Hoe vind ik een man in het park? – deel 3

Werken aan mijn toekomst in het park, op jacht naar mijn droomman... Tessa is ervan overtuigd dat ik aan de man moet. Ik vind het zelf niet zo nodig, maar ja, wat weet ik ervan. Dus oké. Nu zijn een datingsite en eindeloos tinderen natuurlijk het meest voor de hand liggend, qua actie ondernemen. Maar sinds kort maak ik van het park voor mijn deur een romantisch zoekgebied. Wel zo makkelijk, aangezien ik daar toch al veel wandel, speel en wacht (niet per se op de ware) met mijn Engelse bulldogpup (inmiddels kleuter) Tut. Let’s find love. In deel 1 en deel 2 lees je dat er nog niet veel schot in de zaak zit. Maar wellicht loop ik inmiddels al uitgebreid met de nieuwe ware hand in hand…

Hoe vind ik een man in het park - Unicons United25 jaar jonger

Voor me stopt een flinke man op een scooter. Een knappe man en hij wil Tut aaien. Ik denk: wat moet hij van me? Maar hij lijkt oprecht geïnteresseerd in de hond en vertelt dat hij op de Antillen woont, daar heel veel honden heeft en zelf zijn dieren opereert. Heeft hij van zijn vader geleerd. Hij geeft me wat opvoedtips, die niet bij mij passen, omdat ik uit principe al niks aanneem van mensen die hun eigen hond opereren. Hij kletst rustig verder en ligt dubbel om de naam van mijn stoere bull. ‘Respect!’ roept hij en geeft me een boks. Ondertussen word ik erg nieuwsgierig naar zijn leeftijd. Ik schat hem begin 40, maar dan kan hij onmogelijk allemaal mee hebben gemaakt wat hij allemaal vertelt. Lachend zegt hij dat hij 65 is. Nu moet ik er zelf niet aan denken dat ik er 25 jaar jonger uitzie, maar hier moet ik wel hard om lachen. ‘Respect’, zeg ik en geef hem een boks.

Hoe vind ik een man in eht park - Unicorns UnitedHe, ho eens!

Ik raak aan de praat met iemand uit het park die ik vaak zie lopen. We kletsen wat, blijken dezelfde mensen te kennen en thuis heb ik gelijk een Facebook-uitnodiging. Hij vraagt of we koffie gaan drinken en met gewoon gezellig koffieën is natuurlijk niks mis. De koffie wordt al snel veel te veel wijn, waardoor ik op vrijdagavond na leuke en goede gesprekken kachellam geen idee meer heb waar ik woon. Maakt ook niet heel veel uit, want ik heb de grootste lol en Tut weet de weg nog wel te vinden. Als ik net in mijn bed lig en mijn plafond blijkt te kunnen bewegen, krijg ik verschillende berichtjes van hem en hij belt er ook nog eens gezellig achteraan. De volgende dag volgt er nog een dozijn berichtjes en een eet-uitnodiging. Deze ‘er geen gras over laten groeien’-acties jagen me de stuipen op het lijf. Na drie dagen bel ik hem voor een ‘hé, ho eens even, meer dan gewoon gezellig wordt het niet’-gesprekje. Hij is het er gelukkig gelijk mee eens en hij bedoelde alles gewoon gezellig. En dat is het ook. Misschien denk ik ook te veel na…

Zwaai dan!

Tessa en Bregje zitten met hun minimoppies in het park. Dus lang leve de gezelligheid, ik schuif even aan. Tut ook, want die heeft als missie de kleine van Breg onder te smeren met zoveel mogelijk modder.

Hoe vind ik een man in eht park - Unicorns UnitedVies en voldaan pakken we na wat bijgeklets onze spullen en gaan huiswaarts. We lopen langs een groepje gespierde mannen met ontblote bovenlijven die zich net helemaal in het glimmende zweet hebben gewerkt in de bootcampspeeltuin. Ze zijn weg van Tut. Tessa zegt dat die ene toch wel meer weg is van mij. Ik sta in de ‘bord voor mijn kop’-stand en heb niks door. Hij is ook niet het type waar ik iets bij door wil hebben. Maar als we weglopen, blijft hij staan en kijken. ‘Hij is leuk, hij kijkt naar je, hij staart, hij kwijlt, zwaai nou, ga ernaartoe’, Tess en Breg zetten alles op alles om te zorgen dat ik reageer. Maar ik kan en wil er niks mee. Hij zwaait. Ik zwaai terug en ga snel de hoek om. Steek nog wel even het compliment in m’n zak.

Tess en Breg zijn tegen die tijd teleurgesteld dat ze weer geen ideale schoon-unicorn in onze unicorn-stal mogen verwelkomen.

Lallen en festivallen

Haar los, bril af, broek uit. Dit laatste niet echt natuurlijk. In het park is een festival waar heel de buurt en omstreken zich verzameld heeft. Werk aan de winkel dus. Ik heb het eigenlijk te druk met werk, dus besluit een uurtje te gaan. Uiteindelijk wordt het uiteraard een vol uur van zo’n 300 minuten. Ik kom oude bekenden tegen uit de tijd dat ik iets te vaak om 5 uur ’s ochtends thuiskwam van het stappen. Ik ontmoet nieuwe bekenden waar ik met een paar wijntjes op gelijk de grootste lol mee heb. En ik kom iemand tegen met een shirt met de tekst ‘I’m not gay, but 20 dollar is 20 dollar’. Ik ben direct verliefd op zijn shirt, maar helaas is de man die erin zit geen vasteverkeringmateriaal. Het duurt niet lang voor ik ontdek dat ik het drinktempo van mijn buurvrouw niet bij kan houden en besluit een tikkie aangeschoten gewoon alleen maar lol te gaan hebben. Sorry Tess, maar de zware ‘vind een man in het park’-opdracht is iets te ingewikkeld voor mijn aangeschoten hoofd.

Hoe vind ik een man in eht park - Unicorns UnitedMeneer de agent

Mijn zoekgebied is gister uitgebreid tot de straat voor het park. Ik sta even met een buuf te kletsen als er een politiebusje voor ons stopt. ‘Ik heb hier zo’n klein tankje, weten jullie toevallig van wie dat is?’ De leuke, knappe agent gaat ervan uit dat ik direct doorheb waar hij het over heeft. En ja hoor. ‘Jamie!’ roep ik en jammie, denk ik.

De agenten hebben de koningin van het weglopen, het Franse bulletje van de andere hoek, gevonden. Nou, ik zal deze leuke meneer in uniform eens laten zien dat ik ook begaan ben met de wereld en til de opgepakte Jamie uit het busje om hem veilig terug naar huis te brengen. De uniformmannen liggen dubbel van mijn reddingsactie slash onhandigheid slash tijdelijk wereldreddende karakter. Terwijl ik Jamie al grappend met de mannen in de bus wegdraag, komen de eigenaren van Jamie aanlopen. Hallo, stoorzenders! Vanuit de bus hoor ik tegelijkertijd een oproepachtig iets en ze roepen nog vrolijk gedag voor ze met zwaailicht en sirene aan vertrekken. Waarschijnlijk om andere honden te gaan redden. Inmiddels zit Jamie zich veilig thuis voor te bereiden op zijn volgende ontsnappingspoging en denk ik na over een zwaar criminele daad. Zo moeilijk moet het toch niet zijn om een agent terug te zien?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate