Hoe vind ik een man in het park? – deel 4

Tessa is ervan overtuigd dat ik aan de man moet. Ik vind het zelf niet zo nodig, maar ja, wat weet ik ervan. Dus oké. Nu zijn een datingsite en eindeloos tinderen natuurlijk het meest voor de hand liggend, qua actie ondernemen. Maar sinds kort maak ik van het park voor mijn deur een romantisch zoekgebied. Wel zo makkelijk, aangezien ik daar toch al veel wandel, speel en wacht (niet per se op de ware) met mijn Engelse bulldogpuber Tut. Let’s find love. In deel 1, deel 2 en deel 3 kon je lezen dat het inmiddels een gebed zonder end is geworden. Gelukkig blijft Tess positief.  

unicorns-united_hoe-vind-ik-een-man-in-het-park_4_rondscharrelRondscharrel kind of hond

Het thema van vorige maand was wonen. Maar dat doe ik dus nog steeds niet samen. Tut ook niet, maar die blijkt ook meer een rondscharrel kind of hond te zijn. Hij is overal op aan het ‘rijden’ en ziet het park inmiddels als de grootste afwerkplek van Rotterdam en omstreken. Zelfs op denkbeeldige honden… zo in het luchtledige. Ik schaam me, maar ach, het is de natuur.

unicorns-united_hoe-vind-ik-een-man-in-het-park_4_meisjeTut vs. meisje

Bij het puberen hoort ook dat hij nog vaker de brui aan een wandeling geeft. Tut test nu vooral hoe vaak hij stil kan staan en midden op straat kan gaan zitten voor ik echt boos word. En ja, ook ik heb mijn grens en die is inmiddels al een aantal keer bereikt. Iedere voorbijganger maakt een opmerking; ik krijg enorm veel complimenten over mijn geduld.

Samen met een jonge vader van een meisje van een jaar of drie ‘loop’ ik het park uit. Tut gaat zitten en het meisje gaat staan met haar armpjes over elkaar en met een ‘alles is stom’-uitdrukking. Ik vraag aan de vader of we er een wedstrijdje van zullen maken, wie als eerste zijn vervelende weigeraar mee kan krijgen, en hij gaat de uitdaging met me aan. Niet wetende dat ik hondenkoekjes bij me heb. De man is leuk en we hebben lol op de paar meter die we in een slakkentempo overwinnen. Het meisje staat nog steeds in de ‘zoek het uit’-stand, maar wil ook wel van Tut winnen. Het duurt dan ook een kwartier voor we ter hoogte van zijn auto zijn. Tut wint uiteindelijk met een voorsprong van zo’n 40 cm. Maar daar blijft het dan ook bij, want de man zegt tegen het meisje dat mama thuis zit te wachten met het eten. Ik trek de conclusie dat hij het niet over zijn eigen moeder heeft en druip af.

unicorns-united_hoe-vind-ik-een-man-in-het-park_4_hiGeen omkijken naar

Aan de wandel in het losloopgebied moet ik natuurlijk in de gaten houden of mijn hondje niet losgeslagen de verkeerde kant op rent (ja, hij kan rennen). Terwijl ik steeds omkijkend wandel, staart iemand me van een stukje verder, zittend op een bankje, aan. Hij is er waarschijnlijk van overtuigd dat ik steeds naar hem omkijk en begint naar me te zwaaien. Ik zwaai terug en loop verder. Als ik weer omkijk, maakt hij met zijn hand een ‘kom eens hier’-gebaar. Terwijl ik net een ‘nee gezellig, maar ik moet nu echt verder’-handbeweging probeer te maken, denkt Tut dat het een schreeuw om aandacht geven is en rent ernaartoe. De man is van dichtbij, wat ik al vermoedde, niet echt de jackpot die je direct mee naar huis sleept en daarnaast stelt hij de blije bullenbegroeting niet op prijs. Ik beantwoord zijn vraag om mijn telefoonnummer vriendelijk, maar duidelijk, met een nee.

Volgende maand een nieuwe ronde (door het park), nieuwe kansen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate