Dit wil je niet missen op de vtwonen interieur&design beurs

In september staat onze site volop in het teken van Werk. Toch trappen we alvast een beetje het oktoberthema af: Wonen. Simpelweg omdat de grootste woonbeurs van Nederland eind september van start gaat: de vtwonen interieur&design beurs. Met meer dan 200 exposanten stap je in een heus woonwalhalla. Om je een beetje op weg te helpen, tippen we je onze favoriete deelnemers en activiteiten.

Interieurhuizen

Van 27 september t/m 2 oktober 2016 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor woonminnend Nederland. Woonmagazines zoals vtwonen, Eigen Huis & Interieur, Stijlvol Wonen, WONEN Landelijke stijl en Ariadne at Home komen zeven dagen tot leven. Stap in hun inspiratiehuis om de nieuwste trends op het gebied van wonen te bewonderen.

Stands

Naast de inspiratiehuizen zijn er nog meer dan 200 exposanten. Het zal een uitdaging zijn om ze allemaal te bezoeken. Daarom helpen we je een handje en zetten we onze favorieten in alfabetische volgorde voor je op een rijtje.

Boijmans van Beuningen – HAL10 / Stand 10.050 – www.boijmans.nl

Als rasrotterdammers staan we natuurlijk te juichen dat het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen zich presenteert. In het museum zelf vind je Nederlandse en Europese topstukken die stammen uit de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dali en Dutch Design. Wij zijn reuze benieuwd naar hun deelname aan de beurs.

El Ramla Hamra – HAL12 / Stand 12.021 – www.elramlahamra.nl

El Ramla Hamra neemt je mee in een mix van Marokkaanse vakmanschap en eigentijdse elegantie. Ze zijn gespecialiseerd in vintage en handgemaakte Marokkaanse woonproducten. In de collectie hebben ze stijlvolle Berber dekens, kleurrijke vintage vloerkleden, elegante Beni Ourain-kleden, prachtige bruidsdekens, bijzondere poefs, kussens en nog veel meer.  Alles is handgemaakt.

Groovy Magnets – HAL12 / Stand 12.016F- www.groovymagnets.com

Je hebt ze vast wel eens op Pinterest voorbij zien komen; Groovy Magnets met hun magneetbehang met dierenprint. Een te gek alternatief voor het saaie magneetboard. En je haalt een stijlvolle safari in huis. Oooh, wat zijn we gek op het konijn. Naast het behang hebben ze ook magnetische stickers, posters en mooie magneten.

Mooiwatplantendoen.nl – HAL 10 / Stand 12.002 – www.mooiwatplantendoen.nl

Mooiwatplantendoen.nl presenteert zich op indrukwekkende wijze in het inspiratiehuis van vtwonen. Dit doen zij samen met The Wunderkammer. Of je nu groene vingers hebt of niet, na een bezoekje aan hun stand heb je vast en zeker een groen hart. Op de site van Mooiwatplantendoen.nl kun je terecht voor een flinke dosis groeninspiratie.

Sofa Company – HAL12 / Stand 12.023 – sofacompany.com

Wie wil er niet een sofa van de Sofa Company? Of een bank, tafel of stoel. Ze bieden zelfontworpen Deens designmeubilair uit eigen productie aan. Je krijgt kwaliteit voor een eerlijke prijs. En dat kan, omdat de banken alleen online te bestellen zijn. Nu krijg je vast en zeker even de kans om proef te zitten. Maar blijf niet te lang in deze fijne banken hangen, want je hebt nog veel meer stands te gaan!

Studio Alex de Witte – HAL10 / Stand 10.006D – alexdewitte.nl

Alex de Witte is een designer die de mooiste lampen en keramiek maakt voor je interieur. The Big Bubble-lamp, Light Breeze-lamp en Pop-Out-lamp komen van zijn hand. Wij kunnen alleen maar dromen van een Big Bubble-lamp in onze Unicorntoor, dus zolang deze er nog niet hangt vergapen we ons op de beurs aan deze wonderlijk mooie creatie.

The Wunderkammer – HAL 10 / Stand 12.002 – www.thewunderkammer.eu

Ueli Signer en Florian Seyd zijn topfloristen en decorateurs en vormen samen The Wunderkammer. Twee buitengewoon creatieve – en ook ontzettend aardige – heren die de natuur inzetten als kunst. Samen met hun team heeft The Wunderkammer styling en bloemdecoraties gemaakt voor de lancering van The Green Gallery onder het Rijksmuseum, Hermes Silk Bal in Amsterdam, de lancering van Harper ’s Bazaar in Nederland, Karl Lagerfeld ’s Christmas Dinner en de opening van de oase van Matisse in het Stedelijk Museum, Amsterdam. Ze zijn ware kunstenaars. En altijd bescheiden gebleven. Bewonder hun werk in de tuinkamer en kas van het vtwonen-interieurhuis.

Thonet – HAL10 / Stand 10.040 – www.thonet.de

Je kent Thonet van de houten ronde caféstoelen die je in menig bistro of grand café ziet. En die op Instagram weer helemaal terug van weggeweest zijn. Als ze überhaupt ooit weggeweest zijn. Soms in de klassieke variant, soms in een nieuw jasje. Van Thonet zelf, of andere ontwerpers die zich door deze klassieker hebben laten inspireren. Bekijk naast de klassieker ook de nieuwste collectie van deze eeuwenoude (anno 1819) meubelmaker.

vtwonen – HAL12 / Stand 12.002 – www.vtwonen.nl

Het vtwonen-huis belooft waanzinnig te worden. Het is dit jaar groter dan ooit. Zeker zo’n 600 m2 gevuld met een indrukwekkend interieur en alles wat daarbij komt kijken. Maak een praatje met de redactie, drink een drankje op het terras van het huis en kom even bij in het tuinhuis dat omgetoverd wordt tot ware groene jungle.

Zuiver – HAL12 / Stand 12.002 – www.zuiver.com

En ineens waren ze daar: Zuiver. Inmiddels uitgegroeid tot een mega populair Nederlands label, dat in twintig landen met open armen wordt ontvangen. Ze ontwerpen interieurcollecties die meegaan met de laatste trends en ook nog eens heel betaalbaar zijn. Bekijk hun nieuwe collectie op de beurs!

Bloggers Meet-Up

Ben je een blog-fan of zelf een blogger? Ga dan naar de bloggers meet-up met Furnlovers en Showhome. Ontmoet de mensen die achter het scherm al dat moois maken en jou iedere dag weer nieuwe inspiratie brengen.

Meer info

Kijk op de site www.vtwonenendesignbeurs.nl voor alle praktische info.

Heb je nog aanvullingen op onze tips? We vinden het leuk als je het ons hieronder laat weten. We zien je daar!

Bewaren

Reageer

Navigate