Eindelijk een date: wat trek je aan?

Ik heb een date!! Van blijdschap laat ik mijn telefoon uit mijn handen kletteren. Aanstaande vrijdag heb ik, the girl nextdoor ten top, een date met de hotshot van Tinder. Hij is te mooi om waar te zijn, maar hé als je een relatie wilt, moet je risico’s nemen. Na urenlang naar zijn foto’s gestaard te hebben, ging mijn duim naar rechts en waren we een match. Dag vrijgezelle leven, op naar het huisje, hondje, kindje bestaan!

Gespierde armen en staalblauwe ogen

Ik ga op de bank zitten, bekijk zijn gespierde armen en die staalblauwe ogen nog eens goed. Ik kan het niet geloven. Kijk hem staan in die nauwsluitende spijkerbroek en dat hippe t-shirt. Dat hippe t-shirt??? Ik verslik me van ellende in mijn hete gemberthee. Ho eens… wat moet ik in hemelsnaam aan?? Ik ren naar mijn kast om drie minuten later vast te stellen dat ik echt geen perfecte date-outfit heb. Dit vraagt om andere maatregelen. Ik ruk mijn jas van de kapstok en fiets als een dolle naar de stad.

Subtiel omhoogkruipertje

Zara in, Zara uit, Hennes in, Hennes uit, de moed begint me enigszins in de schoenen te zakken. Dan bedenk ik me dat er op de Pannekoekstraat een heel leuk winkeltje zit met heel fijne jurkjes. In een hoog tempo ga ik door de rekken. Uiteindelijk beland ik met vijf exemplaren in de paskamer. De rode is te kort, de zwarte past bij nader inzien beter bij een begrafenis, maar die groene… Dat groene jurkje staat me prachtig, zelfs de verkoopster is er helemaal vol van (dat zijn ze normaal natuurlijk niet). De lengte is precies goed. Af en toe kruipt hij een beetje omhoog, maar met een subtiel omhoogkruipertje is niks mis, besluit ik. Mijn blijdschap wordt iets minder als ik het bedrag hoor wat ik moet afrekenen. Maar oké, je moet natuurlijk investeren in je toekomstige relatie.

Daar ga ik

Op mijn hoge hakken wankel ik naar de deur van het café. Ik trek mijn jurkje nog wat naar beneden en met de zenuwen in mijn lijf duw ik de deur open. Stokstijf blijf ik staan. Daar zit hij! Zijn hippe t-shirt heeft hij omgeruild voor een capuchontrui. Zijn nauwsluitende spijkerbroek is verruild voor een stone washed exemplaar. Om het geheel af te maken, zie ik een paar afgetrapte Nike Air Max. De foto’s zijn duidelijk van een paar jaar geleden. Razendsnel ga ik alle opties in mijn hoofd af. Op de bar aflopen en net doen of ik op iemand anders wacht? Het gaat om het innerlijk, dus er toch maar op af stappen? Dan kijkt hij op en daar zit ie alsof het de normaalste zaak van de wereld is met een piercing in zijn wenkbrauw. Dat is de druppel. Als een volleerd hakkendraagster draai ik me razend snel om. Ik trek de deur van de bar open en struikel zo de straat op. Daar ga ik weer… op naar mijn o zo fijne vrijgezellenbestaan.

Tips: wat doe je aan naar een eerste date

Volgens onderzoek hebben twee personen die elkaar voor het eerst ontmoeten minder dan 30 seconden nodig om de eerste indruk te vormen van de persoon die zij voor zich hebben. Ze worden hierbij vooral beïnvloedt door 7% verbale communicatie en 93% non-verbale communicatie. Je wilt dan ook een verpletterende eerste indruk op je date maken. Maar hoe doe je dat?

  1. Ga voor je eigen stijl. Hierdoor laat je meteen zien wie jij bent. Stem vooral niet af op wat je denkt dat hij graag wil zien. Hier kom je namelijk pas achter als je hem beter leert kennen.
  2. Trek iets aan waar jij je lekker in voelt. Knellende schoenen, een truitje dat omhoog kruipt, een te kort rokje maken dat je constant bezig bent met je outfit in plaats van met je eventuele lover in spe.
  3. Ga voor een casual outfit met een sexy twist. Verruil bijvoorbeeld je sneakers voor hakken, je spijkerbroek voor een rokje of doe een keer lippenstift op.
  4. Schaf niet halsoverkop iets nieuws aan. Als je echt een nieuw kledingstuk nodig hebt en het staat op je wishlist, is het natuurlijk prima. Het is zonde om iets nieuws te kopen wat uiteindelijk achter in de kast beland.
  5. Let op het blootgehalte. Als je niet als een makkelijke prooi gezien wilt worden, hou het dan subtiel zodat er nog iets te raden over blijft.

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate