Dit zegt je bureau over je

De een is bedolven onder stapels chaos die ze in de afgelopen jaren heeft verzameld. De ander weet de clean desk policy tot in een rechte stapel nietjes uit te diepen. Misschien heeft je collega uitgebreide reportages van man- en kindlief op haar bureau staan of kan ze alleen maar werken met de allernieuwste van de nieuwste technische blijmakers. Vaak heb je een mening over het bureau tegenover je. En het bureau naast je. Maar wat zegt de kleine decoratieve werkplekinrichting over jou?

De hamsteraar

Komen de stapels dossiers tot je plafond en vind je regelmatig iets terug uit de vorige eeuw? Dan oordelen collega’s flink over je. Het grote voordeel is dat je altijd alles bij de hand hebt. Al zit je in het gips omdat je gevallen bent over een eindeloze stapel memo’s, jij kunt gewoon doorwerken op je minimale aantal vierkante meters. Je vindt het heerlijk om overal je mening en goede raad te geven en je schrijft enorm uitgebreide mails. Ja, je bent nu eenmaal van het ‘veel’. En hé, dan kan dat toetsenbord wel kapot zijn, misschien kun je het ooit nog eens ergens voor gebruiken, dus niet weggooien!

De documentalist

Staat je bureau vol met de mooiste herinneringen, foto’s van de fijnste momenten en liefste kaarten? En hang je graag een vertrouwelijk bericht aan de muur, omdat het zo’n leuke inhoud heeft? Dan ben je waarschijnlijk een superteamplayer. Je helpt graag, onthoudt verjaardagen en turnt iedere meeting om in een vergadering om nooit te vergeten. Gelukkig heb je altijd een paar extra setjes kopieën bij je en kun je eindeloos, maar dan ook eindeloos vertellen over de laatste leuke gebeurtenis.

Het technische hoogstandje

Hoe kun je werken zonder de laatste technische snufjes? Dat is gewoon niet te doen! Zelfs niet als je schrijver of hondenuitlater bent. Ze maken je werk nu eenmaal een heel stuk makkelijker. Je hebt dan ook geen tijd voor de zeurvragen van je collega’s, want je moet je nieuwste speelgoed 2.0 nog up and running krijgen. Maak je straks wel weer een superindruk met je high tech-‘over de top’-presentatie.

De minimalist

De kunst van het weglaten heb je op twee manieren doorgevoerd. Je bureau is zo leeg mogelijk en je weet precies wat je wel en vooral wat je niet hoeft te doen in jouw functie. Lekker lang lunchen is natuurlijk ook veel fijner, en als anderen genoeg te vertellen hebben tijdens een vergadering, hoef jij het niet te doen. Er is gelukkig geen ‘clean wasbak policy’ op kantoor, dus je kunt je kopjes er gewoon in gooien.

De hypochonder

Het kantoor is een broedplaats van bacteriën en viezigheid. Je snapt niet hoe mensen daar kunnen werken. Zelf neem je regelmatig ook een virusje of allergie mee naar huis, waardoor je je weer af moet melden. Het liefst zou je met een mondkapje om en handschoenen aan gaan typen en verwacht je van je collega’s dat ze jou ook alleen met deze accessoires benaderen. Als je het dan allemaal onder controle hebt, kun je eindelijk eens flink doorwerken. Uiteraard wel nadat je het toetsenboard nog even fijn gereinigd hebt met HG toetsenboardreiniger.

De meester in mindfulness

Een bloemetje hier, een vissenkommetje daar. Jij maakt een mooi ontspannen plekje van je bureau en je zit lekker in het nu. Je bent positief en stemt in met alle ideeën… En ach, zo’n deadline, die hoeft toch niet zo stipt te zijn. Eerst even mediteren.

Bron: www.marketo.com

Reageer

Navigate