Crystals are a girls best friend

Dit stuk schrijf ik terwijl een roze, diffuus licht zich door de kamer verspreid. Het is afkomstig van een Himalaya Zoutkristallampje, dat ik met een usb-kabel aan mijn Macbook heb gekoppeld. Door het zoutlicht aan mijn laptop te schakelen, zou de computerstraling tegen gegaan worden. Onder het mom van “baat het niet…” is dit slechts één voorbeeld van hoe kristallen en edelstenen in huis meer kunnen zijn dan alleen maar mooi. Een kleine rondleiding!

Rustgevende kristal

Eenzelfde zoutkristal schijnt te helpen als kinderen bang zijn, bijvoorbeeld als ze in hun kamertje moeten gaan slapen. Weg met dat afgrijselijke witte plastic nachtlampje dus! (Oké, ik maak een uitzondering voor de hippe Hippo lamp van Eef Lillemor en het peertje van A Little Love Company.) Plaats liever een klein Himalaya lampje in de baby- of kinderkamer. Of geef het iemand als een origineel kraamcadeautje. Het vriendelijke licht is perfect voor de eerste weken met een newborn, waarin je wellicht nog een beetje wilt kunnen zien wat zich in de wieg afspeelt, zonder een mokkende man die door het felle licht niet kan slapen. Ook Rozenkwarts is een mooie steen in de slaapkamer(s): het ondersteunt een goede nachtrust en mooie dromen. Sweet dreams, baby!

Himalaya lampje - Crystals are a girls best friend - Unicorns UnitedActiverende kristal

Botswana Agaat werkt juist activerend. Daar heb ik nu wel behoefte aan in mijn huis: het maakt daadkrachtig, doelgericht en het stimuleert creativiteit. Ideaal voor bij een werkplek, schrijfplek, atelier of een andere creatieve ruimte.

Stenen voor viervoeters

Zelfs je huisdieren kunnen baat hebben bij edelstenen. Het dragen van Barnsteen is bijvoorbeeld goed tegen vlooien. Let wel altijd goed op de signalen die je viervoeter afgeeft, want het kan zijn dat een steen te sterk inwerkt op een dier. Ze zijn er gevoeliger voor dan wij.

Volle maan als stekker

Je had dus al je honden, katten en/of kinderen om voor te zorgen, maar ook de stenen vergen verzorging. Het is raadzaam je een beetje te verdiepen in hoe je deze verzorgt. De negatieve energie die de steen in zich heeft opgenomen moet ontladen of gereinigd worden, bijvoorbeeld met water of wierook. De exacte wijze verschilt per steen. En de positieve energie die de stenen je huis geven, moet opgeladen of aangevuld worden, bijvoorbeeld door ze in het licht van de volle maan te leggen. Wees niet bang; je hoeft niet middenin de nacht het bos in, het kan gelukkig gewoon door ze voor het raam te leggen als het volle maan is.

Bescherming voor op reis

En als iemand wel verder van huis gaat? Jade is een reinigende en beschermende steen, dus goed om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie, voor wat extra bescherming. Ook een fijn, klein cadeau om iemand mee te geven die op reis gaat: een Jade steentje voor in de koffer of jaszak, als de wens dat iemand weer veilig huiswaarts keert. Of een hangertje van rozenkwarts, voor onvoorwaardelijke liefde, Who needs diamonds if you can wear chrystals, girls?

Kristallen koop je hier

Kristallen koop je bijvoorbeeld bij Mystiek en Labyrint in de Groene Passage in Rotterdam en bij Centrum de Roos in Amsterdam. Zij kunnen je vast meer over kristallen vertellen. Neem hier eerst eens een kijkje om je te verdiepen in de werking ervan, voordat je een keuze maakt en ermee ‘aan de slag gaat’.

Bronnen: Amsterdamstargate.nl | Edelstenenenmineralen.nl | Kristallen.nl | Oosterse-artikelen.nl | Semoea.nl

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate