Good Night Stories voor rebelse meisjes

Sprookjes: hoe mooi en fairy-like ze ook zijn, in de meeste verhalen is er een prinses in nood die gered wordt door een prins. Of als die niet voor handen is, door een muis of dwerg. Zelden neemt ze het heft in eigen handen. De arme schat. En zo niet van nu. En ook niet van toen. Hoog tijd voor verandering, vonden Elena Favilli en Francesca Cavallo. Ze maakten een kinderboek met honderd bedtijdverhalen over het leven van honderd buitengewone vrouwen uit het heden en verleden, die zich niet verslikten in een appel en niet honderd jaar lagen te slapen.

Our daughters deserve a new kind of fairy tale, that’s why we created Good Night Stories For Rebel Girls. – Elena Favilli en Francesca Cavallo.

"A clear and innocent conscience fears nothing
Penguin Books Ltd.

De dames

Amalia Earheart, Malala, Michelle Obama, J.K.Rowlings en Coco Chanel; deze dames komen allemaal voorbij in het boek. Hun levensverhaal wordt verteld in sprookjesvorm en per verhaal wordt er een inspirerende quote uitgelicht. Ook zijn alle honderd vrouwen geïllustreerd door zestig vrouwelijke kunstenaars van over heel de wereld.

Bedtime stories for rebel girls - Unicorns United
Alek Wek door Bijou Karman
Bedtime stories for Rebel Girls - Unicorns United
Hillary Clinton door Justine Lecouffe
Bedtime stories for Rebel Girls - Unicorns United
Frida Kahlo door Helena Morais Soares

Het boek is in het Engels dus we hopen dat ‘ie ook in het Nederlands wordt uitgebracht. Een beetje vertaalwerk tijdens het voorlezen komt er dus wel bij kijken.

Voor kleine en grote meisjes

Ja, het is een kinderboek voor jouw kleine powervrouwtje, maar het boek is geliefd bij vrouwen van alle leeftijden. Dus heb je geen klein rebels meisje dat naar bed moet? Dan is ‘ie gewoon helemaal voor jouzelf. Want in iedere vrouw schuilt tenslotte een klein meisje. En heb je een klein jongentje thuis rondlopen? Ook voor hem is het een mooi verhalenboek natuurlijk!

Bedtime stories for rebel girls - UnicornsUnited
Penguin Books Ltd.

Kopen die kickstarter

Je koopt ‘m bij Bol.com en hier vind je meer info over het boek. Leuk om te weten: het boek is tot stand gekomen omdat Elena en Francesca er een Kickstarter project van hebben gemaakt. Wereldwijd is bijgedragen om de financiering hiervoor rond te krijgen. Ze hadden $40,000 nodig. Ze ontvingen $700,000 om het boek te maken. Zo dan! Ze zijn zelf powerprinsessen!

Bekijk hieronder het leuke filmpje: If Cinderella were a guy…

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate