Juweeltjes om verliefd op te worden

Natuurlijk kun je goed terecht in het warenhuis of de lokale juwelier voor een fijn sieraadje, maar wij zijn liever verliefd op sieraden die je niet in het ‘standaard’ assortiment kunt vinden. Ze worden veelal verkocht bij kleinere boetiekjes of enkel online. Wij tippen je vijf juwelenlabels waar we zelf graag shoppen en waarvan we heel vaak, terloops en quasi nonchalant de naam laten vallen rondom onze verjaardagen… Waarschuwing voordat je verder leest: hier wordt je innerSméagol wakker en hebberig van. Oh, my precious…

Riverstones

Riverstones is het handgemaakte sieradenmerk van Ronja Brall. Ze maakt sieraden voor vrouwen om hen aan te moedigen hun innerlijke schoonheid te voelen en omarmen, om ze te laten stralen. Het juwelenmerk heeft drie collecties: empowerment, serenity en rise. Voor de powervrouw en de gevoelige vrouw. Kortom, voor dezelfde dus. Dus je zit altijd goed. Mooi: Ronja is bezig om haar eigen duurzame werkplaats in Bali te bouwen, waardoor ze kan werken met duurzame materialen en lokale sieradenmakers van werk kan voorzien.

Bijzondere sieraden - Riverstones - Unicorns United
Beeld: Riverstones

Wouters & Hendrix

Wouters & Hendrix is gevestigd in Antwerpen. Ze ontwerpen ieder jaar drie Sterling Silver collecties en een Favourite Collectie. De Sterling Silver collecties zijn nieuw en de Favourite Collectie is een collectie die bestaat uit creaties van de voormalige collecties. Daardoor zijn de sieraden hedendaags en tijdloos. Opvallend, zoals bijvoorbeeld de statement cuffs en broches. Meer sober zijn bijvoorbeeld de gouden smaragd ring en oorbellen met Swarovski-kristallen. Verfijnd, dat altijd. Ze maken gebruik van mooie materialen zoals Sterling Silver, 18 karaat goud en halfedelstenen zoals onyx, kwarts, maansteen en parelmoer. En leveren een sterk staaltje vakmanschap door gebruik te maken van oude technieken.

Bijzondere sieradenlabels - Unicorns United
Beeld: Wouters & Hendrix

The Boyscouts

The Boyscouts is een modeaccessoire label uit Nederland met een groot assortiment aan sieraden. Ze willen een vleugje elegantie toevoegen aan het urbane leven. Ze maken kwalitatieve producten door te werken met fair-trade materialen en lokale ambachtslieden. Ook een cool brand dus! Met hele mooie ontwerpen. Maak een statement door de Trove ring, Novel ring of Lune ketting aan je schatje te geven. Het zijn sieraden met namen die uitnodigen tot een stevig stukje storytelling bij het geven van het juweeltje. Van “Kiss me a paragraph and I’ll write you a novel” tot “I love you to the moon and back”. Storytelling of cornytelling, ach, spreek met je hart en een juweeltje en de boodschap komt vast over.

Bijzondere sieraden - The Boyscouts - Unicorns United
Beeld: The Boyscouts

OBJCTS

OBJCTS is het label van ontwerper Evan Dewhirst uit New York, die een continu wisselende selectie van sieraden en kunst in zijn winkel verkoopt. Qua sieraden maakt hij eenvoudige mooie ontwerpen die efficiënt in hun esthetiek zijn. Zo creëert hij maximale impact met minimale vormen. Hij beoefent moderne magie: hij onderzoekt vormen, materialen en het functioneren hiervan en probeert bloot te leggen waarom mensen zich hiertoe aangetrokken voelen. Nou Evan, wij voelen ons nogal aangetrokken. Tot je sieraden dan hè. Tof: hij heeft net een Poppin’ Bottles Ring ontworpen. Een ring die zo is ontworpen dat je er in een vingeromdraai een flesje bier mee opent. Cheers!

Bijzondere sieraden - OBJCTS - Unicorns United
Beeld: Cassandra Madeline voor OBJCTS

By1Oak

De sieraden van Chrissie Vreeker en Rachelle Bleeker zijn verfijnd, funky en kwalitatief. De jonge ontwerpers vertalen hun interesses, persoonlijke stijl en gevoel voor mode naar een eigentijds sieradenmerk. Ze zijn constant op zoek naar nieuwe ideeën en materialen en reizen zo de hele wereld over. Hun sieraden zijn een streling voor het oog. En de hals, oor en arm. Wij zijn groot fan van de mix & match oorbellen. Kies twee (of meer) verschillende oorbellen uit met bijzondere namen zoals dreamcatcher- of shooting star. Of ga voor een gepersonaliseerd sieraad voor jezelf of je schatje.

Bijzondere sieradenlabels - Unicorns United
Beeld: Meis Belle Wahr & Jip Merkies voor By1Oak

Heb jij nog een sieradenmerk dat absoluut in dit rijtje moet? Laat hieronder je reactie achter of tip ons op unicornsunitedNL@gmail.com.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageer

Navigate