Van schuur naar stal

Met een herstelwijntje in de hand van de avond ervoor, stuurde ik op vrijdag 1 januari 2016 om 22:09:29 uur de eerste mail over Unicorns United naar de andere Unicorns.

Een aantal dagen eerder stond ik tijdens mijn kerstvakantie ’s avonds, terwijl het zeikte van de regen, een sigaretje te roken in onze schuur (daar moet ik in 2017 toch echt eens mee stoppen). Klinkt treurig hè? Ik brak mijn hoofd over het feit dat ik zoveel te delen had, mijn bestaande blog op de schop wilde gooien, een nieuwe wilde starten want ik barstte van de ideeën, maar niet goed wist hoe en met wie. Daar en op dat moment schoten twee woorden in mijn hoofd: Unicorns en United. En vier namen.

Unicorns

Unicorns hebben magische krachten. Iedereen heeft wel iets magisch, daar hoef je geen unicorn voor te zijn. Iets wat een ander niet heeft of kan, iets waarmee je (al is het maar klein) een sparkle bij iemand teweegbrengt.

United

United telt op. Een sprankeltje van vijf vrouwen kon leiden tot vuurwerk. Direct duidelijk was dat Anouk (conceptdenker/copywriter), Bregje (stylist/DIY’er), Esther (brandmanager) en Krista (journalist, copywriter) gebeld moesten worden. Ze kenden elkaar in meer of mindere mate, maar ik wist zeker dat dit een topteam kon worden.

Trappel, trappel

Een paar belletjes later, stonden ze stuk voor stuk te trappelen om van start te gaan. Unicorns United was geboren. Diezelfde maand was onze eerste redactievergadering een feit. We snuffelden aan elkaar en in no time zaten we strak in de teugels. Samen creëerden we UU van A tot Z. Ons DNA, onze smoel, toon, site, en alles wat erbij kwam kijken. Natuurlijk kregen we hulp van onze liefjes, vrienden en experts. Zonder hen hadden we niet op 6 augustus live kunnen gaan. Unicorns United stond als een stal. En dan is er geen moment meer dat je even rustig in een drafje kunt lopen. We galoppeerden, vlogen zelfs.

Uitvliegen

Maar je moet wel ruimte in je leven hebben om als unicorn te kunnen blijven vliegen. Want, stuk voor stuk deden we dit als second job naast een drukke baan en dagelijks bestaan, met kleine kinderen, pups en baby in de buik. Gaandeweg besloten, heel verstandig maar o zo jammer, Krista en Bregje uit te vliegen als vast lid van het team. Beiden zijn ze gelukkig nog steeds aan ons verbonden als gastredacteur.

Work, work, work, work, work

Het runnen van een site is nu eenmaal geen kattenpis. Oh my unicorn, we lachen ons te pletter, maar ploeteren ons ook wel eens te pletter als we tot half 2 ’s nachts nog aan artikelen aan het werk zijn, het kind of de hond weer om half 7 af gaat, we naar ons werk rijden, als girlbosses ons werk rocken, een goede moeder, partner, vriendin en dochter proberen te zijn en ergens tussen de bedrijven door onze unicornhoorn weer opzetten. We are working our asses – of hebben unicorns bottoms? – off. Geldbomen staan niet in onze wei, dus we proberen zoveel mogelijk op eigen kracht te doen en dat is binnen een bloggerslandschap met een gevestigde orde nog best wel eens zoeken naar je plekje. Maar Google Analytics vertelt ons dat het goed gaat (yay!), dus dat we niet voor de kat zijn k aan het typen, fotograferen en illustreren zijn. En we hebben er zo veel plezier in en waarderen zo ontzettend jullie lieve comments, dat we hard lachend, en soms even met een traan van vermoeidheid, met onze turbovleugels doorvliegen.

Dankbaar

In 2016 bedanken we in het bijzonder onze voormalige UU-ers Bregje en Krista; onze vaste gastredacteuren Kim en Irene; onze penningmeester, online expert en chef-kok André; onze Artwork-Ap; onze chef-kok Caro; onze technische man Joey; onze knuffelmascotte Tut en onze familie en vrienden voor hun support en enthousiasme. En we bedanken jou. Dat je hier bent. We hopen dat we een klein (of nog liever grote) sparkle bij je teweegbrengen.

We zouden het ontzettend waarderen als je ons feedback zou willen geven. Wat vind je leuk? Wat vind je niet leuk? Van welk artikel werd je blij? Wat wil je vaker zien? Wat mis je nog? Heb je tips, commentaar, klachten, suggesties? Onze mailbox staat hier wagenwijd voor open, want we willen ons blijven verbeteren. En dat kunnen we alleen door beter te weten. Je kunt hieronder een berichtje achterlaten of een mailtje sturen naar unicornsunitedNL@gmail.com.

We wensen je een magisch mooi jaar. Laat je vleugels je vliegen in 2017.

Liefs en tot morgen!
Anouk, Esther & Tessa

http://picasion.com/
xxx

Bewaren

Reageer

Navigate