Banketboeken om in te bijten

Schuilt er een echte banketbakker in je? Dan hebben we een aantal leuke boeken voor je op een rij gezet die niet mogen ontbreken in je kookboekenkast zodat je – ja jij – ook creaties zoals hierboven kunt maken.

Zoet en Shoot - Unicorns United
Bron: Kosmos Uitgevers
Bakkende bloggers: Zoet & Shoot – Linda Lomelino

Linda is kookboekenschrijver, fotografe en styliste en komt uit Halmstad, Zweden. Op haar succesvolle blog Call me cupcake deelt ze fantastische foto’s die ze zelf maakt van haar dito banket. In dit kookboek deelt ze haar eigen recepten en geeft ze ook tips en tricks hoe je je creaties ‘instaworthy’ fotografeert. Oh ja, Linda is ook nog eens heel knap. En heel aardig…

 

 

 

Boter Suiker Bloem - Unicorns United
Bron: Inmerc
De bakbasics: Boter, suiker, bloem – T. van den Berg

Het geheim zit ‘m in een goede bodem! Boter, suiker en bloem zijn drie onmisbare ingrediënten voor het deeg. Het boek is een fijne basis voor de hobbybakker. Hiermee bak je baguettes, brioches en bananenbrood. Ook fijn voor pro’s, om weer even je geheugen op te frissen. Een compact boekje, met een zacht prijsje, dat het begin kan betekenen van jouw carrière als banketbakker…

 

 

Home Baked - Unicorns United
Bron: Fontaine Uitgevers
Partybook: Home Baked – Yvette van Boven

Wij hebben een beetje een girl-crush op Yvette. In haar kookprogramma Koken met Van Boven is ze zo heerlijk ‘eigen’. Recht door zee. Soms denk je tijdens haar tv programma: “Zei ze dit echt?”. Ja, ze zei het echt. En daar houden wij wel van. Net als van haar kookboek met meer dan tweehonderd bakrecepten. Ze steekt ook niet onder stoelen of banken hoe blij ze wordt van haar eigen recepten. Heerlijk! Het boek is vormgegeven door Yvette zelf (multi-talent!) en gefotografeerd door haar man Oof Verschuren.

 

Holtkamp - Unicorns United
Bron: De Kookboekhandel
Klassiekers: De Banketbakker – Cees Holtkamp

Van appelmandjes tot garnalenkroket. ‘De banketbakker’ is een banketbakkersboek met meer dan driehonderd recepten van de klassiek geschoolde banketbakker Cees Holtkamp, die al sinds jaar en dag een succesvolle banketbakkerij runt in Amsterdam. Patisserie of kroket, gelukkig hoef je niet te kiezen. Je vindt ze allebei terug in De Banketbakker.

 

 

 

 

Toet- en taartkalender - Unicorns United
Bron: Uitgeverij SNOR
366 : Toet & Taart Kalender – Anya van de Wetering

De toetjes- en taartenkalender is weer zo’n vrolijk makend boek uit de boekenstal van uitgeverij Snor. De kalender bevat 365 + 1 recepten voor toetjes en taarten. Het is een persoonlijke bundeling van favoriete recepten van vrienden en kennissen van Kamer 465 Concept & Styling. Van de Achterhoekse kniepertjes van Jannie en Henk tot de panforte van Irene. Leuk verjaardagscadeautje. En daarna jezelf uitnodigen om een keer te komen proeven…

 

 

Tarte Tatin boek - Unicorns United
Bron: Bol.com
Franse patisserie: Tarte Tatin – Ginette Mathiot

Dit kookboek is een bewerking van Ginette Mathiots pattiseriebijbel. Het boek bevat echte Franse klassiekers zoals soufflés, macarons, madeleines en natuurlijk de tarte tatin. Alleen is het zo beschreven dat het voor iedere thuisbanketbakker goed te bereiden is. Het voorwoord (met recept) is geschreven door Hollands eigen en enige Meester Patissier èn Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven. Hij sluit zijn voorwoord af met: “Dit boek zou wel eens een van je ‘beste culinaire vrienden’ kunnen worden, die je vaak zult raadplegen.” En zo is het maar net. Bon bon.

 

 

Mis je nog kookboeken over patisserie in onze lijst? Laat het ons dan weten door een berichtje te sturen naar unicornsunitednl@gmail.com of door hieronder een berichtje achter te laten. We zijn namelijk altijd op zoek naar boeken die we dan natuurlijk graag weer delen. Is bakken niet echt jouw ding, koop je banket dan bij deze fijne adresjes.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate