Hoe vind ik een man in het park? – deel 6

Tessa is er nog steeds van overtuigd dat ik aan de man moet. Ik vind het zelf niet zo nodig, maar ja, wat weet ik ervan. Dus oké. Inmiddels maak ik al een tijdje van het park voor mijn deur een romantisch zoekgebied. Nou ja, inmiddels loop ik smekend iedere man aan te klampen, om Tess een plezier te doen. Dit alles onder begeleiding van mijn Engelse bulldogpuber Tut. In deel 1, deel 2, deel 3, deel 4… pfff en deel 5 kon je lezen dat ik er niet goed in ben of dat het aan mannelijk schoon ontbreekt in mijn wijk. Maar, we houden vol! Let’s find love.

Jonge Liv

Iedere donderdag ga ik op bezoek bij mijn 80-jarige buurvrouw. Ik vind het fijn om iets voor een ander te doen, maar ik vind het ook echt gezellig. Zij overlaadt me standaard met gezelligheid, dankbaarheid en boterkoeken. Maar deze week werd ik door haar en haar dochter extra verwend. Ze hadden me los van elkaar allebei 12 jaar jonger geschat. Of het karma is of goede genen zijn doet er niet toe, ik was als een 26-jarige zo gelukkig.

Later die dag werd de complimentenoverdosis nog groter toen ik in een tweedehandswinkel een petrolkleurige hoed paste. De verkoopster vond dat ik heel erg op Liv Tyler leek. Naast mijn schoenen wandelde ik daarna naar het park. De zon scheen fel, of ik was het zelf. Ik schrijd prachtig met mijn jonge mooie look naar het veld, waar het behoorlijk vol staat met vrouwen en stellen met honden. Shit. De losse mannen werken waarschijnlijk, dus moet ik toch eens denken aan ‘Hoe vind ik een man op een bedrijventerrein’. En als ik zeg dat ik niets zie door die irritante zon, krijg ik een paar snauwen dat ik blij moet zijn dat hij schijnt. Ja, joehoe, gezellige mensen… het was een grapje. Vrolijk druip ik af en loop enthousiast door. Ze zijn toch met z’n allen de ware niet.

Hoe vind ik een man in het park deel 6 - Unicorns UnitedElkaar overtreffen in leuk zijn

Je zou toch denken dat, nu het december is, heel het park vol zou hangen met lampjes, het glitters zou regenen en iemand een mooi poederig wit tapijt neergelegd zou hebben. Maar helaas is het een koude, winterige, dorre bende. Gelukkig hebben buuf en buufhond ook zin om de boel eens flink op te zwepen met een dozijn gekleurde ballen. We gooien, ratelen en spelen alsof we de enigen zijn in het park. Dat laatste blijkt dus niet zo te zijn. Twee mannen, die los van elkaar aardig en gezellig zijn, staan ineens achter ons. Als duo blijken ze al snel heel vervelend. Het tof doen en foute grappen maken doet ons ernstig vermoeden dat ze elkaar proberen te overtreffen in de leukste thuis zijn. Buuf en ik staan ons met open mond te verbazen over hoe mensen anders zijn dan je denkt. Gelukkig worden we weer snel afgeleid door geblaf en moeten we toch echt weer knallen met de ballen. Later zit ik me – eerlijk is eerlijk – te bedenken dat ik ook weleens achteraf spijt heb van druk gedrag als ik iets te vrolijk ben.

Hoe vind ik een man in het park deel 6 - Unicorns UnitedLui en gerimpeld

In de afgelopen maanden heb ik regelmatig de opmerking gekregen dat ik op mijn hond lijk. Standaard antwoord ik dan met: ‘Lui en gerimpeld of schattig en eigenwijs?’ Vaak levert dit een gezellig praatje op. Nu dus ook. De leuke man is weg van Tut… dus misschien ook van zijn gelijkende baasje, stel ik me voor. Maar voor de vonken over kunnen slaan en ik mijn mobiele mistletoe uit kan klappen, rent zijn hond weg. Zo de straat uit. En… weg zijn ze allebei… zonder antwoord op mijn vraag. Langzaam slenter ik door, tevergeefs hopend dat hij nog terugkomt.

Een vieze man in het park

Hoe vind ik een man in het park krijgt ineens een heel andere betekenis als er ineens overdreven vaak politie door het park rijdt. Mijn 80-jarige vriendin komt naar me toe en vraagt of ik weleens in het donker het park in ga. Nou, niet het park in, maar ik wandel wel nog begin van de avond langs het eerste pad, langs de weg. Zij liep daar gister ook en toen is ze aangerand. Om 17 uur, het was net donker. Ze wandelde langs een man die vervolgens druk rukkend achter haar aankwam en haar bij haar billen greep. Herrie makend en hem wegslaand snelde ze zo nel mogelijk weg. Pas toen ze op straat was en een hardloper tegenkwam vluchtte de ellendeling.

Ze is een pittige Rotterdams dame, dus toen de politie slachtofferhulp aanbood, antwoordde ze met: ‘Heren, ik heb de oorlog meegemaakt, dus ik kan wel wat hebben’. Maar ik mag dus voortaan alleen onder begeleiding van daglicht wandelen van haar. Ik hoopte op dat moment dat ik in plaats van een lief bulletje 10 agressieve vechthonden had en de viezerik tegenkwam.

Vuurwerk

Later die week klets ik met nog een paar leuke mannen, waarvan ik weet dat ze vriendinnen hebben. Dus pech. En word ik woedend afgeblaft door een man als Tut poolshoogte gaat nemen bij zijn huilende kindje. Dat lijkt me een slecht begin van een vaste relatie. Misschien moet ik gewoon geduld hebben. Eind van deze maand is er gegarandeerd vuurwerk.

Hoe vind ik een man in het park deel 6 - Unicorns United

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate