Seks op het werk

Ben je weleens met je blote kont op de kopieermachine geëindigd of horizontaal op het bureau van je baas na een flinke dosis overwerken? De een vindt seks op het werk not done en de ander maakt zich er niet zo druk om. Maar hoe vaak en waar gebeurt het nu eigenlijk en is het verstandig?

Lekker Hollands

De helft van de werknemers heeft een relatie op het werk gehad. Een derde van de werkende Nederlanders heeft weleens op kantoor in de bureaulamp gehangen. Dit lijkt veel, totdat je het met de warme zuidelijke landen vergelijkt. Voor de hitsige Spanjaard en Italiaan is het bijna normaal. En dan maakt het niet uit dat ze getrouwd zijn.

Echte liefde

Zolang het geen invloed heeft op het werk, vinden de meeste collega’s het niet erg als er vonken overspringen op kantoor. Liever alleen niet als het gaat om twee mensen die op dezelfde afdeling werken. Als het om een romance gaat met een ondergeschikte, worden collega’s wel vaak bang dat diegene in de lagere functie voorgetrokken wordt. Maar liefst 70% vindt dit eigenlijk niet kunnen. En als de relatie overgaat, wordt het uiteraard een groot probleem als de twee betrokkenen niet meer door één kantoordeur kunnen.

Lovecontracts

We gaan steeds losser met elkaar om op het werk en tijdens (netwerk)borrels wordt er regelmatig een glaasje te veel gedronken. Logisch dus dat er vaak ‘iets’ ontstaat. Maar als je ook daadwerkelijk op de werkvloer je kleding uittrekt, kan dit best problemen veroorzaken. Je kunt zelfs ontslagen worden omdat je je niet aan de wettelijke verplichting houdt je als een goede werknemer te gedragen. In Amerika gelden daarom vaak strikte gedragscodes. Dit gaat soms zo ver dat je als werknemer je collega erbij moet lappen als je weet dat hij of zij een liefdesrelatie op het werk heeft. Zo’n 20% van de Nederlandse bedrijven laat werknemers een lovecontract ondertekenen om te zorgen dat een relatie tussen werknemers gemeld wordt.

 Hoe zit het nu eigenlijk?

  • Een affaire op het werk wordt bijna nooit opgemerkt. Alleen de receptioniste heeft vaak alles veel te snel door.
  • Door camera’s en glazen wanden is het steeds lastiger om op het werk een potje van bil te gaan.
  • Heb je er veel zin in, maar ben je bang betrapt te worden? Werk dan flink over tot het kantoor uitgestorven is. Maak je met je harde werken gelijk een goede indruk op je baas.
  • Het toilet is de perfecte plek voor sexting.
  • Als je betrapt wordt door je baas of collega, komt dit meestal door berichtjes of je telefoonrekening.
  • De helft van de medewerkers kijkt weleens porno op het werk. Het grootste deel hiervan kijkt op eigen telefoon of tablet.
  • Een op de vier werknemers bevredigt zichzelf wekelijks op het toilet om te ontstressen. Welke collega’s verdenk jij nu?
  • Zit je in een prille relatie, dan is de kans groot dat je een werkafspraak buiten de deur faket om even langs je nieuwe liefde te gaan.
  • De big boss heeft vaak het minst spectaculaire seksleven. Hij is veel te veel met zijn bedrijf bezig.

Meer nuttige cijfers en leuke weetjes? Lees ‘The Seks Diaries Project: ‘What We’re Saying About What We’re Doing’ van Arianne Cohen.

Wie van jouw collega’s komt er bijna niet meer aan werken toe? Misschien leuk om eens te bespreken tijdens de vrijdagmiddagborrel! Tenzij je het zelf bent natuurlijk…

 

Bronnen: Jobbirds | Fok | Gezondheidsplein

 

 

 

Reageer

Navigate