10 schone spiegeltjes, spiegeltjes aan de wand

De meest oogverblindende spiegels voor aan de muur. Goedkoop en duur. Om je elke dag te herinneren: jij bent de mooiste van het land. We selecteerden er tien voor je. Een voor je inner-sneeuwwitje, zeven voor je huisdwergen en een voor je stiefmoeder die wél prachtig is van binnen en buiten. Nou vooruit dan, en een voor de prins natuurlijk. Welke bij wie hoort, mag jij lekker zelf bepalen.

Transience Mirror

Je kent het wel: na verloop van tijd kunnen er donkere plekken op een spiegel verschijnen. Dat komt doordat de zilverlaag oxideert onder invloed van zuurstof en water. Dit kan een reden zijn om afscheid te nemen van een spiegel. Of toch niet? Lex Pott ontwierp in samenwerking met David Derksen de Transience Mirror, waarbij ze juist met behulp van zwavel op gecontroleerde wijze de oxidatie hebben versneld. Met als resultaat: de Transience Mirror. Je koopt deze spiegel, ofwel kunstwerk, bij Transnatural, vanaf circa 495,-.

Transience Mirror - Spiegeltje Spiegeltje - Unicorns United
Beeld: Transnatural

Goldie Compact Mirror

Dit compacte spiegeltje mag echt niet ontbreken in je handtas. Zelfs het doosje waarin je ‘m krijgt is mooi. Wij zijn nu eenmaal suckers voor verpakkingen. Je zwiept het zo uit je tas voor een kleine beautycheck onderweg. De zakspiegel is van Odeme. Dit Amerikaanse merk is in 2015 opgericht. Ze hebben speelse, poppy en vrouwelijke accessoires. Het goede nieuws: ze bezorgen ook in Nederland! Voor $25, – is de Goldie Compact Mirror van jou!

Gold compact mirror - Spiegeltje Spiegeltje - Unicorns United
Beeld: Odeme

Wall Wonder Mirror

Is het een spiegel? Is het een kastje? Het is beide! De Wall Wonder Mirror van Ferm Living heeft een bijzonder perspectief. De spiegel komt op je af. Logisch, op zo’n schoonheid als jij. Maar hij duikt ook de diepte in, zodat je de kleine plankjes kunt benutten om je mooiste pronkstukjes op te etaleren. De spiegel is van fineer en je kunt kiezen tussen een uitvoering met eikenhout en lichtblauw laminaat of een uitvoering van esdoorn. Vanaf circa 199,- euro hangt ‘ie bij jou aan de muur.

Wall Wonder Mirror - Spiegeltje Spiegeltje - Unicorns United
Beeld: Mister Design

Reflection Spiegel

In tijden van goud en brons, kiezen wij ook graag voor messing en metaal. Deze Reflection spiegel van House Doctor is mooi door zijn eenvoud. Beeldig in de badkamer, ook al wil je deze stoere spiegel natuurlijk graag in het zicht hangen. Tip: combineer verschillende formaten van deze spiegel aan een muur. Het ziet er te gek uit en zo zie je je mooie zelf een keer of drie. Het kleinste formaat start vanaf circa 50,-.

Reflection Mirror Housedoctor - Spiegeltje Spiegeltje - Unicorns United
Beeld: House Doctor

Spiegeltje, spiegeltje

Deze spiegel is er al een tijdje en is een blijvertje als je het ons vraagt. ‘Spiegeltje, spiegeltje’ complimenteert je rijkelijk. Mis je even wat zelfvertrouwen of stap je met het verkeerde been uit bed? Na een blik in deze spiegel verandert je gemoed instant! “Oh wat ben je mooi!”, “Je bent zo ontzettend knap”, “Zo mooi, zo mooi, zo buitengewoon mooi…”. En zo is het maar net! Deze spiegel van Joop Steenkamer Jr. is verkrijgbaar in zeven talen en verschillende formaten. Voor circa 59,- koop je deze complimentjes bijvoorbeeld via www.fonq.nl.

