Tien Netflix-tips die je niet wilt missen

Ho, ho, ho, Even. Helemaal. Niets.? Heus wel. Stel je voor: jij, in je lievelingstrui, onder je dekentje, languit op de bank, thee uit je favo kopheel veel chocolade binnen bereik, telefoon buiten bereik. Bonjour iedereen de kamer uit. Lastig? Zet je koptelefoon op. Sluit je helemaal af. Het is tijd voor een potje ongestoord bingewatchen. Waarom? Gewoon omdat het kan. Én omdat je onze tien tips echt niet wilt missen.

Let’s stay in and Netflix

Rita – Serie

Rita is een Deense serie die gaat over een lerares op een middelbare school. Rita is alles behalve conventioneel. Zo ook haar lesmethode. Ze beschermt kinderen tegen hun ouders, zoals ze zelf zegt. Daarvoor zegt ze vooral gewoon waar het op staat. Al lijkt dat soms vrij hard, gelijk heeft ze wel. Ze voedt ook drie kinderen alleen op, op haar eigenwijze en vrijgevochten manier. Al rokend, seksend, vloekend en drinkend. Ideaalplaatje? Nee. Verfrissend. Dat zeker! Wij denken dat iedere vrouw van tijd tot tijd wel een beetje Rita wil zijn. Wij tenminste wel.

Dance for me – Documentaire

Hou je van dansen? Voetjes op de bank voor Dance for me! De 14-jarige Deense Mie is ballroomdanser. Het winnen van wedstrijden valt of staat met de juiste partner. Zij en haar moeder laten daarom de Russische Egor invliegen. Hij mist zijn familie, spreekt de taal niet, is introvert en zoekt zijn weg in het gezinsleven. Dance for me geeft een mooi (en soms wat ongemakkelijk) inkijkje in de ballroomwereld, waar Mie transformeert van naturelle beauty tot gestileerde ballroomdanseres en Egor, de ietwat slungelige en onzekere puber tot slicke, ogenschijnlijk zelfverzekerde jongeman. Inclusief spraytan en false lashes.

The Get Down – Serie

Eerlijk is eerlijk: de eerste aflevering moet je misschien even doorkomen. Ben je er doorheen? Dan kun je waarschijnlijk, zoals bij zoveel Netflix-originals, niet meer stoppen. The Get Down speelt zich af in The Bronx. Klinkt rauw, maar dat is het niet. Het is een heerlijke rollercoaster. Van disco tot gospel, van Grandmaster Flash tot raps van NAS, van liefde tot liefdesverdriet, van breaking tot faking till you make it, van graffiti tot ambitie, van hiphop tot ‘geef nooit op’. Okay, de rol van wordsmith kunnen we beter aan hoofdrolspeler Zeke (Justice Smith) overlaten. Now, Get Down.

P.S. I Love You  – film

P.S. I love you is de verfilming van het gelijknamige boek van Cecilia Ahern. Het vertelt het verhaal van Holly (Hillary Swank) die zich na de dood van haar grote liefde Gary wekenlang in huis opsluit. Totdat haar vrienden voor de deur staan en haar dwingen om haar dertigste verjaardag te vieren in de hoop dat ze de draad weer oppakt. De grootste verrassing komt echter van Gary zelf. Hij heeft tien berichten achtergelaten die haar moeten helpen haar verdriet een plekje te geven en haar leven weer op te pakken. Zorg dat de doos tissues binnen handbereik staat. Of je nu wilt of niet, bij P.S. I Love you gaan de sluizen he-le-maal open. Gieren en heel hard brullen.

