Vakantietips: op avontuur dichtbij Moeder Natuur

Voor velen is de zomervakantie al weer voorbij. Maar sommigen onder ons hebben de zomer doorgebuffeld en mogen nog op vakantie! Heb je nog geen idee waar je heen wilt? Natuurlijk kun je kiezen voor een luxe vakantiehuis, all-inclusive vakantie of een charmante B&B, maar wat is het een lekker idee om juist eens back to basic te gaan. Op avontuur, dichtbij Moeder Natuur. Wij geven je vijf tips om (naartoe) te dwalen, ergens binnen de 41.528 km² die Nederland rijk is. En nog wat kilometers daarbuiten. Om even bij te komen, te ontdekken of juist uit te staan, op te laden, en weer aan te gaan. Pak je knapzak maar vast in. Dit zijn onze vijf tips om naar toe te zwerven.

Camp Silver – Texel

Op een bewoond ei-ei-land, Texel, ligt Camp Silver. Acht airstream campers staan hier op een schelpenveld tussen de oude dijk en de zilverpopulieren. In Nederland zie je deze Amerikaanse campers niet vaak, al kennen we natuurlijk allemaal de All You Need is Love Airstream camper. Maar all you need now, is een vakantie op Camp Silver. Waar je slaapt in de luxe van een hotelkamer, maar met de knusheid van een huis op wielen. Gelukkig hoef je nergens heen, want in het All Day Paviljoen kun je lekker ontbijten, een kop koffie drinken, zelfs nog een beetje werken als je het echt niet kunt laten, maar waar je met name kunt relaxen. Kijk voor meer info op www.campsilver.nl.

Georganiseerd liften – bestemming onbekend

Zwerf al zoevend over de snelweg naar een bestemming naar keuze door te liften. Niet zo’n zin om met een kartonnen bordje bij het tankstation te staan? Of toch een beetje vrees voor vreemde chauffeurs? Boek een ‘gecontroleerde’ lift via Bla Bla Cars. Je geeft online je bestemming aan, ziet welke chauffeurs die kant op gaan, een zitplaats voor je hebben, spreekt een vertrekplaats af en je reis begint. Zorg dat er cash geld in je knapzak zit zodat je bij aankomst de bestuurder contact kunt betalen. Een stuk goedkoper dan de trein en als je niet om een praatje verlegen zit, kan het ook nog eens reuze gezellig zijn! www.blablacars.nl.

Camping de Lievelinge – Vuren

Kamperen voelt altijd lekker back to basic. Een groep Utrechtse creatieve ondernemers maakten in 2013 hun droom waar. Ze creëerden een eigenzinnige vrijplaats en familiecamping in een groene oase waar; kinderen zweven in zweefmolens, nog wel een fikkie gestookt mag worden naast de tent, beestjes erbij horen, vurig gezoend wordt bij het kampvuur, er gezwommen wordt in natuurwater, je in rust een boek kunt lezen in de bibliotheekcaravan en waar je gewoon even lekker jij kunt zijn, omringd door gelijkgestemden. En dat gewoon in ons eigen lievelingslandje. Camping de Lievelinge ligt in Vuren. Kijk voor meer info op www.lievelinge.nl.

Wildkamperen Staatsbosbeheer – de natuur

In Nederland is wildkamperen verboden, maar er zijn een aantal prachtige plekken aangewezen door Staatsbosbeheer waar je wel kunt genieten van de vrijheid van de natuur. Ook daar zijn (logisch) een aantal regels waar je je aan moet houden, maar doe je dat, dan geniet je van ultieme rust, slaap je onder de sterrenhemel, struikel je niet over de haringen van de buurtent, red je je ook zonder stromend water en bewater je de planten met je plasje. En wie weet kom je zomaar een ree, wild zwijn, bever of edelhert tegen. Wilder dan dit gaat het niet worden. Durf jij het aan? Ga dan snel naar de website van Staatsbosbeheer. Oh ja, het is gratis natuurlijk!

Rijdend huis – hit the road!

Uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat er niets zo charmant is dan reizen in een Volkswagen Westfalia T2 Camper. Eenmaal achter het stuur, krijg je die glimlach bijna niet meer van je gezicht. De camper rijdt ongeveer 90 km per uur, wat je dwingt om het rustig aan te doen. Tuffend over landwegen, krijg je regelmatig een glimlach van medeweggebruikers die hun nek verdraaien als jouw blij-mobiel voorbij rijdt. Eenmaal op de bestemming, bouw je de camper om tot een klein knus huisje waar je lekker je soep opwarmt en intens geniet van de damp die op de ramen slaat. Je bank tover je om tot bedje. Eerlijk is eerlijk; het matras heeft geen veren van pianosnaren, is niet gevuld met paardenharen en zuiver hand geschoren scheerwol. Maar dat je een beetje in de kreukels ligt, neem je graag op de koop toe. Want wat is dit een romantische manier om te reizen. In Nederland kun je via verschillende bedrijven een camper zoals deze huren, bijvoorbeeld: www.camperexperience.nl, www.retro-camper.nl en www.vintageroadtrips.nl.

Foto: Villadinamica

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate