5 koffietafelboeken om mee te pronken

Je koffietafelboek pronkt al een tijdje op je koffietafel en nu is het hét moment om ‘m op schoot te leggen. Eindelijk heb je tijd om ‘m bladzijde voor bladzijde door te bladeren en even in de wereld van food, fashion, fotografie of interieur te stappen. Je doet geheid ge-wel-dige ideeën op en gaat het allemaal anders doen.

Pas op: voordat je het weet staat je interieur bij het grofvuil, gooi je je kleding in de kledingzak, bestel je een veel te dure camera, schrijf je een ontslagbrief aan je baas of zet je een bord in de tuin omdat je besloten hebt om je dure hypotheek in te ruilen voor een zelfgemaakt hutje op de hei. Oeps! Misschien toch maar bij plaatjes kijken houden.

Dromen mag. Dromen moet. Plant een zaadje in je hoofd, laat ‘m rustig groeien en wie weet zien we jouw interieur of fashionsense ooit terug in een nieuw koffietafelboek. Eerst maar een bakje koffie. Anyone?

Dit vinden wij prachtige pronkboeken:

Fraulein – Ellen von Unwerth

Natuurlijk zijn we fan van de boeken van fotografen Helmut Newton en Mario Testino. Verrassender op je koffietafel is het boek Fraulein van Ellen von Unwerth. Ellen, voormalig supermodel, nu fotografe en director, combineert de wereld van fashion en fantasy. De foto’s zijn superstylish en sexy. Ontwapenend en decadent. Romantisch en humoristisch. Het boek is een grote viering van het vrouwelijk schoon. Girls-next-door zal je niet tegenkomen in dit boek. Wel Claudia Schiffer, Kate Moss, Vanessa Paradis, Eva Mendes, Dita von Teese en Monica Belluci. Alleen dan zoals je ze niet eerder gezien hebt. Oh-la-la!

Fraulein Ellen von Unwerth - Unicorns United
Bron: Taschen

Nasty Galaxy – Sophia Amoruso

Een bijbel voor girlbosses all over the world. Gevuld met illustraties, foto’s, plakpagina’s en korte essays die het merk Nasty Gal belichamen. Blader door het boek en je belandt in een grote inspiratiereis. Het boek belichaamt het merk Nasty Gal, opgezet door Sophia Amoruso. Dit jaar werd haar bedrijf uitgeroepen tot ‘fastest growing company’ door Forbes. Deze dame weet wel van wanten. En dat zie je terug in haar bossy boek Nasty Galaxy. Courtney Love trapt af in het voorwoord en doet alvast een gooi naar de verhalen die je terugvindt in het boek over the baddest bitches in town.

Nasty Galaxy - Unicorns United
Bron: Nasty Gal

Cosy Homes – The Monocle

Een perfecte fit met ons maandthema (Even. Helemaal. Niets.) is het boek Cosy Homes van The Monocle. Als groot Moncole-aanhanger, willen we dit boek even aan je voorleggen. Het barst van de inspiratie hoe je je huis thuis maakt. In dit boek vind je geen gepolijste, gelikte en perfecte interieurs, maar interieurs waar mensen in wonen en leven. Neem een kijkje in een wolkenkrabber in Chicago of in een cosy home aan de Sunshine Coast van Australië. Ook al is het niet perfect en krijg je praktische tips, wij blijven bladzijde voor bladzijde dromen!

The Monocle Cosy Homes - Unicorns United
Bron: The Monocle

The Selby – Todd Selby

Todd Selby is fotograaf, schrijver en illustrator. The Selby begon in juni 2008 als website waar Todd foto’s deelde van huizen van vrienden. Al snel kreeg hij dagelijks tal van verzoeken van mensen die hun huis graag wilden plaatsen op The Selby en menig verzoek van bedrijven (Etsy, Honda, eBay) die met hem wilden samenwerken. In het boek staan beelden van persoonlijke plekken van creatieve geesten die niet op de website te zien zijn. Vrolijk makende fotografie en illustraties en een bijzonder inkijkje achter de voordeur van bijzondere mensen. Ook leuk: Edible Selby en Fashionable Selby. Meer weten? Check theselby.com.

The Selby - Unicorns United
Bron: The Selby

 

Etcetera – Sibella Court

Sibella Court is interieurstyliste en ontwerper voor Anthropologie – een van onze all time favourite stores. Sibella heeft een compleet eigen kijk op styling. Haar credo: creëer een interieur met dingen die jij mooi vindt. Het gaat volgens Court niet om het stylen van een totaallook, maar over het toevoegen, weghalen, herorganiseren, recyclen, transformeren en overdenken van je interieur. Het boek Etc. laat je zien hoe je de curator wordt van je eigen stijl.

Etc. Sibella Court - Unicorns United
Bron: Sibella Court

Wat zijn jouw favoriete pronkboeken? Laat het ons hieronder weten of stuur een mailtje naar unicornsunitednl@gmail.com. Vinden we heel leuk!

Reageer

Navigate