Je bent hoe je woont: dit zegt je interieur over je

De spullen in je huis zeggen iets over je. Net als de kleuren. En de manier waarop die geordend zijn, of juist niet. Ze zeggen dat je je huis op moet ruimen en dat je aan een nieuwe bank toe bent. Maar vooral de stijl zegt veel over je persoonlijkheid. Wil je iemand echt leren kennen? Skip social media en goede gesprekken, maar bel onverwachts bij iemand aan.

Onderzoek zegt het

De Amerikaanse psycholoog Sam Gosling onderzocht het. Zo heeft iemand met een open geest vaak speelgoed in huis rondslingeren, kun je altijd een landkaart vinden en branden er kaarsjes. Nieuwe ervaringen zijn altijd van harte welkom. Heeft iemand sunblock, schoenpoets en een ventilator in huis? Dan is het een no-nonsense type. En de plichtsgetrouwe persoon heeft vaak een net huis met een moderne inrichting en comfortabele meubelen.

Superstrak

Een strak minimalistisch interieur zie je vaak bij van die ambitieuze mensen die alles onder controle hebben. Routine is het it-woord. Alles is goed uitgedacht en gepland en dat zie je ook vaak terug op de werkvloer… als manager of leider weten ze ook altijd alles onder controle te houden. De perfect kloppende designmeubels vliegen je om de oren… of eigenlijk staan ze gewoon perfect te zijn tussen de rustige kleuren en mooie materialen die volledig in lijn zijn. En alle rommel… welke rommel?

Wat zegt je inteieur over je? - Unicorns United
Beeld: Zimmo.be

Lekker landelijk

Bel je spontaan aan bij iemand met een landelijke sfeer in huis, dan is de kans groot dat er niet open wordt gedaan. De bewoners zijn vaak de paden op en de lanen in of zijn met hun groene vingers in hun goed verzorgde prachtige tuin aan het werk. Kondig je aan dat je komt, dan word je verwend met een uitgebreide bourgondische maaltijd, want er moet genoten worden van het leven. En het meest van de familie! Omringd door natuurlijke tinten, hout en steen zit je al snel in de gezelligheid en warmte.

Dit zegt je interieur over je - Unicorns United
Beeld: Cabbages and Roses

 

Tripje Zweden en Denemarken

Behoorlijk strak en bijna altijd opgeruimd, maar wel erg gezellig… dat is typisch Scandinavisch. Het gaat om warm, zacht en comfort. De band met andere mensen is erg belangrijk en alle lieve vrienden komen dan ook vaak over de vloer. Het rustige gebruik van materialen, kleuren en accessoires maken het een ontspannen plek voor goede gesprekken met een wijntje of kopje thee. Kiest iemand voor Scandinavisch zonder kleur, dan zoekt hij of zij waarschijnlijk nog wat bevestiging.

Wat zegt je interieur over je? - Unicorns United
Bron: French by Design

Klassieke trouw

Hier bel je aan voor een flinke dosis cultuur, politieke discussies en elegantie. Tradities en familie staan op één en het liefst met elkaar gecombineerd. Je vindt geen onnodige prullaria, want er wordt met zorg rust uitgestraald. Er is wel altijd ruimte voor items die familietradities vertegenwoordigen. De inwoners zijn trouw aan zichzelf en aan de natuur. Een flinke boswandeling staat erg vaak op de to do list.

Wat zegt je interieur over je - Unicorns United
Bron: Inspirerend-wonen.be

Ontspannen bohemien

Een explosie van kleur en bij elkaar geraapte schatten en herinneringen. Er zijn geen regels in huis. Plof lekker neer op de sierkussens, ontdek de bonte boel en ontspan bij de sfeervolle kaarsjes. Gewoon relaxed zie je wel wat er vandaag allemaal gaat gebeuren. Welkom in de creatieve chaos met karakter. Vind je in het huis ook een flinke dosis brocante terug? Dan is de kans groot dat je verwend wordt met heerlijke zelfgebakken taartjes op de meest prachtige schalen.

Dit zegt je interieur over je - Unicorns United
Beeld: The Jungalow

 

 

 

Welke woonstijl past het beste bij jou?

Bron: myhomeshopping.nl | goedgevoel.be | meubelcity.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments are closed.

Navigate