Het fitte en fabuleuze leven van Anouk

LINDA.lijnt. Tessa deed mee. Ik prop nog een pindarotsje in mijn mond en shop kleren die ik wel pas. Morgen begin ik. Of overmorgen. Dan stop ik gelijk met roken, sport mezelf drie slagen in de rondte en hou mijn huis volledig opgeruimd en heel erg aan kant. Ik kan ook nu beginnen, maar de hond ligt op schoot, ik heb een social media achterstand en de kans is vrij groot dat ik wat mailtjes en telefoontjes mis als mijn loopbroek me strak in het gareel probeert te houden.

Nu verbrand ik de meeste calorieën met sportplannen maken en leuke sportoutfitjes zoeken.

Van balletprop tot marathonmokkel

Mijn sportcarrière heeft zich langzaam opgebouwd van te dikke kleuter gepropt in een balletpak naar hockeyen waarbij alleen alles om het spel heen me interesseerde tot volledig in de knoop raken bij yoga en drie marathons lopen waarbij ik vooraf op mijn gemakje mijn zondagochtend vulde met een trainingsrondje van 30 km. Blijkbaar was dat laatste mijn hoogtepunt want nu verbrand ik de meeste calorieën met sportplannen maken en leuke sportoutfitjes zoeken. Binnenkort staat er weer een marathon op de planning, maar ik haal de 5 kilometer niet eens zonder hulp van mijn auto. Mijn idee was dat ik wel zou gaan als ik me in zou schrijven. Ik ga ook. Maar word alleen moe van het aanmoedigen. Inmiddels heeft zelfs mijn stappenteller het opgegeven en is in een onbewaakt moment van mijn pols gesprongen. Hoop dat hij nu gelukkig is bij iemand die wel met regelmaat 10.000 stappen stapt.

Ik moet haalbare doelen stellen in plaats van volledig losgaan met de energievolle banaan.

Te strak in mijn trainingspak

Ik weet dat ik als ik gezond leef veel lekkerder in mijn dan strakkere vel zit, dus vraag me met regelmaat af waar het dan misgaat. Het antwoord weet ik, maar bevalt me niet: ik moet normaal doen. Ik moet haalbare doelen stellen in plaats van volledig losgaan met de energievolle banaan. Ik moet het mezelf gunnen om op een normale manier te sporten en te eten in plaats van niet-te-doen-schema’s in elkaar te gooien vol crashplannen en uitputtingsslagen.

Ik moet mezelf op één zetten.

Beste van beide

Ik vraag mezelf af wat ik nu eigenlijk leuk vind en kom tot de bizarre conclusie dat ik het eigenlijk heerlijk vind om gezonde etenswaren in elkaar te flansen. En het daarna ook heel erg lekker is om het op te eten. Bijkomend voordeel is dat ik het me ook nog eens makkelijk af gaat. Daarnaast geniet ik van sporten als ik het ook daadwerkelijk doe en is het voldane ‘zo, ik ben toch maar weer geweest’-gevoel een verwennerij. Conclusie: van de bank af! Ik hoef geen toptijden te lopen bij hardloopwedstrijdjes of eerste te worden bij yoga. Ik moet mezelf op één zetten en weer volop gaan genieten van de dingen waar ik blij en gezond van word. Kom maar door met die zon, lente.

Anouk - Unicorns United

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate