Hoe vandaag de liefde te verklaren | Win: wij geven liefde weg

Op zich zijn wij wars van Cupido’s commercie (behalve natuurlijk wanneer er iets voor ons op tafel ligt). En zijn we van plan ooit De Politieke Partij Voor Elke Dag Liefdes Post op te richten. Maar nu we er toch zijn… och, Valentijn! Voor wie nog wat hulp op de veroveringsvloer kan gebruiken: drie dikke dichttips om iemand mee het hof te maken. En voor de al oogjes-laten-vallers onder ons: de kans om je cadeautje (alsnog) in 1 klap op de hartjesknop geregeld te hebben. Voor wie de liefde lief heeft.

Simpel

 Zij zei
ik vind een lelijke eend de leukste auto die er is.
Hij zei
Die heeft mijn moeder ooit gehad.
Dat was dat.
Soms is het heel simpel in de liefde.

Lekker

Hij zei
Ik hou van jou.
Zij zei
Dat heb ik nou ook. Ik vind dat jij
de bietjes zo lekker hebt gekookt.

Echt

Nu meteen. Niet over een maand of zeven.
Van Wedgewood is nog nooit bewezen
dat die scherven meer geluk bevatten.
Vergeet Valentino. Je bent prachtig zo
in je t-shirt vol verfspatten.

Het moet eens gezegd.
Dit is echt echt.

Het echt is echter dan de.
Liefde, vertrouw met me.

Liefde op het eerste gedicht

Dit drieluikje komt uit de dichtbundel ‘Liefde op het eerste gedicht’, die onze gastredacteur Kim Triesscheijn samen met mijn beste vriend Jarr Geerligs geschreven, vormgegeven, getypografeerd én uitgegeven heeft. Een bundel over – je raadt het al – de liefde. Omdat de liefde alles draaiend houdt en uiteindelijk alles om de liefde draait. Of dat nu de liefde van je leven is of de liefde voor een bietje. De bundel bevat 35 gedichtjes, 14 zinnenprikkels en 5 hoorschelpjes. En neemt je mee via het IKEA speelparadijs voor volwassenen, op de fiets onder bloemkoolwolken, naar een machine die kan kussen. Want liefde vind je op de raarste plekken. En wij wensen je dat de liefde jou vindt.

Valentijnsfijns Winactie!

Laat hieronder, op Facebook of Instagram voor 19 februari weten wie jij lief vindt en wilt verrassen met dit bundeltje liefde! Unicorns United mag er twee weggeven. Dit keer eens niet om zelf te houden, maar om iemand anders mee te verlieven.

– Dank jullie wel voor het meedoen aan de winactie. Deze winactie is afgelopen en de winnaars zijn op de hoogte gesteld. Heb je ‘m niet gewonnen? Je kunt ‘m altijd zelf hier bestellen. –

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate