Goede voornemens… voor een ander

Eigenlijk weet je het al tijdens het verzinnen: de eerste twee weken ga je er volop tegenaan, maar dan schiet je toch langzaam weer gestrest met een sigaret in je mond, de sportschool negerend, richting vriezer omdat je zowel Ben als Jerry mist. Dat moet dus anders. Maak goede voornemens voor een ander en ga zelf ontspannen onderuit zitten! Je hebt geen stress. Je faalt niet. Je hoeft alleen maar een ander te pushen… of te motiveren.

De goede voornemens VOOR Esther, Tessa en Anouk

Wij proberen het uit op elkaar en gaan dus voor elkaar verzinnen wat er beter kan. Dit houdt in dat we op iedere slak bakken met zout leggen en gaan zeuren over ‘maar toen deed je dat’-dingen. Of we zijn gewoon lief voor elkaar, zoals altijd, en maken er een magische motivatie van. Ach, what’s the difference?

De voornemens van Tessa voor Esther

1. Lief zijn voor zichzelf. Esther is liever lief voor anderen.

2. Meer Esther-tijd inplannen. Ze stopt al haar tijd, ziel en zaligheid in alles en iedereen, behalve in dingen om zichzelf echt eens even te vertroetelen.

3. Nooit meer zeggen dat ze iets niet kan, zoals dat ze niet kan fotograferen. Check dit artikel. Need I say more? Esther kan alles. En als ze het niet kan, dan leert ze het wel.

4. Nog meer gortdroge ietwat grove grappen maken. Esther heeft een heerlijk gevoel voor humor, met een licht sarcasme. Ik hou ervan. Er moet nog meer gelachen worden volgend jaar.

5. Deze spiegel kopen en er elke ochtend inkijken en terug lachen naar je evenbeeld.

De voornemens van Tessa voor Anouk

1. Lief zijn voor zichzelf. Ook Anouk is liever lief voor anderen.

2. Haar hartje durven open stellen voor de liefde. De man die je hart verovert mag in zijn handjes klappen.

3. Meer dinner-parties throwen. Ja sorry Anouk, dan moet je maar niet zo achterlijk lekker koken.

4. Anouk verwent mijn dochtertje Teddi als een ware suikertante. Ze krijgt het niet voor elkaar om iets wat ze leuk vindt voor Teddi te laten liggen in de winkel. Armbandjes, speldjes, sjaals, kinderservies: Teddi vindt het allemaal even fantastisch. Maar in 2017 moet je minder cadeautjes voor Teddi en meer voor jezelf kopen Anouk.

5. Deze spiegel kopen en er elke ochtend inkijken en terug lachen naar je evenbeeld.

De voornemens van Esther voor Tessa

1. S L A P E N. Tessa heeft een slaapschuld van tenminste acht maanden. Je mama zei ooit eens tegen mij “slapen is leven”. Dus, … vanaf nu elke avond om uiterlijk 23.00 uur je mandje in. Ja … ik zal je na die tijd ook niet meer (proberen te) appen.

2. Trek tenminste een keer per maand – op een werkdag! – om 12.30 uur de deur van het kantoor achter je dicht, zet je mobiel uit en doe alleen maar dingen waar je blij van wordt: fabriceer de familielasagne voor je liefjes, drink een bak thee met je besties, werk een, twee of drie van je geweldige Unicorn-ideeën uit, schuif op de bank voor een ordinair Tess-programma, boek je volgende Parijs-tripje, dans (!) en haal je meisje eerder op voor wat extra cuddle-time.

3. Wees wat minder streng voor jezelf. Als je wat wilt veranderen begin eens met iets kleins en werk daar eerst aan. Kijk niet naar wat je niet bereikt, maar wees trots op wat je allemaal wel bereikt. Be proud lady, je bent mooi! Van binnen en van buiten.

De voornemens van Esther voor Anouk

1. Geloven dat je retegoed bent in wat je doet. Maar, echt! En o ja, je bent ook nog de allerleukste Unicorn die er bestaat. Dat laatste is op zich geen voornemen, maar moet toch even gezegd worden. Geloof dat ook maar.

2. Omarm jezelf. Je bent prachtig. Daar veranderen geen 120 jurkjes iets aan.

3. De allerleukste, foute goodies bij elkaar blijven snuffelen. Van 3D-pennen tot toetsenbordstickers en Unicorn-kaarsjes. Alleen jouw radar vindt de tofste dingen waar wij allemaal stinkend jaloers op zijn. (Oké, … en die ook nog heel leuk op de foto staan.)

De voornemens van Anouk voor Esther

1. Zie het als goed voornemen of als bedreiging… mij maakt het niet uit. Maar als je nog een keer zegt dat je niet goed kan schrijven, hang ik heel Zuid-Holland vol met je te leuke teksten.

2. Maak meer van je droge, onverwachte grappen. Ja, dat is vooral in mijn voordeel.

3. Wees trots op je verfijnde kijk op interieur, trends en hebbedingen. Wat Esther in de kleinste, onbekende hoekjes van internet vindt in is altijd jaloersmakend mooi. Check onze pin-pagina en kwijl.

De voornemens van Anouk voor Tessa

1. Doe niks en maak je hoofdje leeg. Hard werken, unicornen, moederen, zorgen voor anderen. Tijd voor Tess! Leg een schapenkleedje op de grond, steek een kaarsje aan en ontspan.

2. Breng je dochtertje net zoveel liefde, geduld en grapjes als afgelopen jaar. Ik vind het ontroerend mooi hoe je met haar omgaat.

3. Zet dikke strepen door de dinsdagavond in je agenda. We gaan voortaan iedere week hardlopen. Of aanmodderen met loopschoenen aan.

4. Besef hoe goed en lief je anderen helpt. Van jouw kijk op de wereld zou iedereen moeten kunnen genieten. Ik doe het in ieder geval met volle teugen. Eerlijk, subtiel confronterend en warm.

Wat als je er wel echt zelf voor wilt gaan?

Als het je lukt om je een jaar lang aan deze cliché-top 10 te houden, krijg je van ons 100 punten:

1. Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden

2. Sporten

3. Diëten

4. Stoppen met roken

5. Ontstressen

6. Stoppen met drinken

7. Geen schulden meer hebben

8. Iets nieuws leren

9. Iets teruggeven aan anderen

10. Alles op orde krijgen

Bron: Alletop10lijstjes.nl

Wat zijn jouw goede voornemens?

We wensen je heel veel succes en hou je ons op de hoogte van de voortgang?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate