(Bullet) journaling: eindelijk rust!

Journaling en bullet journaling hebben twee dingen gemeen: ze ruimen allebei op en je hebt er de meest magische stationairy voor nodig. Journaling is vrij schrijven om alles wat er in je hoofdje speelt op papier te zetten en jezelf beter te leren kennen (lees: begrijpen) en bullet journaling is dé manier om je drukke to-do-leventje volledig op orde te krijgen. Weg met de chaos in je hoofd en op je planning. Koppie leeg, boekjes vol…eindelijk rust!

Journawat?

Plan een vast moment in op de dag om gezellig samen met een kop thee, je gevoelens en je gedachten op de bank te ploffen. Geef woorden aan wat er in je hart gebeurt. Confronteer jezelf. Hier word je creatiever van, je groeit, je raakt in balans en het verlaagd stress. Het zorgt dat je je kunt focussen op wat je echt wil en wie je wil zijn en dat je je dromen tot leven kunt brengen.

Me, myself & I

We gaan dus niet lief dagboeken en bijhouden wat je in de supermarkt hebt gekocht, maar gewoon alles oppennen wat er in je hoofd speelt en waar je staat. Dit werkt reflecterend en je gaat dieper in je eigen gedachten. Hoe voel je je? Wat maakt je blij? Wat interesseert je? Wat maakt je bang? Binnen een mum van tijd weet je waar je frustraties vandaan komen en besef je dat je sommige dingen ook best eens anders aan kunt pakken. Vul eens een paar pagina’s met waar je jezelf ziet over vijf jaar, wat je daarvoor nu moet veranderen en hoe je het aan kan pakken. En wat is je droombaan? Waar ben je dankbaar voor?

Beeld: Studykouffee

Weg met het toetsenborden

Het met de hand schrijven ontspant je en het zorgt dat je veel dieper na kunt denken. Op papier ploppen er tenslotte niet allemaal ‘heus niet zo heel belangrijke’-berichten tussendoor. En omdat jij, dus echt alleen jij, het leest, maakt het niks uit dat er af en toe wat d’s en t’s op de verkeerde plek staan.

Bullet journawat?

Fijn dat je nu qua gedachten en emoties hartstikke zen bent, maar hoe orden je je te drukke leven? Bullet journaling is het systeem der systemen om al je gedachten, geeltjes, krabbels, afspraken en eindeloze to-do-lijstjes te verzamelen en te ordenen. In tegenstelling tot een app kun je je bullet journal volledig personaliseren…en er zelfs stickers inplakken.

Hallo systeem!

Eigenlijk is het je nieuwe geheugen maar dan met een systeem. Je schrijft er je jaarlijkse en maandelijkse doelen in en je afspraken voor de week. Plan daarbij gelijk vast wat je wilt eten en hoe vaak je wilt sporten, als je nog goed bezig bent met je goede voornemens. Maar ook pagina’s met ‘o dat moet ik onthouden’-dingen, zoals je Netflix-to-do, ‘dit wil ik echt voor mijn verjaardag’-items en locaties voor je koffietentjestour mogen niet ontbreken. En dan… de grote bonus: het genot van het afvinken. Ineens ben je een en al functioneel en doelgericht bezig!

Beeld: Nag_aaral

Oke, let’s start!

Al dit pennen begint natuurlijk met het boekje der boekjes en een verslavende pen. We hebben een paar journals in spe voor je uitgezocht.

Hop, schop onder je kont en starten.

My Lovely Notebook

Bonjour mon amour, een van je doelen kan een Parisienne worden zijn.

My Lovely Notebook

Kurk. Blijf je in ieder geval drijven als het schrijven soms in een tranendal eindigt.

My Lovely Notebook

Yep, je bent so fucking special!

My Lovely Notebook
Bronnen

Notemaker blog | Alive.com | My lovely notebook

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate