Vier onmisbare items voor in je knapzak. Of handtas.

Ik ga op pad met mijn knapzak en ik neem mee… Mijn HiBi Notebook. Mijn Lena menstruatiecup. Mijn Pocket Herbarium. Mijn Noble Carnation. Dit zijn dé vier items die je volgens ons absoluut in je knapzak moet hebben als je en route gaat. En wel hierom.

In de knapzak van Anouk – HiBi Notebook

De combinatie van schrijven, concepten verzinnen en bang zijn dat ik dingen vergeet, maakt het logisch dat ik verslaafd ben aan schrijfboekjes. Iets met pen tekenen of schrijven is toch heel anders dan het even in je telefoon typen. Je doet het bewuster en het is misschien ook romantischer. Dat vind ik tenminste. Rondzwerven staat voor mij voor ontspannen en bewust kleine dingen opslurpen. Neerploffen op een mooi zonnig plekje en mijn gedachten laten kabbelen. Uiteraard levert dit een hoop ‘o, dat moet ik zeker onthouden’-dingen op.

HiBi Notebook - Vierkant - Unicorns United Dit zoete exemplaar zag ik bij Villa Augustus. Online kun je ‘m ook hier bestellen. Het is van Everyday Tools en het product heet HiBi. Ik heb het gekocht om de tekst HiBi. Dit betekent everyday in het Japans. Op de rug van het boekje staat de bedoeling ervan: ontdek de kleine dingen in je leven die je blij maken. Amen.

 

In de knapzak van Bregje – Lena menstruatiecup

“Nee hoor Bregje, we gaan echt dat ding niet op de foto zetten. Gatverdamme! Heb je niet een mooie lipstick die je altijd in je tas hebt?” Ja natuurlijk heb ik dat. Maar ik wil het hier over hebben. Want het is gewoon echt een uitvinding! Ik was altijd een tampon-meisje. In ieder geval geen maandverband-meisje. Zo min mogelijk gedoe en zo schoon mogelijk. Dus toen ik voor het eerst over de menstruatiecup hoorde was ik direct enthousiast!

Kutcup - Vierkant - Unicorns UnitedJe hoeft er twaalf uur lang niet naar om te kijken, je wast hem even om als je wakker wordt en als je naar bed gaat en klaar. En over schoon gesproken; het is hypoallergeen en vrij van latex, dioxines en BPA. Dus ook nog vele malen gezonder voor je lijf. En goedkoop, ook fijn. Ik heb gekozen voor de Lena. Je betaalt eenmalig €23,-.

 

Met bovenstaand pleidooi kwam de cup door de keuring. De cupkut wel te verstaan. Want we blijven wel Rotterdammerts. Amen.

In de knapzak van Esther – Pocket Herbarium

Bomen klimmen en hutten bouwen was nooit echt mijn ding. Ik was meer het type dat eindeloos kettingen en kroontjes reeg van de madeliefjes in het park. Daarnaast verzamelde ik allerhande bloempjes en mooie blaadjes. Die deed ik dan tussen mijn boeken. Die ik dan vervolgens weer naar de bibliotheek bracht. Niet handig. De oplossing: het Pocket Herbarium van Saskia Vogel en Maartje van den Noort. Onmisbaar voor in mijn Chanel-tas. Uhm, knapzak!

Knapzak Herbarium - Unicorns UnitedEen herbarium is een verzameling van gedroogde planten en bloemen, die bevestigd zijn op papier. Hierbij staat de populaire naam van de plant, de botanische naam, de vindplaats en de naam van de vinder. Met deze compacte versie kun je al het groen documenteren wat je tegenkomt op je reis van Rotterdam tot aan Regenboog.

 

Fijn voor stadse meisjes: er staat een top 10 in van wilde bloemen en planten in de stad (dat is toch wiet?). En er is ruimte voor kleine teksten en filosofische overpeinzingen. Zwaar, maar waar! Amen.

In de knapzak van Tessa – Eau de Parfum Noble Carnation

Chanel No. 5 zit regelmatig in mijn tas, maar niet iedere dag associeer ik me met Chanel’s ijkpersoon, die wordt belichaamt door Gisele Bündchen. De Volkskrant omschreef haar al eens als ‘De Vrouw Die Extreem Succes Met Stijl En Liefde Voor Haar Gezin Weet Te Combineren, Zij Het Soms Best Met De ­Nodige Stress, En Als Puntje Bij Paaltje Komt Is De Liefde Numero Uno’. Toch wil je soms gewoon luchtig door het leven. Dan kies ik voor Eau de Parfum Noble Carnation. Omdat ik de ‘underdogbloem’ de anjer wel gaaf vind, de verpakking te prachtig is en het formaat ideaal is voor in de knapzak.

Knapzak Tessa - Unicorns UnitedDit luchtje is afkomstig van het parfumhuis Royal Apothic. Zij creëerde een geur die bestaat uit topnoten van klassieke anjer en zwarte bes, hartnoten van de kruidige goudsbloem, kruidnagel en viooltjes op een basis van sandelhout, cederhout en een vleugje oosterse musk. Daar ruik ik dus naar. Klinkt goed toch? Enfin, een perfect luchtje voor ‘De Vrouw Die Een Extreem Normale Dag Heeft En Gewoon Lekker Wil Ruiken, Zij Het Uit Een Prachtig En Compact Flesje’. Amen.

En jij?

Laat ons hieronder of op Facebook weten welk item er volgens jou niet in de knapzak mag missen. We zijn benieuwd!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate