huur, zoals Florizand en De Grote Beer. Hieronder zie je een impressie van diverse huisjes. Het interieur is niet identiek, maar wel allemaal even mooi.

Om 't Noord Terschelling huisje - Unicorns United
Woonkamer Huisje – Foto: Florizand
Om 't Noord Terschelling huisje - Unicorns United
Binnen/buiten – Foto: De Grote Beer
Om 't Noord Terschelling huisje - Unicorns United
Keuken – Foto: Florizand
Om 't Noord Terschelling huisje - Unicorns United
Tweede slaapkamer – Foto: Florizand
Tips Terschelling Om 't Noord - Unicorns United
Buiten spelen in de natuurspeeltuin

Eten & Drinken

Terschelling is ingericht op vakantietoerisme, dus je kunt overal terecht voor een hapje en drankje. Wij waren gecharmeerd van Strandpaviljoen De Branding en ZandZeeBar. De Branding heeft doordat het op hoge poten staat een fenomenaal uitzicht over het strand. En voor de kinderen is er een speeltoestel. Bestel hier een verse jus d’orange met cranberrysap (Terschelling is cranberry-eiland!) en warme nacho’s met groentesalsa, gesmolten kaas, guacamole en crème fraîche. Om je vingers bij af te likken.

Strandtent De Branding Terschelling - Unicorns United
Uitzicht op De Branding
Strandtent de Branding - tips Terschelling - Unicorns United
Speeltuin bij De Branding

ZandZeeBar heeft een bijzonder bohemian interieur. Mobiele telefoons zijn hier streng verboden. Het devies is genieten, van elkaar, van een praatje, van het eten, het drinken.

Tips Terschelling hip modern - Unicorns United
ZandZeeBar
Tips Terschelling hip modern - Unicorns United
Bijkomen in boho sferen

Uitjes

Strand

Met een peuter is het volop plezier op Terschelling. De stranden zijn natuurlijk een grote speeltuin. Groot en weids. Genoeg ruimte om zandkastelen te bouwen en pootje te baden.

Pootje baden Terschelling strand - Unicorns United
Pootje baden
Wrakkenmuseum

Ook het fietsen van A naar B vond onze peuter heerlijk. Zeker als ze in de aanhanger zat, samen met varken. We fietsten o.a. naar het Wrakkenmuseum. ‘Een prettig gestoord museum vol spannende verhalen.’ Met kroeg en buitenterras.

In de huifkar Terpstra Terschelling - Unicorns United
Wrakkenmuseum
Jutterstocht over het strand met de huifkar

Het allerleukste uitje was een tocht met de huifkar met Huifkarbedrijf Terpstra. Wij kozen voor een twee uur durende tocht via het bos en duin richting het strand: de jutterstocht. Onze koetsier Rients vertelde de mooiste verhalen over het eiland. Over waarom Terschelling paardeneiland en cranberryeiland wordt genoemd, over strandjutten en Sil de strandjutter. Hondje Floor heeft haar vaste plek achter de koetsier. Onderweg maakten we een prachtige stop, waarbij we cranberries hebben geplukt, Juttersbitter dronken en pondskoek aten. De paarden zijn prachtig en sterk. Het moment dat ze de kar over de duin heentrekken en richting strand galopperen is werkelijk indrukwekkend. Echt een aanrader.

Cranberries plukken Terschelling - Unicorns United
Cranberries plukken onderweg
De tocht over de duinen - Terschelling - unicorns United
De duinen
Paarden in de duinen van Terschelling - Unicorns United
Paarden trekken de huifkar over de duinen
In de huifkar Terpstra Terschelling - Unicorns United
Lekker warm onder het dekentje
Huifkar Terpstra Terschelling - Unicorns United
De huifkar op het strand

Lekker praktisch

Je kunt met de auto naar Terschelling, maar dat kost een duit en het eiland is ingericht op fietsers, dus wij kozen ervoor om de auto thuis te laten en de boot te pakken en de fiets.

De boot

Je vakantie start al op het moment dat je op de boot van Rederij Doeksen stapt. Wij kozen voor de sneldienst. in 45 minuten vaar je van Harlingen naar Terschelling.

Fietsen huren

Wij huurden fietsen bij Haantjes Rijwielverhuur. Online hadden we twee fietsen besteld, een kinderzitje en een kinderaanhanger. Bij aankomst vanaf de boot, kun je deze direct bij de haven ophalen. De bagage kun je aan hen meegeven, en dan brengen zij het naar je vakantiebestemming. We twijfelen of we een volgend keer de aanhanger zouden huren, want je trekt nog even aardig wat kilo’s achter de fiets mee, maar onze dochter vond het fantastisch!

We willen graag nog een keer terug naar Terschelling. En nog een keer, en nog een keer. Heb jij nog toffe tips? Laat je het hieronder weten?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate