Declutteren met classy opruimers

Een opgeruimd huis, betekent een opgeruimd hoofd. Van tijd tot tijd is het fijn om eens even flink te declutteren. Van alles wat was en je (voorlopig) niet meer nodig hebt. Dat geeft je gelijk een goede reden om weer eens wat fijne opruimers aan te schaffen, die niet alleen praktisch zijn, maar vooral ook erg prachtig!

Balsabox

Deze multifunctionele doos van Nomess (What’s in a name?) is gemaakt van lichtgewicht balsahout en is ontworpen om je persoonlijke spulletjes in op te bergen. Je kunt ‘m ook omtoveren tot beautybox want de deksel dient als spiegel. Vul ‘m met lipsticks en nagellakjes in frisse kleuren en flacons met flirty geuren. Deze witte of roze aanwinst (Balsabox Personal Mini) is toch beautiful. Net als jij. Look at you!

Nomess Copenhagen - Unicorns United
Nomess Copenhagen

Roze rekken

Waarom zou de opbergruimte in de bijkeuken, zolder, kelder of schuur niet met aandacht ingericht worden? Juist als je besluit om van deze ruimtes ook een feestje te maken, ga je waarschijnlijk met meer respect met de ruimtes om en hou je het opgeruimd. Ze zijn natuurlijk ook prachtig op een prominente plek, zoals in je keuken of woonkamer. Dus, dag saaie grijze opbergrekken, hallo roze rekken. Dit space system van Nomess Copenhagen is beschikbaar in drie maten.

Space System Nomess Copenhagen - Unicorns United
Nomess Copenhagen

Acryl boxen

Dé winkel waar je toppers op het gebied van opbergers kan vinden is wat mij betreft by far: Muji. Op de website zijn de iconische acryl boxen dan ook zo gevonden. Helaas is de winkel niet in Nederland, maar gelukkig haal je de winkel zo in huis via het wereld wijde web. De acrylboxen zijn beschikbaar in verschillende maten en hebben tal van mogelijkheden. Handig voor allerhande zaken, die ook nog gezien mogen worden. En natuurlijk heeft Nomess Copenhagen ook een aantal hele fijne boxen, check it out!

Make Up Organizer No Mess - Unicorns United
No Mess
Muji Acryl Opbergbox - Unicorns United
Muji

Glazen containers

Ik ben gek op glazen containers. Ze zijn er in verschillende formaten. Ik gebruik ze voor wattenstaafjes op mijn kaptafeltje, maar ook als mini-stolp. Hiermee kun je dus niet alleen opruimen, maar ook “altaartjes” bouwen. Deze zijn van Hay. Je kunt de containers met gedekte kleuren gebruiken voor prullaria dat het daglicht niet hoeft te zien (en je bezoek dus ook niet) en de doorzichtige containers en gerookt glas containers voor mini-altaartjes. Je kunt ze ook in andere vormen en kleuren kopen bij Muji.

Glazen containers Hay - Unicorns United
Hay

Bits & Bobs

De Bits & Bobs schatjes van Hay zijn ook zo leuk. Hier berg je je prullaria en sieraden keurig in op. Selecteer een aantal formaten en kleuren die mooi bij je interieur passen, en weg is de losse rommel.

Speelgoedopberger

Nadat je je enkels meerdere keren verzwikt hebt over rondslingerend speelgoed, is het zo fijn om aan het einde van de dag alles met een machtige beweging in een opbergmand te mieteren. Nu kun je kiezen voor praktische plastic opbergers, maar maak van de opberger zelf een item in je huis. Deze opberger van Nobodinoz is zo zacht als je kind zijn knuffelbeer en past ook nog in je interieur. Hij is te verkrijgen in nachtblauw, bloemig roze, jungle groen en lazy geel.

Nobodinoz opberger velvet - classy opbergers - Unicorns United
Nobodinoz

Stapelkratjes

Natuurlijk ben ik gevallen voor de Ay-Kasa kratjes en heb ik er een aantal in huis. Hema heeft slim op de kratjestrend ingespeeld met een eigen versie. Ze zijn er in verschillende formaten en kleuren en stiekem vind ik ze zelfs wat eleganter dan de Ay-Kasa collectie. Ook de prijs is nice! Ik gebruik ze als opbergbak voor speelgoed, sokken, barbies en als bibliotheek. Mijn dochter bouwt er poppenbedjes van en de katers confesqueren de krat en nemen het in gebruik als kattenkrat. Multifunctioneel.

Administratiekast

De hele papierwinkel aan rekeningen en aanmaningen slingert door je hele huis, op allerhande plekken die je hebt aangewezen als ‘hier-is-het-echt-goed-opgeborgen-plek’. Resultaat: je bergt ze zo goed op, dat het wachten is op een aanmaning van de Belastingdienst uit naam van de Koning. Zorg dus voor 1 administratiekast, en niet ergens een rommelig laatje. Zelf hou ik erg van de vintage dossierkasten van Gispen, maar de Stow serie van Made.com steelt toch wel erg de show in goud of messing kleur.

Opberger Stow MadeCom - Unicorns United
Made.com

Heb jij nog een tip voor die ene opberger die niet in dit rijtje mag missen? Laat het ons hieronder weten. En hop, aan de slag, vandaag is een mooie dag om eens even wat orde in de chaos te scheppen. Work your magic! Happy Decluttering!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate