Beppy’s beste beautyspots

Iedereen die mij goed kent weet dat ik niet het typetje ‘i woke up like this’ ben. Sterker nog, ik heb inmiddels een arsenaal aan fijne mensen om me heen die zorgen dat het allemaal nog wat lijkt tussen slapeloze nachten, ren en- vlieguren, onmogelijke deadlines en festiviteiten door. Ik deel graag dit lijstje* met mensen waar je op kunt bouwen. Van hulp bij ontplofte haardossen tot onrustige huidjes, overtollige kilo’s en jawel, ongewenste haargroei. Ze zijn er voor me. En voor jou. Echt waar.

Wees gewaarschuwd: dit zijn zeer verslavende smeerseltjes – je wilt nooit meer iets anders.

Huid

Na een aantal schoonheidsspecialisten te hebben versleten waar ik altijd knalrood vandaan kwam leerde ik 10 jaar geleden Liesbeth kennen. Haar praktijk aan huis in het altijd zonnige Nesselande is een verademing voor je huid. Ze weet precies waar ze het over heeft. Er is geen keuzemenu voor huidbehandeling. Je komt daar, ze kijkt naar je huid en geeft je een behandeling op maat, met datgene waar de conditie van je huid aan toe is voor een vaste prijs. De producten waar ze mee werkt zijn van AlphaH, zonder rotzooi maar wees gewaarschuwd: dit zijn zeer verslavende smeerseltjes – je wilt nooit meer iets anders. Ze houdt rekening met wat je huid wel en niet mag (bijvoorbeeld als je zwanger bent) en ze knijpt heel secuur en netjes zodat je er niet gehavend vandaan gaat. Hoe fijn is dat? En als je er dan toch ligt: deze dame kan wenkbrauwen epileren als de beste.

Hij temde m’n lokken en ik was zo tevreden dat ik nooit meer ben weg gegaan.

Haar

Ik heb kappervrees. Als ik eraan denk dat iemand met een schaar aan de slag gaat in mijn haardos word ik bloednerveus, krijg ik klamme handjes en denk ik: een topknot is toch ook helemaal prima. En daar was Jochem. Onze eerste ontmoeting ging niet helemaal zonder slag of stoot: ik was mega argwanend en hij dacht alleen maar: wat een maffe Latina is dit zeg. Hij temde m’n lokken en ik was zo tevreden dat ik nooit meer ben weg gegaan. Jochem wel. Nadat ik een jaar mijn haar niet had laten knippen omdat hij naar Australië was geëmigreerd vond hij het gelukkig ook mooi geweest daar en heeft hij me gered van een leven als Rapunzel. Vandaag de dag werkt hij 2 dagen per week op afspraak bij Sue salon aan de Hoogstraat in Rotterdam en de rest van de week kun je hem boeken voor een knip / verf / style beurt AAN HUIS. Jazeker, je leest het goed. Je mag je joggingbroek aanhouden. Inclusief mobiele spoelbak en producten die supervriendelijk zijn voor je haar. Hartstikke handig voor als je een feestje hebt, of als je net als ik lekker gekapt wilt worden als je kindje heerlijk in dromenland is. Hoe luxe is dat?

Als ik het gedaan heb voel ik me echt the queen of effing everything.

Lijf

Sporten. Tsja. De zwangerschapskilo’s liegen niet en je gaat je er toch ook wel lekker fit van voelen. Als ik het gedaan heb voel ik me echt the queen of effing everything. De vrouw die me hier dus doorheen trekt is Willeke. Ze zorgt ervoor dat ik mijn squats braaf doe in haar Workoutclub en mijn calorieën tel maar ook dat ik vooral niet vergeet om te genieten. Ook van een wijntje en een pizza. Dit is een realistische personal trainer die snapt dat het leven niet per se gaat over extreme fitgirlheid maar meer over bewustheid. Die je helpt met het ontdekken van je eigen crazy patronen en hoe je die kunt doorbreken. Die snapt dat curves gekoesterd moeten worden maar wel aan een sterk en gezond lijf. Ze gelooft niet in weegschalen, wel in broekmaten. Ze staat bekend om haar killer half uur trainingen, waarbij je je dus niet scheel betaalt aan een dure training maar voor een paar tientjes een half uur exclusief en intensief door haar getraind wordt. Geen drill-instructor maar een echte inspirator. Dus kom op, die zomer wacht op niemand hè….

Forever gladde benen dames…

Geen haar

Hier kan ik heel kort over zijn. Haar op je benen is stom. Bij Lara’s op de Mariniersweg maken ze gebruik van de Soprano Ice laser. Deze doet bijna geen pijn en na 1 behandeling merk je al verschil. Ik heb er inmiddels al 4 achter de rug en laatst bedacht ik me dat ik al 2 weken niet geschoren had en het nog steeds niet nodig was. Zo ontzettend fijn! Als je hieraan begint: realiseer je dan wel dat je om de 8 weken moet gaan en je 6 tot 8 behandelingen nodig hebt. Het is dus wel echt een soort commitment – ook financieel – je moet doorzetten om dit optimaal effectief te laten zijn en de haargroei echt te laten stoppen. Forever gladde benen dames. LOVE. Oh ja, houd even de Lara-Insta-pagina in de smiezen want soms hebben ze echt fantastische aanbiedingen waarmee je een hoop geld bespaart.

In dit nieuwe jaar moedig ik je hierbij aan om lief voor jezelf te zijn.

* De adressen concentreren zich in de regio Rotterdam. Heb jij fijne aanbevelingen in jouw stad, deel je ze dan hieronder?

Reageer

Navigate