Vakantieparadijs in Normandië: L’Épicerie du Pape

L’Épicerie du Pape is een klein en fijn vakantiedomein in Vascœuil in Normandië waar je een nachtje, weekend of week kunt overnachten. Al is het maar vijf uur rijden, je bent echt even weg van huis. In een groot Normandisch huis, ingericht in spot on eclectische stijl, drink je champagne en lokale appelcider in de grote groene tuin, poedel je bij het zwembad, lees je een boek op het daybed, kroel je met poes Nounours en word je verwend door Karine met zelfgebakken chocolade-, limoen- of rabarbertaart. Inderdaad, laat je skinny jeans en croptop maar thuis.l'Epicerie du Pape - Unicorns United

Van kamer tot kabane

L’Épicerie du Pape heeft twee gastenkamers in het hoofdhuis. De kamer beneden is geschikt om met je gezin in te slapen. Maar ook met z’n tweeën zit je hier erg fijn (in het bad op pootjes). De kamer boven is leuk met je lief. Beide kamers hebben een een eigen opgang.

In de tuin, naast het zwembad, staat een prachtige Lodge Tent, waar je samen of met je gezin kunt slapen. De wc-rol hoeft niet onder de arm en de plasemmer niet in de kofferbak. Buiten is een klein sanitair gebouw tot je beschikking.

Ook kun je een klein huisje in de tuin boeken: Kabane. Je past hier perfect in met z’n tweeën. Wil je wat meer ruimte of reis je met grotere kinderen? Dan boek je de retro caravan er gewoon bij.

Petit-déj

Natuurlijk zijn er verse croissants en pains au chocolat. En boerenyoghurt (lekkerste ooit!), verse sap, fruit, heerlijke stokbroden met franse kazen (best een uitdaging op de ochtend, maar hey, waarom ook niet?), huisgemaakte jam en pruimentaart. Al is je ochtendhumeur niet te pruimen, dankzij dit brekkie klaart je humeur direct op.

l'Epicerie du Pape - Unicorns United

Living in de serre

Een kleine hap voor de lunch of het diner kun je bereiden in de gemeenschappelijke keuken en living in de serre. Zo’n serre van zwart staal (vintage look) waar je graag nog een klein bouwdepot voor af zou willen sluiten. Voor de stevige trek zet je koers naar de kust of grotere stad in de buurt.

Epicerie du Pape - Normandie - Unicorns United
l’Épicerie du Pape

L'Epicerie du Pape - Unicorns United

L'Epicerie du Pape - Unicorns United

En route

Als je erop uit wilt, kun je elektrische fietsen huren om de directe omgeving te verkennen. Of je rijdt je in een uur naar de Normandische kust. Dieppe is een grotere plaats met een prachtig oud centrum. Rij je iets naar boven, langs de kust, neem dan de exit Berneval-le-Grand en rij zo dicht mogelijk naar de kust om te genieten van een fenomenaal uitzicht op de krijtrotsen. Rij je iets naar beneden, dan kom je bij fijne plaatsen als Saint-Valery-en-Caux en Honfleur. Toeristische plaats, deze laatste, maar super charmant. Gewoon doen. Ook de hoofdstad van Normandie, Rouen, is een mooie oude stad waar je na 20 minuten rijden al bent.

Bric-a-brac & brocante

Heb je een zwak voor brocante? Dan zit je hier helemaal goed. De locatie is een en al vintage & brocante. Eigenaresse Karine heeft er oog voor en kan je precies vertellen waar je moet zijn om zelf mooie vondsten te scoren. Ze tipt je vaste adressen in de buurt en weet waar de brocante markten zijn.

Lukt het je niet – wat ik volledig begrijp – om uit je luie stoel te klimmen? Dan is er bij l’Épicerie du Pape een ingericht hoekje waar spullen verkocht worden van een vriendin van Karine en François.

l'Epicerie du Pape - Unicorns United

Het is moeilijk te beschrijven wat l’Épicerie du Pape nu zo (extra, super, enorm) bijzonder maakt. Het is de combinatie van de gastvrijheid (op een ontspannen manier), de smaakvolle inrichting van alle binnen- en buitenruimten en de smaak van het heerlijke eten, wat je direct bij thuiskomst doet afvragen wanneer je weer terug mag. Karine et François, à la prochaine!

Reageer

Navigate