Spiegeltje Spiegeltje - Unicorns United
Beeld: Fonq

Scheren voor de heren

Voor een secure scheerbeurt heb je een serieuze scheerspiegel nodig. Van Bloomingville bijvoorbeeld. Deze spiegel heeft een standaard spiegel en een vergrotende spiegel en is verkrijgbaar in zwart en koper. En waarom zou manlief hier alleen gebruik van maken? Jij moet toch ook je wenkbrauwen epileren? Of je snor een beetje bijwerken… Voor €44,- is ‘ie van jullie, uhm, hem.

Bloomingville spiegel - Spiegeltje Spiegeltje - Unicorns United
Beeld: Bloomingville

Spuuglelijke spiegel

Er zijn tal van spuuglelijke spiegels te vinden op Marktplaats of in kringloopwinkels. Geef een spiegel een tweede kans. Bekijk ‘m vanuit een ander daglicht en dan zie je bijvoorbeeld; die grote art deco lijst moet er gewoon af. Dan blijft er alleen een oude spiegel over. Met een krasje hier en een verweerd plekje daar. Dat is juist de charme van jouw nieuwe oude spiegel. Koop een paar (zo goed als onzichtbare) ophanghaakjes bij de bouwmarkt en hang de spiegel in al zijn ‘naaktheid’ op. Noem het vintage. Of retro. Dan is ‘ie vanzelf weer hip. Ook fijn: hij is zo goed als gratis. Lukt het je niet om een mooie te vinden, dan kun je altijd nog een mooie nieuwe oude kopen, van Maureen Fullam bijvoorbeeld.

Maureen Fullam Mirror - Unicorns United
Beeld: Augustia

April Eleven

Op een ochtend (11) in april werd het merk April Eleven geboren. Ontwerpster Charline is geïnspireerd door Scandinavisch design en nu maakt ze zelf minimalistische, nuttige en natuurlijke interieuritems voor (met name) kinderen. In haar collectie vind je onder andere een ballonspiegel en ijsjesspiegel. Het leven moet toch een feestje zijn. Lekker gekke bekken trekken. “Mahaaam, doe effe normaal!” Pas maar op; straks heb je er nog een lachrimpel bij. Bekijk deze spiegels die 45,- per stuk kosten op de website van April Eleven.

Icecream mirror April Eleven - Unicorns United
Beeld: April Eleven

Petite Friture

Oké, nog eentje dan met een bijzonder kleurenpalet. Omdat we deze echt niet niet konden delen. De spiegel heeft wat weg van de Transience Mirror, maar is weer anders gemaakt. De Petite Friture Francis spiegel is ontworpen door Constance Guisset. Zij experimenteert met pigmenten in water. Dit levert diepe en levendige kleuren op. De spiegel lijkt plat, maar schijn bedriegt. De achterkant is bolvormig waardoor de spiegel ietwat naar voren helt. Wij verklappen; als een spiegel een beetje naar voren of achter helt, dan zie je er vaak iets voordeliger uit. En daar houden wij van! Vanaf 310,- hangt ‘ie aan jouw muur.

Petite Friture - Unicorns United
Beeld: Petite Friture

Ki Ko Koi Spiegel

De Ki, Ko en Koi spiegels zijn ontworpen door de Française Veronique Mairie. Ze zijn een knipoog naar het Japanse gelukspoppetje Kokeshi. Wat zal je tienerdochter er fijn mee tutten. Of jijzelf natuurlijk. Kun je niet kiezen (wij niet), dan neem je ze toch lekker alle drie! Zou je dan ook drie keer zoveel geluk hebben? Kijk voor meer info op de website van Veronique Mairie en je koopt ze hier. Ki en Ko kosten 65,- euro en Koi 99,- euro.

Ki Ko Koi spiegel - Unicorns United
Beeld: Veronique Marie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate