Het koffietafelboek van Beyoncé: How To Make Lemonade

Voordat ik je meer vertel over het hebben-hebben-hebben-boek, neem ik je even 19 jaar mee terug in de tijd. Beyoncé en ik; we zijn met elkaar opgegroeid. Het leven begon haar limoenen te geven op het moment dat Destiny’s Child werd opgericht. Mijn moeder had een goede review gelezen over de toen nog onbekende damesformatie. We doken samen The Free Record Shop in op zoek naar de CD. Destiny’s Child ging mee op vakantie en de compact disc werd grijsgedraaid. Nieuwe nummers die volgden werden beter en beter. Wie heeft er geen gebroken hart gefixed met Survivor of de vloer aangeveegd met je frenemy op Lose my breath om indruk te maken op dezelfde boy?

Kelly Rowland and Beyonce Knowles - Unicorns United
Kelly Rowland & Beyonce Knowles – Pinterest

Van de lift naar de goot

Ik volgde ze niet op de voet, zij mijn familie wel. Toen Destiny’s Child in 2005 optrad in Ahoy, ging Beyoncé eerder die dag naar Douglas om haar nieuwe luchtje te promoten. Met chaos in de Koopgoot tot gevolg. Voordat ze bij de parfumeriewinkel aankwam, verbleef ze in het aangrenzende World Trade Center. Mijn vader stapte daar op een doorsnee werkdag nietsvermoedend in de lift. Hij stond oog in oog met een klein vrouwtje en twee breedgeschouderde bodyguards. Toen hij uit de lift stapte belde hij me op en zei: “Tess, ik stond zojuist met Beyoncé in de lift.” – “Sorry?”

Okay ladies, now let’s get into formation

Destiny’s Child bleek niet de muzikale eindbestemming voor B, dus de plug werd eruit getrokken: Beyoncé ging solo verder. Ze bracht regelmatig fijne hits uit, maar mijn oren werden pas echt gespitst toen het album ‘I am Sasha Fierce’ uitkwam. Well, hello Halo! En wat dacht je van Supersweet Dreams en Radio? Vanaf dat moment was ik volledig hooked. En mijn heupen ook. Dus er moesten concerten bezocht worden. Ik ging met Kim, Vanessa en Bregje naar de Mrs. Carter Tour in de Ziggo Dome en twee jaar later stond ik met Esther, Beppy, Moniek en friends bij The Formation Tour in de Amsterdam Arena. Joep van ’t Hek vond het ook gaaf, zei hij tijdens de ellelange file op de parkeerplaats.

Bij de nabeschouwing op kantoor, hebben we gebekvecht wie nu eigenlijk welke Beyoncé was. We zijn eruit. De één is Bey, de ander Queen B, de volgende Yoncé, er loopt ook een Miss Carter rond en ik werd Sasha Fierce. Ik zal verder geen namen noemen…

Beyonce - Formation - SuperBowl - Unicorns United
Newsone.com

On fleek

Begrijp me niet verkeerd. Er hangen geen posters boven mijn bed. Ik ben gewoon stiekem een beetje fan. Nu iets minder stiekem. Maar wat wil je? Deze vrouw, met engelenstem, prachtige curves, fierce moves, ondernemer, moeder van, die het vrouw-zijn anno 2000-nu omarmt en uitdraagt… Ik houd ervan. I slay.

How To Make Lemonade collector’s item

Laat het nu zo zijn dat uitgerekend onze Bey onlangs een koffietafelboek heeft uitgebracht en ik een koffietafelboekenfetish heb. Het boek heet How To Make Lemonade en geeft in meer dan 600 pagina’s een prachtig inkijkje in de totstandkoming van haar laatste album Lemonade, door middel van niet eerder vertoonde foto’s, die – zoals het Lemonade album zelf – persoonlijker, provocerender en cryptischer dan ooit tevoren zijn. Voor 299 dollar is het collector’s item van jou. Plus nog een vermogen aan vrachtkosten. Je kunt ook voor de light versie gaan: reserveer een Lemonade-LP bij Bol.com. Rond 16 september wordt de plaat in Nederland gereleased.

How To Make Lemons - Koffietafelboek - Unicorns United
Beyonce.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate