Dit is zooo 2017 en dit omarmen we in 2018

2017: we laten het een en ander graag achter ons, zoals feather brows, avo’s en volwassen vrouwen met konijnenneusjes. We kijken uit naar heel veel leuks in 2018, zoals bloemen op je bord en Markle Brows. We zetten voor je op een rijtje waar wij wel klaar mee zijn, en waar we zin in hebben. Wat jij?

Beauty

2017: Feather brows

Hoppa, als donderslag bij heldere hemel waren ze daar, de Feather Brows. De wat? Misvormde wenkbrauwen in de vorm van veertjes. Veertjes klinkt lief, leuk, schattig, sereen. In wenkbrauwvorm daarentegen: zum kotsen. Niet doen. Gewoon niet. Niet meer doen.

Feather brow - Instagram - Unicorns United
Instagram
2018: Markle brows

In 2018 rennen we massaal naar de micro blading expert met het verzoek om onze wenkbrauwen te shapen zoals Meghan Markle. Deze vorm noemen we ook wel de Powerbrow en is geïnspireerd door de vorm van de wenkbrauwen van Audrey Hepburn. Vol en stijlvol.

Wenkbrauwen Power Brow - Unicorns United
Beeld: Hello Magazine

Eten

2017: Avocado

Ja, wij eten ze ook graag. Met een gekookt eitje, in een salade, op een bam, in een sushiroll, maar zullen we stoppen er zo hysterisch over te doen? Nu.nl komt met de headline ‘duizenden avocado’s zijn verbrand in een vrachtwagen in Texas’ en fora’s worden gedomineerd met de vraag of een avocado voor de hond ook powerfood is. Brutus ziet je aankomen. En laten we het al helemaal geen ‘avo’ noemen. Jeuk.

Avocado - Unicorns United
Beeld: Paw Culture
2018: Bloemen op je bord

De Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market publiceerde 10 foodtrends voor 2018. Op nummer 1 staat: Floral Flavors. Kortom, in 2018 koken we volop met eetbare bloemen en garneren we erop los!

Bloemen op je bord - Unicorns United
Beeld: Mooiwatbloemendoen.nl

Muziek

2017: Famke Louise

Op een blauwe maandag keek ik naar Models in Paris. Famke Louise was een van de modellen in het modellenhuis. Ze leek een jong blaadje, nuchter en sprak haar medemodel aan op ‘irritant gedrag’. Ik moest even aan het infuus toen ze ‘Op me monnie’ uitbracht. Jeetje meid. Ik word oud. (al moet ik toegeven dat de beat best nice is…)

2018: Khalid Donnel Robinson

Dit jaar werden we al getrakteerd op het nummer dat Marshmellow dropte met Khalid: Silence (I found peace in your violence). Deze bijna twintigjarige singer/songwriter bracht afgelopen jaar zijn debuutalbum ‘American Teen’ uit en werd genomineerd voor diverse Grammy’s. Hij gooit hoge ogen om hoog in de charts te eindigen in 2018.

Kleur

2017: Flexa Denim Drift

Vanaf het moment dat Flexa de kleur van 2017 aankondigde, kleurden werkelijk alle Instafeeds van gerespecteerde interieurbloggers blauw. Vol enthousiasme (of wellicht met enige tegenzin, maar een deal is een deal) verfden ze hun okergouden muren blauw. Wij hebben de Denim Drift trend even overgeslagen, want we houden enorm van denim, maar vooral op onze Sherpa Trucker Jacket.

Denim Drift Flexa - Unicorns United
Beeld: Instagram
2018: Pink for Pantone

Esther wist het zeker en ik stond vierkant achter haar; pink zou dit keer de Pantone-kleur van 2018 worden. Pantone bleek daar anders over te denken. Het werd Ultra Violet. Daar kunnen we dus helemaal niets mee. Maar hey, wij zijn onze tijd al ver voorbij, en gaan voor Pantone 2019: Pretty Pink.

Do you have this in pink - Unicorns United
Beeld: Pinterest

Online

2017: volwassen vrouwen met Snapchat-filters

Lang leve de insta- en snapchatfilters voor vrouwen boven de dertig. Wat vond ik het een feest om een filter te plaatsen. Even leek ik weer op de jonge versie van mezelf. Massaal plakten we bloemetjes, konijnenoortjes en getuite lippen over onze rimpels, overhanging eyeflaps en vermoeide huid. Maar hoe leuk ik de filters ook vind, women, we zijn geen 14 meer. Laten we stoppen met de fake facetuning. Strike a pose en embrace je eigen schoonheid.

Flower Crown SnapChat - Unicorns United
Beeld: PixLab
2018: Copyright: Instagram en Pinterest

Laten we Pinterest en Instagram als inspiratieplatformen gebruiken, maar niet als kopieermachine. De ene bruiloft na de andere woonkamer transformeert in een bijna fictieve Pinterest- of Instagramwereld waarvan je je afvraagt wat het nog over de persoon zelf zegt. En dan hebben we het nog niet eens over dezelfde ‘zelf ontworpen’ geboortekaartjes (vormgeving is een vak!) en het massaal gebruik, ofwel misbruik, van het oh zo schattige free-font Amatic. We worden een grote eenheidsworst. Natuurlijk, gebruik het als inspiratie, maar blink uit door trouw te blijven aan je eigen stijl, of door deze te ontwikkelen. En als jouw stijl even niet zo lekker in een feed past, bravo voor jou!

Flamingo - Unicorns United
Beeld: Pinterest

Wat missen we nog volgens jou? Laat het ons hieronder weten. We vullen het lijstje graag aan!

Reageer

Navigate