Bedrock, Het boek

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig een happy healthy lifestyle heeft. Als het op voeding aankomt is het mantra: Eat food, not too much. Mostly Plants. Zelfs de Bijenkorf (!) introduceerde onlangs een Meatless Monday. En als je een beetje mindfull bezig bent, heb je natuurlijk een of meer meditatie-apps op je telefoon. Die telefoon heb je overigens om heel bewust uit te zetten, want offline is het nieuwe online. Yoga is ook allang niet meer alleen voor ‘geitenwollensokkendragers’ en veel meer dan een ‘downward facing dog’ alleen. En als je jezelf gevonden hebt, red je natuurlijk ook nog even de rest van de wereld.

Voor realistische idealisten

Nu heb ik hier helemaal niets op tegen. Sterker nog, willen we dat uiteindelijk niet allemaal; een gelukkig en betekenisvol leven? Maar waar begin je? Met uitpuilende agenda en kind aan je been? En is het nu allemaal wel écht zo gezond? Overdrijven we niet een beetje? En wat zijn dan die beste keuzes? Voor jezelf, het kind aan je been, voor alle anderen om je heen en de wereld waarin we leven?Unicorns United_Nina en Josephine

Dit boek geeft niet alle antwoorden

Nina Pierson, founder van Bedrock en mede-eigenaar van saladebar SLA en Bedrock-hoofdredacteur Josephine Kay are here to the rescue. Oké, ze hebben misschien niet alle antwoorden, maar ze verzamelden wel een heleboel vraagstukken en wijze woorden, ervaringen en worstelingen van gerenommeerde wetenschappers, psychologen en ervaringsdeskundigen. Over liefde, werk, psyche, duurzaamheid, spiritualiteit, lichaam, vriendschap, samenleving en familie.

Jouw persoonlijke coach op je nachtkastje

Het boek is op geen enkel moment betweterig of opdringerig. Het geeft je, verzameld in grappige columns, de bouwstenen om vol zelfvertrouwen keuzes te maken. Ik vind het een heerlijk boek om vlak voor het slapen gaan nog even in te duiken en die hoofdstukken eruit te pikken die me op dat moment aanspreken. De hoofdstukken zijn korte, interessante bites op een vlotte en toegankelijke manier geschreven. Vergezeld van leuke illustraties. Het oog wil tenslotte ook wat. Bij sommige onderwerpen denk ik ‘hmmm interessant, maar niets voor mij’, andere inspireren juist om eens op een andere manier naar bepaalde zaken te kijken, verrassen of prikkelen.

De quote van Nina hieronder geeft mij in ieder geval het steuntje in de rug om verder te ontdekken, te proberen en te leren.

Wanneer je iets verandert in je leven, is het allereerst belangrijk om te zien dat het niet erg is wanneer het niet lukt. Er zullen namelijk routines voorbijkomen die wel lukken maar zeker net zoveel (zo niet meer) die niet lukken. Cliché maar waar: het gaat om wat je ervan leert.

Nieuwsgierig? Koop Bedrock, Het boek hier. Wie weet waar het ons brengt.

Reageer

Navigate