Iris Apfel – documentaire

26 augustus werd ze 95. En nooit was ze zo druk en productief als nu. Nog steeds ‘verticaal’, zoals ze zelf zegt. Nou wij gaan graag ‘horizontaal’. Voor de documentaire van Iris Apfel wel te verstaan: paradijsvogel, mode- en stijlicoon, interieurontwerpster, stoffenontwerpster en zakenvrouw. De documentaire geeft een inkijkje in het nog altijd bewogen leven van Iris en haar man (100!). Iedereen wil wat van deze markante brillendraagster. Haar telefoon gaat non stop. En Iris heeft voor iedereen een aardig woord over. Of een van haar mooie oneliners. Onze favoriet:

 If you make a mistake in what you put together, the fashion police are not going to haul you into jail.

Wel zo geruststellend.

Homeland – serie

Claire Danes is een briljante actrice die je bijna bang maakt met haar overtuigende inlevingsvermogen. In Homeland is ze een CIA-agent die ervan overtuigd is dat een Amerikaanse marinier een spion is voor Al Qaida. Deze marinier is acht jaar lang krijgsgevangene geweest van Al Qaida. Is hij een bedreiging voor de nationale veiligheid? Bij iedere nieuwe aflevering zijn we volledig onbereikbaar voor de rest van de wereld.

Fat, sick & nearly dead – documentaire

Jeeej, een fooddocumentaire! De dikke, zieke Joe neemt het heft in eigen handen. Hij reist met zijn slowjuicer de wereld over, helpt mensen en komt op zijn eindbestemming ‘gezond’ aan. Tijdens zijn reis zoekt hij antwoorden op verschillende vragen: waarom zijn zoveel mensen te zwaar, waarom weten we wel wat we zouden moeten eten, maar doen we het niet, hoe kan ik andere mensen inspireren om ook een gezondere lifestyle aan te nemen? Hij volgt een extreem dieet wat voor weinig mensen vol te houden is, maar hij laat ook duidelijk zien hoeveel invloed gezond eten op je gezondheid heeft. Misschien morgen toch maar een extra sapje?

The Mentalist – serie

De arrogantie en nonchalance waarmee de prachtige Patrick Jane (#omg) een zaak steeds een andere draai geeft en op zijn dooie gemak weet op te lossen zijn rustgevend. Sexy en zeker. Hij leest lichaamstaal alsof het op voorhoofden geschreven staat en verslindt het. Het grootste deel van de werkdag hangt hij op de bank en hij komt pas in actie als het tijd is voor zijn dosis briljantie. Wij gebruiken de afleveringen als bedtime stories, om vervolgens na een afgeronde case heerlijk voldaan in slaap te vallen.

New girl – serie

We zijn gek op Jess. Lekker goofy en heerlijk ontwapenend. Als Jess haar vriend betrapt met een ander gaat ze op zoek naar een nieuwe woning. Ze heeft haar oog laten vallen op een appartement met drie vrijgezelle mannen. Ze overtuigd Nick, Winston en Schmidt haar in huis te nemen door te vertellen dat ze bevriend is met modellen. Werkt altijd. De barman, personal trainer en notoire vrouwenversierder ontfermen zich over Jess en haar gebroken hart. En Jess ontfermt zich over de mannen, die op hun beurt ook met de nodige probleempjes kampen. Een komedie die goed is voor úren kaak- en buikspiertraining. En pssssst, Prince speelt een aflevering mee. Prince!

Westenwind – guilty pleasure

En dan nog een confession van Anouk. Ze is namelijk tijdelijk overgestapt op Videoland voor een guilty pleasure: Westenwind. Een megastap terug in de Rotterdamse tijd. Er wordt met guldens betaald, de Danssalon bestaat weer, het oude station ‘stationt’ nog en de knappe Max flirt. De Noordermeertjes en de De Graafjes slaan zich door dramatische tijden heen, vol faillissementen, elkaar messen in de rug steken en ander overdreven groots drama. Houden we van!

Welke serie, film of documentaire moeten volgens jou echt kijken? Laat je het hieronder weten?

Credits Netflix essentials van links naar rechts en van boven naar beneden: Stance sokken | Net-flix-ing trui | Sip Cup Studio Arhøj | deken via Nube Green | Marshall koptelefoon | chocolade van Mast Brothers

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate