Ik ga naar huis en neem mee…

De mooiste herinneringen aan de mooiste reizen.

Roof je op de laatste dag je hotelkamer leeg of sla je alle momenten op op je interne harde schijf? Kun je een avond stappen niet afsluiten zonder blijvende herinnering of moet je minstens drie maanden backpacken? Word je al emotioneel bij het zien van een stroopwafel en miniatuur-Eiffeltoren of wil je een ‘die heeft niemand’-iets? Wij geven je een kijkje in onze mooiste reisherinneringen.

Loslopende kamelen als enig teken van leven

Souvenir woenstijnzand - Unicorns UnitedZand uit de Marokkaanse woestijn

Bregje: “Toen ik nog in mijn honeymoon-verliefde-fase met Tim zat, zijn we samen een week naar Marrakesh geweest. We hebben ook een nachtje in de woestijn geslapen. Na een lange, zenuwslopende reis met de jeep langs afgronden en haarspeldbochten… en een veel leuker, maar oncomfortabeler ritje op de kameel kwamen we aan in een kleine fata morgana. Een soort tentenkamp van tapijtjes. Idyllisch met live muziek, lekker eten, leuke gesprekken en natuurlijk de sterrenhemel. Toen we samen een nachtwandeling maakten door de woestijn met wat loslopende kamelen als enig teken van leven, hebben we stiekem onze zakken gevuld met wat zand. Als aandenken aan de betoverende nacht. Eenmaal terug in de soek hebben we er duizend-en-een-nachtflesjes bij gekocht.”

Een route om van te watertanden

Souvenir Bord - Unicorns UnitedBordje uit St. Martin de Ré

Esther: “Als ik erover nadenk zijn onze mooiste vakantieherinneringen te clusteren rondom één duidelijk thema: eten. Wel ja. Natuurlijk. Ooit ga ik onze eigen culinaire roadmap maken. Een route om van te watertanden. Van het restaurantje op een achteraf pleintje in Barcelona waar je door de keuken binnen komt, je jezelf vier etages vol kwetterende Spanjaarden naar boven worstelt om vervolgens de allerlekkerste gebraden kip ever te eten. Naar London om aan de Thames op z’n Italiaans al fresco te lunchen op het zonovergoten terras van The River Café. Naar Domburg om te genieten van een berg verse mosselen die je eerder na kilometers tegen de wind in ploegen zelf op de fiets hebt gehaald. Tot aan de lange rij voor de ijssalon in San Gimignano om een ijsje te eten om je vingers bij af te likken. Dit bordje, wat ik kocht in het Franse St. Martin de Ré, staat symbool voor de heerlijke tijd die we altijd hebben op ‘ons’ oester-eiland Ile de Ré. Culinair hoogtepunt? Oesters van de barbecue. Die dan natuurlijk wel van een chique bordje opgepeuzeld worden.

Het eindigde helaas in een Red-Mijn-Vakantie-vakantie

Souvenir Armband - Unicorns UnitedVriendschapsbandje uit Ibiza

Tessa: “Mijn ouders namen ons mee naar Ibiza ter gelegenheid van hun heel-veel-jarig huwelijk. De eerste dagen waren geweldig! Het eindigde helaas in een Red-Mijn-Vakantie-vakantie. Op één dag moesten we vluchten voor een bosbrand bij ons vakantiehuis, verkassen naar een ander huis, de arm van mijn vriend weer in de kom zetten en onze avond in de Pacha na een kwartier dansen onderbreken toen mijn ouders belden omdat er met hakbijlen in ons tweede onderkomen was ingebroken. Het hele huis was overhoop getrokken en veel van waarde was gestolen. Stonden we daar met z’n zessen middenin de nacht. De schrik zat er goed in. Die nacht zijn we weer verkast naar een hotel en hebben we diep in het whiskeyglas gekeken. De laatste dag hebben we vakantie gevierd op het politiebureau. Aangifte doen en naar huis willen zonder paspoort gaat niet zo soepel op Ibiza. Terwijl we de politiedocumenten doornamen zeiden we nog tegen elkaar: “We zijn gelukkig allemaal ongedeerd gebleven. We zijn als gezin bij elkaar en we zijn gezond.” Bij thuiskomst werd mijn moeder doodziek. Ze werd in het ziekenhuis opgenomen. Ze had legionella opgelopen, uit de Ibiziaanse douche… Gelukkig is ze er weer helemaal bovenop gekomen. Toch koesteren we allemaal warme herinneringen aan deze vakantie. We waren als familie zo’n sterk team. Het vriendschapsbandje dat mijn vriend en ik gekocht hadden op Ibiza herinnerde aan een wervelend avontuur en is na maanden, misschien wel jaren, van mijn pols afgevallen. En je weet; dan komen dromen uit. Ze is al weer bijna twee jaar oud.”

Voor dag en dauw schoot ik al vol bij het massale gezang van het volkslied

Souvenir Dollar - Unicorns UnitedDollar uit New York

Anouk: “Normaal gesproken willen we natuurlijk niet achter de massa aan, maar neuzen, struinen en zoeken naar de meest originele, spannende plekjes. In New York heb ik dat wel gedaan. Volgzaam liep ik achter duizenden andere mensen aan. Nou ja: rende. Na maanden trainen was het eindelijk de dag van de New York Marathon. Voor dag en dauw schoot ik al vol bij het massale gezang van het volkslied. De hele 42 km werden volgeschreeuwd en -geroepen door hysterische, enthousiaste Amerikanen. Het was geweldig. In de zak van mijn loopbroek had ik wat geld gedaan voor noodgevallen. Een van die dollarbriefjes heb ik bewaard. Alle andere dollars heb ik de dagen erna toch maar uitgegeven in de te fijne winkels.”

Wat is jouw mooiste souvenir? Wij zijn benieuwd!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate