Hier haal je taart. En cake. En tompoezen. En zo.

We raken niet uitgefeest. Met taart, taart en nog eens taart. Naast zes mooie boeken over banket, zes prachtige taartplateaus, een DIY van een toffe taart topper en kilo’s aan taartinspiratie, delen we dé adressen waar je het mooiste banket kunt kopen en naar wens kunt bestellen. Dit zijn onze favorieten op een rij:

1. De klassieker: Patisserie Holtkamp – Amsterdam | Maassluis | Den Hoorn | Delft

Een begrip in Amsterdam sinds 1969. Een winkel vol klassieke patisserie. Beeld je in: prachtige vitrines vol rijk gevulde bananensoezen, kleurrijke fruitfriandises en brosse, romige tompoezen. De familie Holtkamp doet niet aan hypes en blijft gelukkig zichzelf. Heel hip dus. Ze houden vast aan het ambachtelijke productieproces en de winkel is nog altijd stijlvol art deco stijl. Beroemd is niet alleen het banket, maar ook de kroket. Excusez, croquet. Verrassing: kom je meer uit de Rotterdamse contreien, dan zijn er ook banketbakkers uit de beroemde Holtkamp-familie te vinden in Maassluis, Delft en Den Hoorn! Ook leuk: het boek De Banketbakker van Cees Holtkamp en Jonah Freud.

2. De nieuwe generatie: Pixels & Kruimels – Rotterdam

Joyce Koornneef is jong en barst van het talent. Ze besloot – heel slim! – twee talenten te bundelen in een bedrijf: Pixels & Kruimels. De twee ingrediënten: ontwerpen en bakken. In haar kleine keukentje creëert ze prachtige baksels. Haar taarten zijn soms gelikt, vaak authentiek. Wij zien voor ons: een zomerse setting, lange tafels in een groene tuin, gedekt met gekreukt linnen, jaren ’50 kristal van tante Joke, vintage bestek, een taartplateau van keramiek en daarop de taart van Joyce. Neem eens een kijkje op haar site. Kun je niet wachten om haar taart te proeven? Mail dan snel je wensen door. En als je Joyce toch mailt, kun je haar gelijk vragen om de uitnodiging te ontwerpen voor de hierboven geschetste gathering die je gaat organiseren… Dan maak je dubbelop indruk!

3. De thuisbakker: The Cake District – Maassluis

In Maassluis mogen taartliefhebbers in hun handjes klappen. Ze kunnen niet alleen terecht bij Holtkamp, maar ook bij The Cake District. Ja, ja, in Maassluis weten ze wel van bakken. Een van onze unicorns zocht voor de eerste verjaardag van haar dochter een toffe taart. Geen Elsa-taart of Peppa Big-gebak. Daar komt ze later vast niet onderuit. Via via kreeg ze de naam van Marieke Drees van The Cake District als tip. Zij maakte een taart in de stijl van het geboortekaartje: een gelaagde ‘nude’ taart, gevuld met vanille en verse aardbeien als topping. Daarbovenop: een eetbaar standaardje met haar naam en een dikke vette 1 kaars. De taart was niet alleen cute, maar ook nog eens tongstrelend. Of ze ook nog een aantal glutenvrije macarons kon maken? Geen probleem! Echt, deel je wensen met haar en zij bakt het voor je. Dan hoef jij alleen nog maar de show te stelen. En de taart op te eten natuurlijk.

4. Hip & Healthy: Sue – Rotterdam

Zoet zonder suiker. We bedoelen: lekker zoet zonder suiker. Kan dat? Ja! Kim Sue Palm houdt van zoet en van een gezonde lifestyle. Dus zocht ze een gezond alternatief voor zoetigheden en ontwikkelde lekkernijen die suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, raw en vegan zijn. Al dit lekkers maakt ze in haar kookstudio in Schiedam en al snel kreeg ze aanvragen vanuit het hele land om haar producten op de kaart te zetten. Je kunt genieten van haar taartjes in Amsterdam, Amersfoort, Bussum, Delft, Den Haag, Dordrecht, Gouda, Naaldwijk, Nijmegen, Oud-Beijerland, Papendrecht, Rotterdam, Utrecht en Wassenaar. Een overzicht van de verkooppunten vind je hier. Lucky 010; ze besloot om ook haar eigen SUE STORE te starten op de Kareldoormansstraat. Daar kun je in haar eigen winkel, onder het genot van een theetje, lekker snoepen zonder je schuldig te voelen. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar. Geniet ervan!

5. Hysterische zoetekauwen: Life of Pie – Amsterdam

Lauren en Kim besloten juist dat het oké is om niet altijd groene shakes en detox thee te drinken, aan bleekselderij te knabbelen en gewoon lekker te genieten van de zoete zaken in het leven. Zij maken de lekkerste en mooiste velvet cakes, cake pops, merengues en chocolade met dip-dye op bestelling. De heerlijke smaken en hysterische creaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Tot hun clientèle behoren VT Wonen, Humberto Tan, Estee Lauder en…jij binnenkort?! Een winkel hebben ze niet. Hun werkplaats is ‘geheim’. Op hun website Life of Pie vind je een formulier om een bestelling te plaatsen. Je kunt al je wensen aangeven en zij maken iets onvergetelijk lekkers voor je.

6. De bollenspecialist: Jan de Groot – Den Bosch

Bossche Bollen worden al sinds het begin van de negentiende eeuw gemaakt. De banketbakkers geven hun receptuur natuurlijk niet prijs. Wat we wel weten is dat de bollen voor de Tweede Wereldoorlog nog gevuld waren met crème, en daarna met verse slagroom. De enige échte Bossche Bol, ook wel chocolade bol of op zijn Brabants sjeklade bol genoemd, eet je wat ons betreft bij Jan de Groot in Den Bosch. Een bezoekje aan Den Bosch begint met een Bossche Bol in zijn lunchroom en eindigt met een bezoekje aan de winkel om nog wat lekkers mee te nemen. Zo kan het thuisfront ook zo’n lekkere grote hap in een bol zetten, de verse chocolade en het krokante deeg proeven, terwijl het slagroom tot aan de oren zit. Kijk voor meer info op Bosschebollen.nl.

Mis je nog adressen in onze lijst? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of mail ons op unicornsunitednl@gmail.com.

Pixels & Kruimels | The Cake District | Life of Pie | SUE

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate