Girlcrush: Romy Boomsma

Meid (Meit, zeggen we hier in Roffa), wat ben je leuk. Althans, als ik je Instagram mag geloven. Terwijl mijn baby kwijlend op mijn schouder hangt, heb ik alle tijd om te kwijlen bij het zien van jouw Insta-feed. Ik ken je niet en jij mij al helemaal niet, maar ik volg je al een tijd. Daar hoef ik niet zoveel voor te doen, dat doet het algoritme van Instagram voor me. Al je Insta-Stories passeren de revue. Ik zie een prachtige vrouw, een liefdevolle jonge moeder van Bobby en Mozes en liefde tussen jou en Arie. Ik ken je natuurlijk via Arie (die mij ook niet kent hoor, wees gerust) maar vandaag gaat het over jou.

Queeste

En niet alleen vandaag. Je wordt regelmatig aangehaald in mijn Echt-Toffe-Tjiks-WhatsApp, Yoga-Pregger-WhatsApp en CYB-Whatsapp. Of we het nu over de zin en onzin van het leven hebben, over tatoeages, over #normalisebreastfeeding, over natuurlijk ouderschap, over dé jurk die een zacht buikje verbergt of hoe je een peuter achter het behang plakt die zich gedraagt als een walking talking middlefinger: jouw Instagram geeft het antwoord op al onze queeste.

Girlcrush Romy Boomsma - Unicorns United
Instagram @RomyBoomsma

Tikje irritant

Natuurlijk is het wel een tikje irritant dat je niet alleen bloedmooi bent, maar er ook nog een slimme kop op zit en je nog grappig bent ook. Djeezus! Terwijl ik mijn muffintop in een croptop probeer te proppen, rock jij een Stieglitz-pakje of panterjasje alsof je niet net een kind hebt gebaard. En als ik een meltdown heb gehad in de supermarkt omdat peuterlief een stervende zwaan nadoet, los jij het losbandige gedrag van je peuter (“nee”) op met een knipoog. Ook jij ploetert wel eens als moeder, toch? Maar het moet gezegd (voor zover te zien is): in de categorie (ploeter)moeders ben jij de absolute IT-mom.

Afhaker

Maar Romy, lieve Romy, neem het me alleen niet kwalijk als ik op termijn een beetje afhaak. Ik voorzie dat je groot, groter, grootst wordt want in de weken dat ik dit stuk schrijf (give me a break, ik heb een sticker van 4 maanden aan me vastgeplakt), zie ik je steeds vaker her en der op-poppen. Dat maakt je niet minder leuk, maar een beetje minder van mij en die andere 70.700 Insta-volgers. Yara Michels, Nienke Plas en Jamie Li gingen je voor. Zij maakten van hun online fame hun baan en geef ze eens ongelijk. Maar dan heb ik de rare neiging om een beetje af te haken. Maar meit, als je kunt en wilt, grijp die kans! Gers blijf je toch wel… Look at you beautiful woman!

Girlcrush Romy Boomsma - Unicorns United
Instagram @RomyBoomsma

PS. Oh ja, en laat Loes Reijmers van de Volkskrant fijn van zich afschrijven. Ik doe ook aan (mijn versie van) natuurlijk ouderschap en dat rijmt prima met (4 dagen per week) werken, een eigen leven en een uurtje voor mijzelf. Ik denk dat Loes met haar ‘dot Unilever onder de oksel’ en haar schrijven juist zelf krampachtig probeert controle te houden in een veranderende wereld. En dat is oké, als zij zich daar fijn bij voelt. Minder fijn is zo’n stukje dat ze schrijft. Laat iedere moeder lekker haar eigen ding doen, en laten we dat respecteren. Ja toch?

Reageer

Navigate